Köpråd: Audi a6 Avant 2.0t -06

Det är så att jag går i tankarna på att köpa en a6 avant, 2.0t. Men vet inte så mycket om just audi, så nu vänder jag mig till er med mer erfarenhet, vad brukar det vara för fel på dessa? hur är bränsleförbrukningen? har 8mil till jobbet, tur och retur. Ja, allt ni kan berätta om denna, vorde super!Svar på inlägget: Köpråd: Audi a6 Avant 2.0t -06Vet att dom hittade rost väldigt tidigt på just den modellen.


Denna var helt rostfri.


http://www.vibilagare.se/reportage/dold . onen-33820 http://www.vibilagare.se/reportage/dold . bbad-33819


Tack för tipset, ska ta och kolla det när jag är iväg och kollar på bilen idag!


Jag köpte mig en Golf kombi hade även tankarna på A6an Golfen är så kall på motormarknaden som kombi så där kan man fynda dock rätt så bullrig Känns lika välbyggd som en Audi iallafall ingen knarr


Är det 2.0 tfsi motorn med direktinsprutning så går den hyggligt billigt (<0,7L/mil lugn landsväg med 98okt i tanken ) se upp med defekt Nox-givare om sådan finnes, kostar minst 3000:- att köpa ny (läs felkoder) hur ofta är olja bytt? hellst varje <15000km annars finns risk för koksbildning och motorras som följd


Jajjemen det är en TFSI, det med Nox-givare vet jag inte. Och oljan var bytt regelbundet sa ägaren, men man skall väl inte lita på vad andra säger. Det som var nybytt var iallafall, olja, filter, remmar, och även kamrem. motorn hade även fått förstärkt oljepumps,ballansaxeldrivning som är ett vanligt problem på dessa motorer tydligen.


Problemet är att jag gillar inte småbilar, annars hade golf varit intressant, men jag är mer kombi människa, stora bilar.


Jag har den motorn och modell, har hittills inte haft några problem alls förutom ett dött batteri. Vanliga lindriga fel på dem är att vevhusventilationen blir igensatt, kolla om du har den "nyare" versionen, annars kan du köpa en sådan hos Audi för 600kr, tar 10 minuter att byta. Andra "fel" är Oilsludge vilket undviks om bilen är servad efter fasta intervall och inte longlife. Visst longlife kan även vara bra så länge man inte överskrider 2000mil, vissa har kört 3000mil även fall bilen har varnat för Service då dom trott att det är 3000mil fast. Motorerna koksar en del, vilket är vanligt för motorer med direktinsprut(Oavsett vad du hör vissa andra bilfantaster säga) detta undviks genom att du rastar bilen och varmkör den, de som ligger och fiskör inne i stan har oftast problem med allt från frusen vevhus ventilation till igenkoksade motorer. Rost bakom dörrlisterna förekommer på pre-facelift, vilket är din modell. Hamnade skit bakom listerna som gjorde att listerna nötte plåten, fixen är att ta bort listerna och rensa en gång om året.(Ingen stor åtgärd heller) Motorn dricker inte särskilt mycket, jag kör runt 8.5 blandat med 18" på sommarn och 7.5 på vintern med 16". Men jag gasar gärna ofta också. Se bara till att du får en bil som inte är longlife servad, och är den det kolla så att den åtminstone inte överskridit 2000mil mellan oljeservicarna. Ett annat problem som inte är jätte vanlig men det har förekommit är att Oljesilen failar, stannar man inte motorn omgående så rasar den ganska säkert. Är inte jättevanligt men det har hänt ett antal gånger. Oljetörsten låter jag vara osagt, många har sagt att deras 2.0 TFSI dricker mängder med olja, min gör faktiskt inte det. Jag fyller på ca 700cl mellan oljeintervallen. Kör ca 1500mil om året och server efter 1500mil


Tack för all den vettiga informationen! Slog faktiskt till på den, och det är den "med facelift", och den är servad med olja var 1500e mil, den som hade den innan mig jobbade på audi, och aldrig haft problem, och alltid varit servad på audi. Förövrigt har jag kollat listorna på insidan, och inte en enda rostfläck, inte ens pågående rost.


Gött ! Grattis


Tackar!Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka