köpråd calibra V6

hur är dom bilarna ? framförallt hur är motorn ? törstig ? gärna lite info



Svar på inlägget: köpråd calibra V6



Kan ge ett tips rent generellt angående calibrorna och det är ROSTEN! När du kikar på bilen så spana efter rost överallt, uppmärksamma också eventuella rostbubblor under lacken, är calibran vinterkörd så är det i stort sett alltid rost på den om någon ägare inte fixat rosten eller underredsbehandlat den. Kanske inte den infon du direkt eftersökte men ett tips iaf.


just v6 ska du kolla upp så den inte läker olja runt ventilkåporna, är vanligt och du åker oftast på att byta både packningar och kåpor samt att det är ett ganska besvärligt jobb. annars är det det vanliga med en motor att den är servad regebundet och inga missljud. finns det ingen dokumentation på när kamrem är bytt så bör du även byta den. men det är ju sånt som alla ändå gör kolla denna tråden också http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=116778 kolla samma saker


rost ska inte vara så farligt enligt ägaren dock står det mellan den 3 bilar nu ^^ Mercedes 190 diesel opel calibra V6 eller BMW 320 E30


Kolla kamremsbytet som sagt, ska bytas var 6000e mil, av dom tre valen hade jag lätt valt en Calibra i alla fall, BMWn må vara roligare på vintern men komforten är bättre i dom andra två. V6an behöver inte vara så törstig, 0,7 på landsväg och 0,95 blandad körning kanske. Går att justera rejält upp och ner med gasfoten.


trevligt calle me v6 borde gå bra,som dom anda sa kolla efter rost --i balkarna o skärmarna


komfort de har jag ju 535an till men lutar mest åt BMW nu faktiskt då den är minst rost på och även nylackad


Du ska nog ta en ordentlig granskning om du ska handla en nylackad e30, dom rostar ju trots allt minst lika mycket som en calibra och nylackat brukar betyda rostlagat och ser säkert bra ut just nu men om ett år?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka