Köpråd: Enkel första bil!

Vad har du för andra krav på bilen? Ska den gå lugnt och skönt på motorvägen eller ska den vara så billig som möjligt i stadstrafik? Storlekskrav? Spelar det någon roll hur den ser ut? Volkswagen Golf är alltid ett säkert kort. Golf 3 i all ära men jag tycker Golf 4 är trevligare med mycket modernare utseende och hyfsat lugn 1.6 motor som funkar utmärkt både i stan och på landsväg om man inte har några större krav på motor. Bra bränsleekonomi och billig i skatt. Om du vill ha mer konkreta förslag så vill vi nog veta hur mycket du är villig att lägga på bilen i inköpSvar på inlägget: Köpråd: Enkel första bil!Volvo 740 där har du en enkel bil


jo men vem fan vill åka runt i en container ?!


Snegla gärna på: Renault Clio Peugeot 106 (se upp med glappande och kärvande bakaxel) Citroën Saxo VW Polo ( ganska dyr att köpa för en i bra skick ) i priklass runt 10000:- som man endast trafikförsäkrar Har själv en Clio II-99 som jag kör runt med inom kommungränsen skatt och försäkring på denna ligger runt 2500:- /år


Detta gäller samtliga Peugeot som har torrosionsfjädring, 106, 205, 206, 306 etc etc..


Hade nog satsat på en ca -90 vw. Passat, Golf eller Vento/jetta.


Som någon sa, VW GOLF är alltid ett säkert kort. Billig att äga och köra. Reservdelar är billiga så vida du inte är ute efter någon med kraft under huven. Hade en Golf IV 1.6 och den var problemfri i 3 år och 10 000mil - 20 000mil.


Mercedes 190D? Billig i inköp, driftsäker med en av världens bästa dieselmotorer under huven, snygg (i mitt tycke), relativt liten och lätt så den är inte så jäkla dyr att varken tanka eller skatta, trevlig att köra osv.


850/855? Kanske inte världens mest bränslesnåla men rymlig och pålitlig.


Tackar! Skulle inte vara helt tokigt med en VW.. Har funderat på en jetta också.


Fantastiska bilar och perfekta för studenter


Ganska fräna faktiskt! Kan nog kunna vara något.. tack!Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka