Köpråd, billig sportbil

Sitter och känner mig sugen på att skaffa en billig sportbil nu till sommaren. Jag är ganska snål och kan tänka mig max 25.000 Har funderingar på ngn av följande modeller och skulle uppskatta lite feedback. Ford Probe Har dock hört att det finns risk för underliga elfel. Är detta mycket vanligt? Porsche 924 Mitsubishi Eclipse Toyota Celica (dock ganska svårt att hitta i OK skick, verkar som de flesta har blivit sönderkörda.) Hur gör man med försäkring bäst, har en annan bil som bruksbil typ polo och sen sportbilen som entusiastbil med "entusiastförsäkring"? Kollade runt lite och det var antingen att det var manuell prisberäkning eller runt 20k för en helförsäkring, och det känns inte rikigt värt det, visst jag planerar ju inte att köra bilen på vintern, så det blir nog inte mer än 10k i försäkring, men det är fortfarande för mycket.



Svar på inlägget: Köpråd, billig sportbil



Ford Probe är ju i princip en mazda så det är relativt billiga delar. Samma motor som MX6 (om det är v6an) Finns mycket styling och trimgrejjor till dom. Proben är nog billigare än MX6. Entusiast försäkring kan du nog glömma. För då krävs att bilen är mer än 20år, i originalskick och extremt fin i övrigt. Utrustad med brandsläckare och larm. Ska förvaras nattetid i låst garage, får inte användas som till jobbet bil etc etc.. massa regler för entusiastbil. Är du inte så gammal så BLIR försäkring dyrt oavsett bil tror jag. Jag är 40 och betalar 6000/året för min MX6 trots jag har flera föräkringar och har full bonus.


Eclipsen e en skön bil som mekaniskt funkar kanon! E inte alltför svårt att få tag på delar eller trim och styling heller för den delen, bara kolla "over there" Ford Probe har som du nämnde problem med elen (har inte alla fordar det!?).


Jag ska säga en som du inte sagt en bmw E30 klassas inte som sportbil men är rolig och ganska billig,sen kan du alltid turbomata med senare Annars en probe ^^


http://www.blocket.se/vi/16119340.htm?ca=21_s


200sx s13 e en hyffsat billig bil att ha igång... o rolig att leka med... 170k på bakhjulen


"på bakhjulen" är lite fel. I motorn är mer nära sanningen, det blir lite effektförlust innan kraften är på bakhjulen. Sedan är det väl 169 hk dessutom Tror nog det är en bra bil att köpa för trådstartaren annars, ligger i rätt prisklass och är kul att köra. Avsaknaden av diffbroms och faktumet att dom flesta är sönderkörda ungdomsbilar är väl det negativa. Original går dom som en Omega 3000 24V ungefär, fast dom går inte lika fort Dock mycket mer lättrimmade om man inte vill hålla sig till original!


Tack för svar ang. 200sx, går det att hitta billiga reservdelar eller är det dyyyyrt? Finns det några "fällor/fel" som är specifika för 200SX som man ska titta extra noga efter? Ang. Probe så är ju priset väldigt fördelaktigt. Och om det i princip bara är mazda delar så borde det ju bli billigare reparationer. Det som man är rädd för är ju att den får ngt idiotiskt elfel typ Imobilizorn (stöldskyddet) ger sig och man inte kan starta bilen. Går det att koppla bort den skiten? En sportbil ska vara sportig och ge max körglädje, så lite krimskrams och el som möjligt är idealet. hade jag haft ordentligt med pengar och ett rejält garage så hade det nog blivit en liten engelsk MGB eller liknande. men men, man har ju en budget så det är bara att vänta tills man blir gubbe. När det kommer till hastighet är inte det primärt, då är det viktigare att bilen ser bra ut, även fast det inte direkt är en nackdel med lite hästkrafter så är det skönt i plånboken att bilen inte drar 1.2-2.0 liter milen som min gamla bil (Jaguar ca 2 ton 200+hk ) .


Ford och sportbil går väl inte att ha i samma mening (förutom musse eller GT då) Miata kanske? Tjejig som fasen men det går ju alltid att styla och driftbillig som få


Synd att din budget 25'. Min eclipse är strax till salu nämligen. Men jag har ägt en Eclipse -93a innan. Det är riktigt bra bilar. De har aldrig gjort mig besviken. Å skippa Miata, om du vill ha råd från en tjej.






Då får jag la komma med ett råd ifrån en tjej som faktiskt ägt å kört Miata! Det e en sjukt rolig liten bil om du gillar när vägen svänger, det e ju som en gocart när den e sänkt å lite stummare än orginal! Å bakhjulsdrivet så du garanterat får roligt, den vickar ju snällt på rumpan om du ber den om det! Första generationen (NA) sägs vara den absolut roligaste, sen vart det lite mer komfort å mindre bus! Men visst om ditt mål e att äga en bil som går fort "raktfram" å gillar å köra klassiska streetrace så det ju inte en bil för dig. Men om du där emot gillar att busa på kurviga vägar, så e det absolut en bil för dig! Har flera kill-polare som provkörde min gamla å efteråt bara satt med ett stort smile på läpparna, mäkta förvånade över vad den "lilla tjej bilen" kunde prestera å bjuda på i kör glädje! Men om din budget e 25 000, så e de ju endå tyvär för dyra... Med mängder av tur kan du hitta ngt okay ex i den prisklassen till hösten lr runt jul då folk panik säljer...men nu e det kört! E de okay så e de oxå betydligt dyrare nu! (pris exempel; min såldes för 70 000kr förra våren...men den var skoj där efter! ) Stort lycka till iaf! // Cissi


Clio 16v /williams


Mazda mx-3 är riktigt trevliga och pigga bilar med bra väghållning. Passar även in i din budget.


Honda crx kanske? Liten bil som inte väger mycket plus att dom går faktiskt jävlgt bra.124 hästars varianten kan du nog få för dom pengarna men ska du ha en vtec ligger dom väl på 35-40 k har jag för mej.Men det e jävligt roliga bilar


Varför inte bygga om en gammal sportbil?


Typ en sån här http://www.blocket.se/vi/15712972.htm?ca=23_7_s


Det skulle vara ett trevligt projekt att bygga om/laga upp en lite äldre bil, men saken är den att jag är ute efter ngt körklart, då jag varken har överdrivet mycket tid eller eget garage att meka i. Den 300zx från blocket annonsen ser rolig ut, men man har sett hur det har dragit iväg när folk har börjat med att köpa billigt för att renovera, inte sällan som det blir "för bra" och man inte vågar köra med bilen sen. Jag har hittat en intressant bil här i närområdet som jag tänker åka och kika lite på, men det finns en del frågetecken. (import 2005, inga papper innan 2005, ingen "röd nyckel") Ang. Crx tror jag inte att den kommer att bli aktuell, designen känns fel, den är liksom för kort.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka