Köpråd: S6 eller 855 t5(r)?

Är i behov av en kombi ganska omgående och vill gärna ha en med lite klös i. Har suttit upp en budget på 60 000:-. De bilar jag hittils har funnit mest intressanta är alltså Audi S6 med 4.2 liters v8 på 290hk. Årsmodellerna ligger väl runt 95-96 för det priset? Volvo 855 T5(r) 2.3T på 230 org? Vilka för respektive nackdelar finns det med dom? Vilken av dom hade ni slagit till på? Tacksam för svar. Mvh Stoffe



Svar på inlägget: Köpråd: S6 eller 855 t5(r)?



Lätt 855 T5-R som har 240hk (inte 230). Dock min åsikt, men fråga de på gorg som har sådana bilar och/eller kör bilarna och skaffa en egen uppfattning.


Ok. Hur är kvalitén på dessa bilar? Är det bilar som håller? Lätt trimmade?


Bägge bilarna håller om man säger så. Jag har mest erfarenhet av Volvo å de håller för det mesta, kvaliteten tror jag dock att Audi är lite bättre på. Lätt trimmade? Oja. http://www.atechmotor.com Bilarna håller för trimningen också, finns ju de som har plockat ut 700 hk ur en vitmotor (t5)


Ok, hur är bensinslukningen på bilarna då? Ja inser att de inte drar lite mer ungefär hur mycket?


En S6 alla dagar i veckan före vilken Volvo som helst! Kan du meka själv är en S6:a inte dyrare i drift än så många andra bilar, vill du ha en bil som går att trimma lättare finns ju även S6 med 2,2T.


Ok, vad ligger en s6 på i bensinförbrukning per mil? Får man ut mycket effekt genom att tex chippa en s6a?


855 t5r ligger runt 0.8-0.9 l/mil långkörning..


oj, det va ju inte farligt alls. Nån som har några erfarenheter av bilarna?


Jag tror ju kvaliten är bättre i Audi har en kompis som har en T5 o saker på den går ju sönder till o från haft massa problem med den o när de kommer till o trimma så har ju volvon inte möe o säga till om om man jämnför med Audin






jag har en kompis som har t5-an o han e på väg o sälja den pga soppan.....kaos (automat 350hk)


Okej. Har ni tips på nån annan kombi med ca: 250-300hk för de pengarna i hyffsat skick? Just den här s6 modellen tycker jag inte är den snyggaste. Så finns det nån snygg styling till den?


Ingen?


Har ju iof sedan, men jag är mycket nöjd med min 850 turbo.. Har inte varit ett fel på den under de 2 åren jag ägt den.. Kan säga att en 850 med chip rör på sig rätt bra, bränsleförbrukningen blir ju dessutom lägre om man inte håller stumt på gasen Kan tänka mig att audin drar mera sås, men det är ingen dålig bil det heller


skulle väl säga 855 för dom pengarna lär du hitta ett fint ex.. Tycker att den är relativt billig att äga, laga, köra.. rolig bil med... Vet inte mycket om Audin, den sägs vara bra med


Köp inte volvon, ja har haft min i 7 månader och är på jakt efter en S4/S6.. visst går volvon bra, men de går aldrig att jämföra kvaliten och finishen, då är de småa sakerna man uppskattar.. De ja mest är less på hos volvon är FWD, skulle aldrig köpa en sån när man kan ha 4WD som audin Köper du en 2.2T och ett chip i den så har du så du klara dej de lovar ja !


Ok. Men går inte v8an på 290 kusar bättre än en chippad 2.2T på 230 eller va de är? Vad är det för kända fel på de respektive bilarna? Tack för alla fina svar!


jadu, svår fråga, eftersom en V8 har ren kraft rak igenom skulle ja tro den gå lite bättre än 290 hk med turbo.. Men vill du trimma ännu mer så ska du satsa på en 2.2t, för en V8 är mkt svårare att trimma eftersom den saknar turbo du kan ändra mkt med Vet många som haft s4 or som inte haft nått problem alls med dom, min uppfattning om dom är att dom mest bara går och går.. Men Motordelar till V8 an ska vara väldigt dyr har ja för mig, men de mesta går att hitta på skroten och sånt.. De finns inget bättre än en sänkt S4/S6 som ligger som ett frimärke på vägen.. !


Helt klart audin , Mer bil för pengarna .. Tycker iaf jaag .. 2,2 l turbon går hur fint som helst och chippar du så har du 290 hästar o gott om vrid.. Känns helt klart som att audin är bättre bil, helnöjd med min


tror dessutom att v8an har ruskigt mycket krånglig elektronik? nån som vet ?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka