Omega 3000 24V

Hejsan Är sugen på en bakhjuls krafsare nu och funderar lite på omega 3000 24v, men jag har upptäckt att det är lite dåligt med sånna på blocket, någon speciel anledning till det? Kanske inte såldes i sverige med den motorn? Vad ligger dom i för pris klass om man får tag på en i hyffsat bra skick, ska vara bra maskinellt men det behöver inte vara utsällnings skick på den, men dock ingen rosthög heller. Hoppas någon kan ger mig en uppfattning. Vill gärna ha kommentarer om vad ni tycker om bilen, ni som har erfarenhet av den.



Svar på inlägget: Omega 3000 24V



Ska försöka att inte låta partisk Anledningen att inte många finns till salu är antagligen att dom är så underbara att köra så alla behåller dom ;D Jodå det finns svensksålda, min bl.a. Lägger du runt 30.000 så ska du få en i bra skick! Och det är ruskigt billigt med tanke på att man drar jämnt med 9-5 Aero och liknande bilar Riktigt fina sleepers är det! Det finns nyttiga köpguider på min hemsida www.opelomega.se under info Mina köpråd är att kolla rosten, trösklarna har en tendens att rosta bort, samt fjäderbenstornen. Orkar man svetsa lite så är ju det inga problem. Motorerna är väldigt hållbara och de går riktigt bra! Ta bort sista ljuddämparen så är ljudet jäkligt gött också! Delar från framvagnen kan vajsa sig lite också så kör runt i åttor och sök oljud. Men det är ju inga dyra delar om man är lite händig. Jag kan säga att det enda som pajat över huvud taget på min bil (om man räknar bort att toppackningen gick pga kompressorbygget) är bakaxeln, men den gick aldrig sönder utan den ven bara som fan En bättre begagnad diff (lamelldiff original is the shit) kostade mig 1500 och bytet tog någon dag. Något som brukar vara trasigt är farthållaren och elspeglarna. Problem jag haft med andra omegor har varit rostiga trösklar, glapp i styrleder, tappat sista delen på avgassystemet, vindrutetorkarna pajade och lite småprylar som bränslepumprelä och sånt. (har haft 7 stycken nu tror jag) Det kommer upp annonser då och då på Opel Sport Clubs forum. Här verkar du ha ett riktigt fint exemplar:http://www.opelsportclub.com/forums/sho . hp?t=38245 haha det blev en hel jäkla uppsats det här, hoppas det är till någon nytta! Kika in på hemsidan om du vill veta mer.


rost rost rost rost rost



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka