Köpråd Volvo V50 T5 Sport -06 alt vadå?

Lite info : Miltal: 6 050 mil Färg: Passion röd Drivmedel: Bensin Växellåda: Automat Kaross: Kombi Automat Parkeringshjälp bak Sport Interiörpaket Dragkrok Får den runt 140.000 Är den värd detta och nått jag ska tänka på? Nått annat tips på kul bil?



Svar på inlägget: Köpråd Volvo V50 T5 Sport -06 alt vadå?



Väldigt mycket bil för pengarna, men jag hade aldrig köpt en FWD med så mycket effekt då det inte blir bra. Rycker och har sig i ratten... Istället hade jag lagt pengarna på en lite äldre bil och köpt mig en Bmw 330i Touring. Eftersom den är äldre slipper du den stora värdeminskningen och Bmwn drar betydligt mindre och kostar mindre att driva. Tror du mig inte? En V50 kostade lika mycket att serva som en 911 Carrera i Teknikens Världs senaste undersökning (2007 typ), dessutom är delarna till moderna Volvo dyrare än de till Bmw. Samtidigt som Bmw håller bättre enligt statistiken. Bmwn är bakhjulsdriven och har en riktigt pärla till motor, som länge höll förstaplatsen i "världens bästa motor" (eller vad den nu heter) och som vann teknikens världs miljöpris för sin förbrukning/utsläpp kontra effekt. Se upp med rost på huv och baklucka samt glapp och dylikt i framvagn, annars är det en pålitlig bil. Gillar du inte Bmw är även Mercedes C-klass och nyare Audi A4 samt Lexus is bättre köp än Volvon, men Bmw är mitt val iaf. Lycka till med köpet!


Du har aldrig kört en t5a eller motsvarande fwd bil märks det, rycker o har sig i ratten e då de dummaste ja hört. Är ju inga 700 hästars monster vi talar om.


Att man märker av effekten i ratten skriver de till och med i testerna, jag litar då mer på ex TVs testlag än en partisk Saab ägare...


220-230hk är ju inte mycket alls i dessa bilar. Personligen har jag inga problem med ryckningar när man gasar, dock ingen v50 jag har. Kul att du kritiserar för att vara partisk när du själv försöker "sälja" en bil av samma märke som du har.


Och ditt inlägg som lika gärna kunde varit ett BMW reklamblad är inte alls partiskt då?


Tyck vad fan ni vill, jag bryr mig inte. Jag svarar på TS fråga och tycker han skall köpa en viss bil understött med olika argument, Rille0 gav fan i topic, kallade folk idioter och förnekade en egenskap som blivit bevisad ett flertal gånger och är nästan allmänt accepterad. Om jag nån gång skriver "Bmw är bäst", utan att komma med några argument för varför. Då kan ni börja påstå jag är partisk. Tills dess må jag vara väldigt förtjust vid märket, men så länge jag kommer med sanna argument till varför man skall köpa en sådan så, nu skrev jag; Fördelar:Låg förbrukning/Lite utsläpp billigare i drift (trots allt kvickare/starkare) Roligare Nackdelar:Rostar gärna i huv och baklucka Vanligt med glapp och dylikt i framvagn Låter det som ett reklamblad tycker ni? Eller är det bara något jag hittat på?


tycker att du i dem flesta trådar du skriver i försöker sälja en Bmw, en till som är lite märkesfrälst här? går motströms och säger Köp en Dodge Magnum, bara för att dom är så jävla frän. Vm i mest givande inlägg.....


Kvickare är då inte bmw så värst mycket att ta i med! polarens a4 1.8Ts - 04 drar jämt med en 330ci E46 lika dant med Audi a6 3.2 q med 2ton och de har ja själv provat! Volvos Automat är sjukt sega så då kan jag tänka mig att bmw slår volvon på fingrarna men med manuell har den bra svårt!! och det med att det ryker lite i ratten påträffas vid fullgas och det öpplever inte jag direkt är så fara med! fwd har de flesta ryck i ratten med allt över 200hk och de får men räkna med!


jag håller med Rquierd... Dom rycker i ratten punkt slut Även om han e partisk eller ej, så är han snäll mot TS å avråder han från å köpa v50 då de typ är volvos mest krånglande modell (kanske inte fortfarande men 04-05 när dom kom) å jag e "volvobög" men jag håller med requierd på allt utom å köpa merca... köper man en volvo med automat har man nog inte förväntningar om å vinna VM i formel 1, så om Lada har en snabbare bil med 2 cylindrig 500cc 2-takts motor spelar inte roll.. Rent ordagrant "V50 is the SHIT"






Jag är Bmw-frälst, det skrev jag också i inläggen ovan. Bmw 330 är snabbare än V50 T5, vad det sen beror på eller om en chippad Audi är lika snabb hör inte till saken. En annan bil som skulle kunna passa är Alfa 156, där kan man ifs snacka om en bil som inte håller jättebra men delarna/service är inte dyrare än till Volvon i alla fall. Och en 156a är väldigt billiga i inköp, mest på grund av alla rykten kring märket, så därifrån har man en hel del slantar över jämfört med volvon. Visst är den FWD och rycker lite i ratten, understyr mm men bättre/roligare FWD hittar man inte, i alla fall inte i den storleksklassen.


Därför han skrev "ordagrant", alltså menar han att V50 är skit... Kanske lite överdrift, så illa är den inte. Men det finns en hel rad bilar jag (uppenbarligen?) hade valt före


Vilket löjligt skitsnack, strax över 200 hk är inte mycket på fwd. Har åkt med 400+ i en gammal Saab med dålig framvagn och en V50 är tusen ggr bättre. Gillar du rost, så gå på en gammal BMW E46 du. Och så fantastiska bra är inte BMW:s standardmodeller heller. Åker E39 528 själv men det får duga som vinterbil.


Till Rquired: När någon lägger upp en tråd där de frågar om en Saab 9-3 ss är en bra bil att ha som ungdom till exempel så skriver du alltid att de borde köpa en bmw istället. Det kvittar vilken tråd det är för du skriver alltid att man ska satsa på en bmw. Man blir alltid så J***A trött på alla dina inlägg om att man alltid ska satsa på en bmw!!


varför inte en Skoda Octavia RS2 Kombi? Billigt pris och låga mil. Största värdeminskningen slipper du. Plus att den lastar mycket mer än en V50.


har man nån gång stått å skruvat i en v50 så vet man att de är skit


Släpp handväskan och kom ner på jorden! Den dagen då en bmw 330 drar mindre än en t5:a lär ju inte vara inom några år, kör du lugnt med en t5:a drar dom 0.7-0.9, gasar du, drar den ju mer, men inte lika mycket som en sugbmw gör.


Klart att det är ett bra pris på den nu har som exempel nu! att det är en 06:a är ju bara ännu mer positivt. För det finns som sagt "barnsjukdomar" på modellerna från 04-05...Men ränka inte med att din bil kommer/skall vara problemfri bara ;-) Jag testkörde en T5 automat när jag var ute efter en v50...Men blev ärligt talat avskräckt!, den var väldigt seg (menar effektmässigt nu) kunde aldrig gissa att det var runt 220 hk i den iaf, så det blev en manuell, och det var STOR! skillnad!, Men alla är inte ute efter "bilar med effekt", så jag kan ju gå tillbaka till automatlådan och nämna att den e jättego att köra på alla sätt å vis. en bra kombi som är "lagom" stor...och om folk börjar jämföra med skoda kombi eller audi eller BMW, så kan ju jag isof näma att det finns lastbilar, stora som små, DÄR! finns det lastutrymme


köp ingen v50! ska du ha en volvo, så satsa på en v70 isf ... eller varför inte en audi a4/a6, Skoda Octavia RS, finns massa:)


Tycker att det verkar vara du som drömmer, att bmwn är snålare är ju konstaterat flera gånger om. Bland annat därför en 3L sugsexa vann ett miljöpris, 231hp på 0,9-1L faktisk förbrukning var rätt imponerande år 2000. En T5a kör du inte på 0,7-0,9 så länge det inte handlar om uteslutande landsväg/motorväg. Köper man en bil med 200+ hp använder man dessa också, och då sticker Volvons förbrukning iväg också. Jag kör en hel del 330 och trots att det knappast är någon bil man tar det lungt med så kör jag den på 0,87 enligt färddatorn. Visserligen vet vi att denna ljuger lite, mäter man på trippen+tankkvitto blir det 0,92 typ. Men ändå väldigt snålt. Den V50 1.8F jag haft inom jobbet som hyrbil ett par gånger tog mer än så på bensin. Tvivlar väldigt starkt på att T5an skulle gå snålare än denna miljövolvo... Att en Bmw kan vara snål på soppa är något som verkar gå in hos alla utom Volvoägare, fördommar är för starka i detta jävla Volvoland. Så visst jag ljuger säkert bara om förbrukningen i 330n, trots att den stämmer hyggligt överens med vad som mätts upp i tester. Volvon är naturligtvis snålare, volvo är ju bäst på allt eller hur? BOLIN: På en så löjligt låg nivå tänker jag inte diskutera nånting, jag svarade på TS fråga om Volvon OCH hans fråga om det fanns något annat lämpligare alternativ. Jag lade fram Bmwn som hade varit mitt val och tre andra bilar jag ansåg lämpligare. Knappast något märkesfixerat "Bmw är bäst så det så" beteende...



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka