Köpråd: Nikon D40 m. 2 objektiv

Tjena, Jag har länge funderat på att skaffa mig en systemkamera och nu är det äntligen läge. Jag har spanat in mig på Nikon D40 med 18-55 objektiv men idag såg jag att Pixmania hade följande paket: Nikon D40 + 18-55 objektiv 55-200 objektiv Jag som har noll erfarenhet av systemkameror behöver veta i vilka lägen som det extra objektivet skulle kunna vara till nytta? Någon som kan ge ett exempel och försöka förklara skillnaden mellan dessa två objektiv? Och är det värt att lägga 1800:- extra för ett 55-200 objektiv? Tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd: Nikon D40 m. 2 objektiv



Vill för det första rekommendera dej att inte beställa ngt ifrån PixMania om du kräver att företag håller vad de lovar. För mej tog det 3 veckor innan jag fick hem det jag beställt, jag gav dem senare en chans till ( de är ju trots allt billiga:D ) och fick då vänta en månad trots det stod 4-5 arbetsdagar för dem att leverera. Men om man tycker det är värt att vänta, go for it! När det gäller din fråga är jag fel person att ge svar, kan ej förklara något vidare;)


Okej, får ge det ytterligare en fundering då. Men frågan om objektiv gäller fortfarande.


Har inga erfarenheter av nikon vare sig kameror eller objektiv.. Men 18-55 är en normalzoom objektiv vid 18mm har du lite vidvinkel..inte mycke eftersom man får räkna om det med 1,6x då det inte är en fullformatkamera men skit i det.. Det andra 55-200 e mer åt tele hållet.. Då du vill komma närmre (zooma mer allså) Som sagt så vet ja inte om det är värt 1800 eller om man kanske istället ska kika motsvarande 70-300 istället å komma lite närmre ändå när man ändå ska zooma.. 55-70 som uteblir i det fallet använder man sällan ändå.. Exempel är väl det första objektivet te att fota människor på nära håll eller bilar t.ex. Det andra använder du te att fota fåglar, toplessgrejer på stranden osvosv..


beställ inte från dom,bara skit! prova igenom expert!


Tack, det var ett bra svar. Jag börjar få en aning om hur det fungerar. För min del är det inte värt det... Tack så mycket!


Hmm jag fick hem min beställning på en vecka, toppen tyckte jag


Det kallas prioritering!


Ja köpte kamera från digitalsidan.se hade kameran i handen 2 dagar efteråt har sedan efter d beställt d mesta ja äger te kameran på cyberphoto.se oxå snabba leveranser..


Cyberphoto tycker även jag om:) Bra service och snabba leveranser! Trevlig personal, om inte annat:)






Pixmania är ju inte billiga med Nikon D40... den hittar man för runt 3000kr inkl, 18-55mm objektivet


Ibland kan man ju ha tur me storkedjorna...expert,elgigatnen,siba,netonet m.m. Men räkna inte me att dom kan ett skit det har aldrig ja märkt å ja kan inte mycke men dom vart ju helt nollställda..


köp inte av pixmania... vet folk som haft problem med saker som kommer med manualer på franska osv men inte svenska, dålig support, lång leveranstid osv. D40 är dock en trevlig bekantskap, lättanvänd och tar fina bilder! för min del skulle jag vilja ha med 55-200mm objektiv för det blir så fjuttigt om man skulle vilja zooma med ett 18-55(vilket man vill emellanåt


jag har precis den utrustningen du använder. Vill du ha nån direkt info kan vi ta det via pm mvh



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka