Köpråd: Airbrush

Jag vill få tag på en liten billig airbrush penna eller vad det kallas. Den ska endast användas till små amatörmässiga arbeten så som skuggning etc så inga extremkrav nödvändigt. Vart kan jag hitta en sådan pryl till ett fint pris? (kompressor, slang etc har jag såklart.)



Svar på inlägget: Köpråd: Airbrush



http://www.daveart.com/airshop/


Du skoja, 1300:- för billigaste, hade tänkt mig runt nån hundring max från någon lågpris butik


Du kommer inte undan billigt om du ska ha airbrush. En ordentlig kompressor (med vattenavskiljare) går på 4000 minst, billigare om man skippar tanken, men då överhettas den lätt. Och själva "pennan" som du skriver går minst på 12-1300 riksdaler. Sen har vi färger till det, och de är inte precis billiga heller.


Inte skrämmas Merclone.. jag har själv 4 sprutor.. Alla är dubbelaction. 2 ganska dyra, 1 halvdyr o 1 sketabillig. Dom 2 dyra är av märket Aerograph. Den halvbilliga är Aztek A470. Den sketabilliga är köpt på biltema ! och den duger bra till en hel del jobb faktisk. Allt e ju beroende på vad man ska göra såklart. Men den duger superbra till just skuggor och sånt.. Kör man efter mallar funkar den också superbra. Dock lite svårare att jobba med om man ska köra allt på frihand för den är inte så exakt som dom dyrare sprutorna. Länk till sprutan: http://www.biltema.se/products/product. . emId=84895 Kompressorn jag kör med är en SilAir 25A.En helautomatisk oljekyld med avskiljare och tryck upp till 8 bar men så högt kör du ju aldrig. Den låter inte högre än ett kylskåp gör.. supertyst. Den är dock ganska så dyr. Färger är ingen direkt kostsam historia eftersom det är så lite man använder. Några droppar i sprutan räcken länge. Jag kör med Faskolor vattenbaserade så kan man sitta hemma o måla. Näst intill luktfria. Torkar snabbt och tåler en hel del när dom väl torkat.. Tåler t-röd om man behöver torka bort rester av maskeringstejp o sånt, tåler också metanol (jag målar mycket helikopterhuvar). 60ml går på ca 60:- http://www.hobbex.se/p/pid,1944/t/product.html Samma med Createx färger. För att at ett exempel så har jag ett par småbilder här på en mopedkåpa jag övar lite på.. Jag är nybörjare så klaga inte allt för mycket på mitt målande och allt på kåpan är målat med biltemas airbrush:http://moped.clippern.se/ Vill du så fixar jag ett par bilder på sprutan coskå.. EDIT: Har lagt upp lite bilder på ett par rc-helikopter huvar jag airbrushat, nån håller jag fortfarande på med.. kom ihåg att jag e nybörjare. En hel del på huvarna är också gjort med biltema sprutan.


Smajly, tack så väldigt mycket för de du skrev, det kommer bli en biltema modell, är helt säker på att den kommer vara mer än tillräcklig. Btw, snyggt arbete


hobex.se



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka