Leon Cupra VR6 (4WD) VS Civic type R (nyare modellerna) -- Köpråd --

Står i val o kval eller vad man nu ska kalla det... Dessa två bilar ligger i ungerfär samma pris, storleks och prestandaklass... Men vilket är det "bättre valet" ? Jag är helt klart förtjust i Leon 4WD då den som sagt har 4 hjulsdrift och en driftsäker o stark VR6a under huven... Hondan har ju japansk kvalitet och VTEC... dock endast framhjulsdriven Vad tycker ni? motivera gärna... eller helst! Tack på förhand!Svar på inlägget: Leon Cupra VR6 (4WD) VS Civic type R (nyare modellerna) -- Köpråd --4-hjulsdriften är oslagbar.. Trycker du i ett kompressorkit i Leonen så är den helt oslagbar Det är ju en VAG-motor i den så det finns gott om grejer till den! Sen så finns det gott om bolt-on grejer till Civicen oxå.. men den är framhjulsdriven


Ingen som har några fler åsikter? btw vad går ett kompressorkit på... installerat o klart? (har ingen aning om hur man gör det själv...) någon sida som säljer sådana?


gillar du att köra bana så är ctr i en klass för sig...


nä ingen bankörning... visst kan det bli lite leka av, men primärt gata (vägar) asfalt som grus... kommer gå året om, så snö o is blir det likså


fastOne.se Maila han o hör, Han har mkt kunskaper om just de motorerna oxå!


ok... En annan fråga då jag märker att denna inte leder så mycket längre är vilket val skulle det vara mellan Seat Leon Cupra R och Civic Type R? Då är ju båda framhjulsdrivna..


Jag valde en CTR... Snyggare i mina ögon och att ljudet av vtec får din tjejs högsta stön framstå som en suck. Släng på Aem Cai och du kommer aldrig mer titta åt en leon.


Såg en annons på blocket på en Seat Leon Cupra 2,8VR6 TT4 där det står att:Transmissionen är kedjedriven och det finns inga bytesintervaller på den,så det finns alltså ingen kamrem att byta på bilen. http://www.blocket.se/vi/9744543.htm?ca=11_s ehh ok... mer än jag visste... sant eller? Gäller det alla Leon VR6 eller? (ska inte köpa just den bilen, men jag kollar runt... just denna tycker jag är lite dyr om man ser till mil, årsmodell och övriga annonser på leon)


Du säger att du skall köra året om med den. Då skulle jag nog gå för Seaten. Mest på grund av fyrhjulsdriften. Vet inte riktigt hur kul det är att köra type R vintertid. Rätt mycke effekt på framdäcken liksom. Men detta är ju bara en aspekt på det hela. Provkör och se vilken du tycker mest om. /Micke


Jag hade oxå föredragit 4wd på vintern men om man ser till helheten så tror jag att hondan är den stora vinnaren.


ok... har nog ganska klart bestämt mig att det blir en Leon... men till frågan som jag skrev ovanför: Såg en annons på blocket på en Seat Leon Cupra 2,8VR6 TT4 där det står att:Transmissionen är kedjedriven och det finns inga bytesintervaller på den,så det finns alltså ingen kamrem att byta på bilen. http://www.blocket.se/vi/9744543.htm?ca=11_s ehh ok... mer än jag visste... sant eller? Mig veteligen har transmissionen inget med kamar eller kamrem/kedja att göra... och vad styr i såfall kammen? Gäller det alla Leon VR6 eller?


vet inte hur de är med leon vr6. men på golf vr6 ska kamkedjan bytas vid 16k mil och de går på ca 10k:-... ta en koll på vr6:orna brukar oftast bli till salu när de är dags för bytet!


dyrt... är det så mycket svårare att byta kamkedja än rem? måste kanske man montera ner kam o allt för ett byte??? annars är det väl bara att tappa ur kedjelåset , haka på den nya kedjan på den gamla och dra runt den!!?Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka