köpråd: nissan 200sx

tjena ! ska köpa mig en nissan 200sx men vill ha lite info om dom, ,, har hört att lagrena i motorn inte är något att hurra för ? är det några spciella årsmodeller man inte ska köpa ? finns det mycket styling ? ska vara driftstylad som sagt all info



Svar på inlägget: köpråd: nissan 200sx



gå in här och kolla www.200sx.nu men välkommen i gänget..du gör ett bra val


www.s13.se också väldigt bra forum;)


Köp nya vev/ramlager från ACL Köp ny Intercooler då orginalet inte är mycket och hurra för.. Köp även en oljekylare,setrab har 19 raders som borde räcka ett tag! Styling,oändligt 1992 års modell snyggast av dem,samt lite skillnad interiör och sånt Vad ska du ha bilen som? Drift specad?


Lagren är inte sämre eller bättre än i någon annan bil. Däremot mängen av olja samt underdimensionerad kylning av oljan gör tyvärr att oljan blir för varm och tappar sin smörjande förmåga och lagren slits. Detta sker ofta på de bilar som pressats hårt, motorväg/autoban längre sträckor. Årsmodell 89 -> 90 har aningens mindre bromsar än nyare årsmodeller. Dessa modeller har även, i orginalutförande, en felaktig böj på oljetrycksröret till turbon. Detta byts oftast ut vid turborenovering/byte (som de flesta 200sx har råkat ut för efter 10-13k mil). Årsmodell -89 har andra stolar än nyare modeller. 89-90 har även annat utseende på front och ratt. Kolla efter rost på bagageluckan om orginalvingen sitter kvar. Kolla rost i trösklar om modellen har taklucka. Kolla även efter rostiga balkar. Nissans rostskydd i början av 90talet var en av de sämsta. Hittar du en fin orginalbil, eller en bil med mycket service historia och där ägaren kan garantera eventuella renoveringar så har du en mycket rolig bil. Mycket bang for the buck Styling finns det massvis av.


1. skaffa oljekyl 2. skaffa 300zx/skyline bromsar (bult on och skivorna borras bara om till rätt bultmönster) 3. Skaffa FMIC 4. Skaffa sänksats/coilovers 5. montera öppetfilter 6. montera 2.5/3" avgassystem 7. montera större turbo 8. montera dubblaavgaskammar 9. montera bättre bränslepump 10. montera chip 11. montera uppsvarvad/större luftmängdmätare 12. montera 444 gtr spridare (bult on) något sådant, inte nödvändigtvis i den ordninen.


tack för svaren bra med info http://www.blocket.se/vi/13837750.htm?ca=22_s den är jag väldrigt sugen på, verkar som ett bra utgångobjekt


Bara att köpa! Grymt kul bil för dom pengarna (även på vintern hehe.) Synd bara att jag blev påkörd med min, annars skulle jag nog fortfarande haft kvar den


för mycket pengar för den bilen, även om den är fin.


sportbil som gått 20-24k mil... och gamla modellen... nja på tok för högt pris. Sikta på en i originalskick. Många smackar dit ett par fina fälgar å sen dubblar priset.






Jag tycker han har misslyckats för de där fälgarna är inte direkt vackra


glöm inte höja laddet..men alltså var nånstans frågar han om trimning?.. det du har skrivit verkar som man "måste" ha för att bilen ska fungera.. min är till salu..45000kr


något han "måste" ha för att göra bilen roiigare menar jag


din borde ju inte heller vara värd 45000 ? om den andra itne var värd 39 ?


min är trimmad osv..har gått 12000mil och nyare


2005 fick jag 49000:- för min -90:a, och det tyckte jag var bra betalt. 18"hjul saab 9k IC walbropump steg2chip 3" avgas + 3"dp öppet filter med avskärmning nybytt turbo nybytta subframebussningar stereo med slutsteg och baslåda vita mätartavlor + massa andra grejjer Det finns ett så stort utbud av 200sx, så betala inte för mycket, utan åk runt och provkör olika ex.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka