"Köpråd": Toyota Celica vs Mitsubishi Eclipse

Det är så att jag har lite svårt att bestämma mig vilken bil jag ska välja. Blir nog först en Toyota Celica 90-93a bara för att ha en bil till jobbet och spara till en ny under tiden. Och då kommer mitt lilla problem. Vilken bil? Ska jag välja Toyota Celica 94-99a eller en Mitsubishi Eclipse 95-99? Skulle gärna vilja ha hjälp av er och era synpunkter på dessa två bilar, styling, prestanda, allt! Kan göra som en liten mini lista på hur jag tänker med dessa två... Toyota Celica + Inte så många jättestylade + Lite udda + Man sticker ut med en stylad Celica + 175Hk (Acceleration vet jag inge om. Är det bra?) + Farsan jobbar på Toyota - Finns inte så mycket kjolpaket osv till dom? Mitsubishi Eclipse + Riktigt snygga + Mycket styling saker? T.ex. kjolpaket etc? - Många som har dom, och stylade. (Svårt att sticka ut med sin.) - 150HK (Mindre än Celican. Dock vet jag inte accelerationen på denna heller.) Som sagt, det var bara lite som jag tänkt på. Så kom gärna med bra synpunkter på dessa två bilar. OBS! Endast seriösa svar, och svar från dom som vet något om dessa två bilar... (Celica 94-99 & Eclipse 95-99) Tack på förhand!



Svar på inlägget: "Köpråd": Toyota Celica vs Mitsubishi Eclipse



Jag skulle ta celican alla gånger. Ägde en 2.0 gt -98 för ett par år sedan, tvingades sälja när det blev fört trångt med coupé. Men jag har aldrig varit mer nöjd med en bil! Skitrolig att köra, hyfsat acc, pigg styrning, jävlades aldrig med mig. Eclipse tycker jag inte är lika rolig att köra, och den är ju lite vanligare som du säger. Celican har däremot en ganska hög ljudnivå i kupén vilket kan vara jobbigt ibland, tyckte JAG.. Det är väl det jag kan ge som "råd".


Okey, tack så mycket


Funderar du på att ha fyrhjulsdrift eller? Jag skulle nog ta Celican oavsett igentligen. Toyota är fina grejor de!


celican helt klart!!


Är faktiskt väldigt sugen att spara till en Celica GT4a. Dock vet jag inte vart jag kan få tag på en. Det finns just nu iaf tre på blocket. Och jag lär kunna köpa en tidigast säkert i slutet av året.


jag skulle ha valt Toyota Celica GT4a


Vart kan man importera dom eller vilka säljer dom? Som sagt så har jag bara hittat tre på Blocket.


Bryter trenden o säger eclipse . Ta dock inte det så hårt då jag enbart baserar det på att jag tycker man ser celicor lite allt som oftast. Eclipse ser man dock aldrig, inte här iaf. Sen ser eclipsen bra mycket bättre ut än både vanliga och gt4 modellen enligt mig... men det är klart, dom nyare celicorna ser ju bra mycket bättre ut än dess föregångare. Min åsikt. (som är väldigt ytlig i detta fall ) MVH Janken


Det är lugnt. Alla åsikter är välkomna. Ju fler desto bättre. Kan hålla med att Eclipsen är väldigt snygg och att man inte ser dom lika ofta som Celicor. Men dom celicor jag ser här nere är mest 90-93. Sen står det en 94-99a utanför mitt hus med. Annars ser man dom inte så mkt heller. Och och man kollar på denna sida så ser man fler välstylade Eclipse än Celicor vilket gör att man kan lättare få den snyggaste. Vilket är lockande ^^, Tack för ditt svar iaf. Blir glad över alla jag får. Och få veta hur andra tänker osv






Många bilar man ser på sidan här som man knappt ser på gatorna också.. tänk på det. Jag hade valt Eclipse just för att enligt min mening ser man dom mycket mer sällan än celica. Dock är en GT4.a aldrig fel, rolig att köra osv. Prioriterar du köregenskaper osv välj Celica. Prioriterar du utsida och "få till antalet" välj Eclipsen.


Håller me Hedley.. Fast "få till antalet" vet ja inte..



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka