Köpråd: Upp till 70k

Ännu en vilsen kille i köpsvängen. Jag är ute efter det "optimala" köpet för max 70k. Krav:Minst 4 dörrar Plats för barnvagn Först var jag ute efter en og9-3, årsmodeller 99-00 men de blir så dyra i försäkring för mig (10k+), dessutom drar de väl ganska mycket bensin. Men man verkar få väldigt mycket bil för pengarna! Snacka om köpläge på Saab... Har dock börjat tänka om lite. Om jag köper en Golf får jag ner försäkringen till 6k och dessutom minskar väl förbrukningen. Corolla är ju en toppenbil, men de årsmodellerna som är aktuella verkar mormor ha designat invändigt. Det är ok med lite färg, men inte alla färger på en gång som det verkar vara i många (klädseln). Vill ju inte gråta när jag öppnar dörren. Bilen ska vara behaglig att köra långt i och inte bara nödtorftigt kunna transportera från A till B. Modeller som finns i tankebanorna nu är 9-3, Golf, Civic, Corolla. Några tankar att dela med er av?Svar på inlägget: Köpråd: Upp till 70k9,3 är en riktigt bra familje bil . dom drar inte mkt bensin .. beror på högerfoten


Jag tycker du ska slå till på en 9-3:a. Både grymt fin och sköna att köra. Och bränsleförbrukningen beror ju helt på hur gas glad du är;)


Corolla är det ultimata valet i den prisklassen tycker jag... Går alrig sönder, billig i drift... Leta efter en med skinklädsel om du inte gillar "Linea Luna" interiören... "Linea Sol" har ju lite mer påkostad interiör... En Corolla kombi är ju ganska bra om man ska få plats med lite extra, du lär hitta en riktigt fin med AC för det priset... Tyvärr blir det nog svårt att hitta ett ex av nyaste karossen (som är ljusår före den äldre vad gäller utseende och kvallitetskänsla inuti) men om du kan lägga till några 10k så kan du få en sådan...


Tack för era svar. 9-3 skulle jag köpa om jag fick välja med hjärtat, men jag inser mer och mer att jag borde få några fler skadefria år för att få ner preimen innan jag väljer en sån. Jag är 27 år och har aldrig orsakat någon olycka, tycker det är helt galet att en 9-3 med 154hk ska vara så himla dyr. Men det är en annan diskussion... Jag trodde inte ens att det fanns skinnklädsel i de gamla Corollorna, hittar ingen på blocket som har det i den prisklassen heller. AC är också ett krav, det känns nästan självklart att ha det.


ac är givet


Jag tror inte det blir en Corolla. Tror inte jag skulle stå ut med känslan i den gamla generationen. Tror jag har bestämt mig för en og9-3 men då dyker nya frågor upp. För 70k får man ungefär en följande -99-00: 1. 154hk med SE-paket och cirka 9000 mil i bra skick. 2. Aero/Sport edition med all utrustning (skinn osv) och massa fler mil, kanske 16000+. Vill jag ha lullull eller få mil? En svår fråga med många "beror på" antar jag, men säg att långmilaren gått långa sträckor.


saab 9-3 är grym har själv en -99 med 154 motorn, gått 16 tusen mil går hur bra som helst och att den drar mycket bensin är inte rätt! 0.7 i 110 km/h är inga problem så ring runt till försäkringsblagen och kolla skiljer sig sjukt mkt mellan bolagen.


Jag skulle nog satsa på lull lull hellre än få mil. Annars ångrar du dig nog i slutändan. Saabs ecopower motorer har ju strulat en del. Men sköts dom bara rätt, ed rätt serviceintervaller och rätt handhavande så är dom idiotsäkra. Så mitt tips: Slå till på en välutrustad, fullservad och väldokumenterad 9-3a så kommer du absolut inte ångra dig, trots att den kanske gått uppåt 17000 mil.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka