Köpråd - V70 eller A6 Avant?

Ska välja tjänstebil nu och efter noggrann granskning så återstår två intressanta bilar: Volvo V70 eller Audi A6 Avant. Båda ska köpas nya så de är av senaste årsmodell. Jag skulle vilja ha hjälp med för/nackdelar för respektive bil. Det kanske ska tilläggas att jag kör till 90% i innerstaden och har 2 barn. V70:2,4D 170hk Automat Momentumpaketet Metallic Navigationssystem + Premium ljud Bluetooth Halvläder Pris: 323.000 Audi A6 Avant 2.0 TFSI 170hk Manuell växellåda X-line paketet Metallic pearl Navigationsystem Bluetooth Textil klädsel Pris: 329.000 Jag har provkört volvon och gillar den starkt. Den känns väldigt stor och lyxig, samt skön att köra. Jag får dessutom halvläder, schysstare navigationsystem och dessutom automat. Audin har jag inte provkört än, men jag har åkt i en sådan. Jag tycker den är snyggare än volvon på utsidan, men interiören med min budget blir rätt tråkig tycker jag. Men, Audi är ju Audi... Vilken hade ni valt? Och varför? Många säger att Audi är roligare att köra - varför och hur då? Jag är ingen motorfantast så ni får gärna förklaraSvar på inlägget: Köpråd - V70 eller A6 Avant?Rent spontant volvon, mycket pga att det är automat om du kör så mycket i stan. Finns inte audin med automat om du vill ha det? Sen, skriv till köpråd i rubriken om du inte vill ha tråden låst


Nu har jag fixat rubriken Jo, klart Audin finns i automat men det ryms inte i budgeten Min budget är egentligen 321.000, men som ni ser redan överskriden trots de rabatter jag lyckats snacka till mig. Ett alternativ är ju att ta bort navigationen på Audin och trycka i automat, men det känns inte kul..


Volvo V70 Volvo V70, vinnaren mot Audi A6, Bmw och VW.. (Volvo första plats, audi andra, Bmw trea och Passaten sist) 3/5 ronder Volvo första plats (komfort, Ekonomi/utrustning, lastutrymme) och på andra plats i dom 2 andra (Köregenskaper och Sport) Som sagt, Volvo tar hem segern http://www.teknikensvarld.se/documents/ . /index.xml


Jag hade valt Audin i alla lägen, men smaken är som baken


Audi utan tvivel, V70 är en bra bil men mot Audin har den ingen chans. Oj en Volvo vann ett test i Teknikens Värld, och det var första testet med den modellen. Så förvånande. Vad Volvo740 glömmer skriva är hur otroligt liten marginalen mot de andra bilarna var. Volvo vann med en poängs skillnad mot Audi tex. Läser man sammanfattningen klagas det friskt över V70, som till sist vann ändå pga komfort, utrymme och säkert väguppträdande. Citat "Hack i häl sticker Audi och Volvo ifrån Bmw och Passat" Komfort: Smakfråga, vilket de också skriver att det är. Jag sitter avsevärt bättre i "hårda" Audi och bmw än volvos stolar där man "sitter igenom" på längre resor. Säkert väguppträdande: yeah right, av någon anledning har "tappa styrförmågan" blivit synonymt med säkerhet i Teknikens värld. För det är vad som sker när bilen understyr som V70 gör, jag har själv kört den såpass. Kan man inte hantera en bil går det åt helvete oavsett, kan man hantera en bil är styra undan hindret och parera överstyrning inga problem. Ekonomi: Inte mycket att orda om, Volvo är i detta fallet billigast och billigast att utrusta. Det räcker alltså att man själv tycker Audi är bekvämare för att Volvos "seger" skall suddas ut, så provkör båda bilarna och bestäm dig sedan. Gå inte efter testvinnaren bara. För övrigt finns det flertal senare test där det inte gott lika bra för Volvo. Allt beror som sagt på modell och framför allt testaren/skribenten.


Klagas friskt o friskt, vann iallfall. Sen kan väll teknikens värld sina grejor kan man tycka. Sen är det mycket som är en smaksak, inte bara sätena och komforten Vilka tester då,? svenska tester dvs http://www.teknikensvarld.se/documents/ . /index.xml Till dig med en budget så får du mer utrustning i Volvon iallfall och den är billigast att äga


Ekonomin klagade jag aldrig på, men komfort och väguppträdande är en smaksak. TV är mycket kompetenta och jag litar fullt på deras tester. Men man får trots allt ta det för vad det är, när de bedömer en bils komfort görs det efter vad majoriteten av testlagets medlemmar tycker. Det betyder inte att den enskilde personen inte kan sitta bättre i en annan bil. Som ett ex, den fiat hela testlaget ratade pga komforten var den bekvämaste bilen deras sekreterare någonsin suttit i skrev dom. Bilen hamnade sist pga komforten i poängräkningen, men om man räknar ur hennes perspektiv kanske den hade varit en vinnare? Klagas friskt? Nja, men lite citat: "för mjuk för att kallas körglad", "långslagig koppling och växellåda vevig som en 240" "inga hurrarop för V70 direkt, men sakta och säkert vinner den till slut" Kan länkas tester i all oändlighet, men det är ett jävla problem för mig då PDF är något min dator bestämt sig för att rata. Lite svårt att länka till tester då. Och lite onödigt för du tror väl inte att Volvo vinner varenda test? Som ett exempel då, kan nämnas miljöbilstestet där 520d vann, över bla V70 (måste varit 2.0F...) och vw bluemotion tror jag det var. Eller så tar vi förra modellen av V70, Ford Mondeo ansågs vara ett bättre val än Volvo och vann över denna i testerna. Där gick det inte heller "så bra för Volvo". Men en dålig bil har det aldrig ansetts vara, det är det inte heller. Lite OT, utländska tester hade kanske inte varit fel att hänvisa till. Volvo är långt ifrån lika helgonförklarat utomlands som det är i Sverige. Därför är dem ingen lika självklar vinnare heller, men svensken har fan Volvo inpräntat från födseln. Svenska tidningar är absolut inte partiska, inte det jag försöker påskynda. Men naturligtvis är de påverkade av detta precis som den gemene svensken.


hehe, fast ford och volvo har ju rätt nära samarbeta då ford äger volvo ...Har hört att Volvo hade och delvis har Fords motorer vilket man inte kan kalla bra precis om man kollar på bränsleförbrukning tidigare år, nu e det bra, men innan hade de inte behövt var så hög förbrukning, ägandekostnaderna va kanske ändå "låga" jämförelsevis med andra märken som jag läst ut men hade kunnat vara bättre med en andra motorer. Jag tror nog att varje land har en positivare vinkel av sitt lands märken, inget Sverige utmärker sig på precis :p


Jo, Mondeo är väl en V70 (volvo) i mycket så på så sätt vann Volvo ändå ^^ Iom att man själv är svensk är det väl svårt att uttala sig om vad andra tycker i andra länder. Men om man jämför med vad svenskar anser om vad de inhemska märkerna och vad amerikanarna (har mycket släkt "over there", och det landet om något är ju övertygade om sin storhet) tycker de inte alls lika "bra" om sina egna märken som en svensk tycker om Volvo. Men det sista är ju nästintill omöjligt att föra en debatt kring på en hög nivå, blir bara en massa gissningar och smutskastningar. :)


Åker du mycket i stan så är det bekvämt med en automat så varför inte välja bort navin i Audin och köpa en sån där billig sak för en tusenlapp på tex. Media Markt eller något så du kan välja en automat?


Vad jag vet är de enda Ford-motorerna 1,6liters dieslarna som sitter i DrivE-modellerna. Vet inte ifall Mitsubishis GDI-motor har fasats ut också, 1,8i som fanns i S/V40. Annars är det Volvos motorer för resten av modellerna.


Vi diskuterade äldre Volvo-bilar där, V70 runt 01 och framåtKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka