Köpråd: volvo 850 t5

hej jag hade tänkt mig en volvo 850 t5 som första bil. vettigt? men vet inte om jag ska ha sedan eller kombi ?? vill ha den utseende mässigt bra å sen vill ja även ha bra ljud... är en kombi klumpigare än sedanen? ljudmässigt?.. osv.. va tkr ni sedan eller kombi ?Svar på inlägget: Köpråd: volvo 850 t5Räckte inte den första tråden? http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=140836 Just 850 finns det hur mycket som helst om, bara att söka.


gjorde en ny som vart bättre.. förra vart ju låst.. "fel rubrik"


Jag kan bara tala utifrån erfarenhet. Jag skulle inte köpa en 850 t5 av den enkla anledningen att det inte är en bra bil. Vill man ha det svart på vitt så e det bara att söka bland forum på nätet så får du se. Nä jag tycker att golf 3 gti 16v är e mycke bättre val bara för att ta ett exempel.


90% av Sveriges befolkning mellan 18-25 år kör 850 t5. Köp dig en lite mer annorlunda bil. T,ex en golf som tompa skrev. 3 gti 16v .


Och golf som förstabil är inte vanligt? 850 är en bra bil. Säker för sin ålder m.m


Grabben undrade om 850 T5 var bra, han sa inget om att köra en ovanlig bil. Till TS: Ja 850 T5 är ett ganska säkert köp, visst den drar i "fel" ände och slukar lite bensin men annars är det en bra bil med mycket potential


Se till så att kopplingen inte slirar och att den inte läcker olja mellan motor och växellåda. Det är väl den dyraste biten om man måste fixa det och inte kan göra det själv. Andra problem kan vara slitage på länkarmar/spindelleder/krängningshämmare, ev. hjullager, det mesta kostar dock inte så jättemycket att byta... Sen förstås det vanliga - lyssna på motorn, försöka höra om det tickar eller knackar, se efter om bilen ryker, isåfall vilken färg röken har, om bilen känns bra, fördel om du kan nåt om hur de bör gå. Rost är inget jättevanligt problem - karosserna är oftast mycket väl skyddade med galvning och elförzinkning. Klart en turbobil dricker bensin - lätt hänt när man trycker på gasen, men de går att köra relativt snällt med också då du har vridmoment som en diesel. Men börjar man gasa och accelerera så börjar 850:orna dricka, så är det bara.


Köp min (:


Det glömde jag tillägga - kombin är nog den vanligaste modellen som folk köper - oavsett ålder. Kan lasta mycket eller fälla baksätet och du har en perfekt säng att bara rulla ut en madrass på. Bra att bygga ljud i också, dock har du inte hatthyllan.


drar i fel ände hur menar du då ??


okj okj jo det förstår ja att de gör.. gasar man så dricker det ju.


så kombi är alltså vettigare ? men är den inte klumpigare?


Han menar att det är framhjulsdrift.


Den väger väl lite mer, men de är lika långa.


Och den smått irriterade anmärker på att modellen heter Turbo och inget annat (Med undantag för importbilar)


Ehm, källa på de? 90% var väl ändå att ta i?


okj okj ja men vad är snyggast ? är de stor skillnad på ljud känslan i en kombi mot en sedan för ska nog trycka i rätt bra ljus osv.. sen är de nog mest så att ja är ute efter som är snyggast av kombi eller sedan. ???


90% är fan mke de. kan nog inte va så många:O


Valfri 740 är vanligare. Eller BMW känns det som. Jag känner inte till mer än en handfull T5or som ägs av yngre killar i Hässleholmstrakten, t.ex.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka