Köpråd: Seat Leon 1,8T 4x4 / Audi TT 225 HK Quattro.

Tjena. Jag går i funderingar på att byta bil. Har idag en Golf IV GTI -99 som jag e väldigt nöjd med.. Men det e alltid kul att byta bil.. Går i tankarna att byta mot en Seat Leon 1,8T 4x4 -02. Ace trimmad och Lite andra saker bytt. Så jag vill höra era åsikter om hur ni tycker.. Vilka fördelar/nackdelar finns de med Golf/Seat. Har hört en del om Seat nu så undrar lite om hur audi TT 225 HK Quattro är. Det är nämligen en bil som ja skulle kunna tänka mig oxå.



Svar på inlägget: Köpråd: Seat Leon 1,8T 4x4 / Audi TT 225 HK Quattro.



Skulle personligen aldrig köpa en Seat, speciellt inte om den é trimmad. Kvalitén tänker jag på, Seat är inte känt för att ha så mycket av den varan.


nae jag är nog beredd att hålla med där faktiskt , vilken prisklass snackar vi om ? Audi S3 kanske kan vara någonting tex ?


Är ju i princip samma bil som en golf 1.8t 1.8t motorn är ju samma för nästan alla bilar innom V.A.G koncernen, där seat ingår.


Då skulle du heller inte kunna köpa en vw, audi, skoda eller bugatti?


Nej. Aldrig. VAG koncernens billigare bilar är de dyrare märkenas avdammade gamla delar. Går inte jämföra en Skoda med en Audi t.ex då skodan är en äldre bil, även om årsm är densamma.


Jo motorn är väl samma, men motorn är inte hela bilen.


skitsnack. däremot används billigare material i tex skoda än audi. seat är för övrigt ingen budgetbil längre.


Nej nej, Seat är en jävligt lyxig och stabil bil har jag hört. Du måste väl ha sett alla miljontals priser bilmärket vunnit? Både design, kvalité och miljömässigt. Skämt åsido. Hör du inte dig själv? "Däremot används billigare material i t.ex. skoda än audi". Vad medför detta dårå? Jo sämre bil!!! Skulle jag köpa en bil från VAG-koncernen skulle det vara Audi. Där finns det kvalité som inte skramlar eller går sönder iaf.


Det är nog inga problem med en Seat Leon. Är det något som brukar krångla så år det Luftmassemätaren. Men det är samma problem hos alla bilarna med 1,8T. 1,8T sitter ju som sagt i Audi m.m Ska du ha 4x4 så har ju du Haldexen som sitter på Audi TT. Tror även bottenplattan är densamma men är inte säker. Samma Elektronik m.m. Det som skiljer sig är plåten och ljuddämpningen. Nyare Seat har en bättre Roskskyddsgaranti. Har inte sett en enda Leon med rost heller. Finns bara en sak att göra... Ut och testa Leonen. Sedan kan du ju ut och testa en liknande Audi. Då har du lite att gå på med vad du får mest för pengarna. /Ena






Prisklassen är mellan 100,000 - 150,000. Så skulle även kunna tänka mig en nyare leon cupra R. Å skulle ja lägga till lite mer pengar så skulle ja kunna få mig en Golf IV R32. Så det e ju bara att kolla mellan Leon, R32 eller en s3 eller nåt..


skulle hellre lägga pengarna på r32 eller s3 än en leon. finns ju också octavia rs eller s4bit i den prisklassen


I rest my case


Seat har rostproblem...även om du kanske inte ser det till ytan så rostar de inifrån så när du ser de så har du ett fint hål i plåten som inte går å fixa. Rostskyddsmetoder AB använder ju Vi Bilägare för å testa alla bilar de testar genom, Golf IV, Audi A3, Skoda Octavia får samtliga 4/5 i betyg, Seats samtliga modeller får 2/5... I autoindex placerar sig Seat sist år efter år, ägarna är missnöjda med kvalitet, återförsäljare, ägandekostnader, verkstäder, you name it... Kvalitetskänslan i interiören är ju klart mkt sämre i en Leon också..testa du en Leon Cupra så kommer du nog inse att Golfen du har är ett par snäpp bättre... Skulle aldrig köpa en Seat iaf.


Myten om att billigare alltid är sämre verkar ha sålts in bra hos dig. Eftersom jag har förmånen att ha alla mina orginal etiketter kvar på bilen lite överallt då den aldrig är vinterkörd kan jag ju informera att min "sämre" bil domineras av audi-loggan, sedan vw och faktiskt minst skoda. Billigare i detta fallet betyder att man använt tillbehör från andra modeller, för det är väl bekant även för dig att massproducering bidrar positivt till priset? Men givetvis är inte en Skoda lika "lyxig" som en Audi, men det förstår ju alla varför också, om man sedan får så mycket mer bil för pengarna i slutänden kan man ju fråga sig.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka