Köpråd: Volvo S70 2.5T

Hejsan! Har tänkt att skaffa mig en bil ett tag nu, och nämnde det för en på jobbet som hade tänkt att köpa en ny bil och därför sälja sin nuvarande bil, en Volvo S70 2.5T -98 med automat. Han är ende ägare på den (har kollat upp) och han har pendlat med den så den har gått en del (lite över 35 000 mil). Berättade för honom att jag hade tänkt köpa en bil i prisspannet 10-20 000 kr och han sa att han hade tänkt att lägga sig där någonstans prismässigt. Bilen är för övrigt chippad till ca 250 hk, 18-tum original Volvofälgar med bra däck, helskinn på stolar och största stereopaketet. Säg att jag skulle få den för lite under 20 000, är detta ett bra köp då? Vad ska man kolla lite extra på när man ska köpa en S70? Vad ligger försäkring och skatt på? (Tänkte skriva den på farsan, blir åt helvete för dyrt när man är 20). Tacksam för svar! Med vänlig hälsning Anders



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo S70 2.5T



http://forum.svenska85x70klubben.se Sök på köpråd här så står ALLT du vill vet om dessa underbara bilar


Tack så mycket, men fann inte riktigt det jag letade efter där. Någon med lite personliga erfarenheter som kunde ge några goda tips?


Läkage mellan motor och låda är vanligt på x70 bilarna. Och kostar en slant att åtgärda.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka