Köpråd: Golf 4 1.4, polo 1.4, Opel astra 3d 1.6

Tänker köpa min första bil nu, men kan inte bästema villken. Här är några som jag funderar på. vw polo 1.4 -99 ca 7500mil (7 ägare) pris 32000:- vw golf 4 3d 1.4 -99 ca 11500mil pris 33000:- Opel astra 3d club 1.6 -99 ca 12500mil (4 ägare) pris 24000:- Tacksam för tips och råd om villken av bilarna är "bäst" och är värd pengarna..



Svar på inlägget: Köpråd: Golf 4 1.4, polo 1.4, Opel astra 3d 1.6



Opeln har jag ingen uppfattning om, men av de resterande två rekommenderar jag Polon. Varför? En Golf med 1.4 är riktigt trött. Polon hade visserligen rätt många ägare, men med färre mil skulle jag ändå välja den (förutsatt att skicket är gott). Man vet ju aldrig varför det är så många ägare, kan vara byten inom familjen/släkten, eller så har det varit fel på bilen. Men om det är ett dåligt ex så brukar man upptäcka vid provkörning/gmg av bilen.


tack för svaret, men vad tycker du om priset för en sådan bil?


Skulle nog satsat på Polon jag med rätt lite mil på mätaren på 10 år endå... Det du kan kolla upp hoss Berners/vw verkstan är om dom vart på service osv om du ringer dit och kollar upp vw bilarna där med deras regnummer. Dom kan ju vara servade på andra firmor som inte är auktoriserade då ger det inte nått men men... kan va värt att kolla upp.. Sedan enda negativa med vw bilaran, är att båda är första årgången av den nya generationen. Bytet i generationen på dom modellerna var 99. Så det du kan kolla upp är om det är några särskilda barn sjukdomar på dom första modellerna (förmodligen är det inge sådant...) och om det var så är det nog åtgärdat... Som nämns i tidigare inlägg är golf 1.4:a inget omkörnings monster... det är inte polon heller men den är mindre och bör vara några kilon lättare... Ang Opel:n har jag ingen aning tyvärr... /mvh soyd


Är 32.000:- rimligt pris för vw polo 1.4 -99


Jag hade valt golfen, lite lugnare och stadigare i uppträdandet och lite säkrare dessutom. Visst är Polo piggare, men golf är inte mycket sämre den. Bilpriser kan du kolla på www.teknikensvarld.se/bilpriser så får du ett riktmärke på vad ungefär den är värd


Borde kunna få åtminstone en golf 1.6 för inte alltför mkt extra, och det är de valet jag hade gjort. Jobba lite hårdare och köp åtminstone en sån. Stor skillnad mot Polon i kvalitet och uppträdande.


En Golf 1.6 hade självklart varit att föredra framför alla tre av de tidigare nämnda alternativen Det kan aldrig gå fel med en VW 1.6:a i mitt tycke, dock är jag rätt partisk. http://www.blocket.se/skaraborg/Volkswa . 10&w=3 http://www.blocket.se/alvsborg/Mycket_v . 10&w=3 http://www.blocket.se/skaraborg/Volkswa . 10&w=3 Tre alternativ på Golf 1.6:or - lite fler mil på nacken, men som tidigare nämnts, mycket mer bil att ha.


aa, men det är lite för långt bort:) (bor i sthlm),,eller är det kanske värt att åka 400km ?


en till bil på tanken Mitsubishi Colt 1.3;) http://www.blocket.se/stockholm/Mitsubi . 11&w=3 bra/dåligt om den ...hyfsat pris iaf:cool:






Där är väl ungefär samma driftsäkerhet och kvalitet på sakerna i den som i golf, bortsett från den upplevda kvaliteten alltså inredning osv. Där är Golf mycket bättre, samtidigt som delar till VW är billigare än till japanare och de sistnämnda är något rostkänsligare. Å andra sidan håller japanare rent statistiskt något bättre än Golf... Rätt så jämt helt enkelt, det är lite hugget som stucket vilken du tar tycker jag. Iom att Colten har ett lägre pris tycker jag den är det bättre köpet, en förstabil löper högre risk att råka illa ut om man säger så, Lika bra att den inte är allt för dyr då? Och så kan du använda en liten bit av det som blir kvar av din budget till att sätta in en bra stereo och ett par rejäla 6*9or tex så får du bra ljud också


Säkerheten är väl värd en liten slant åtminstone och då vinner ju faktiskt Golfen av dessa kombatanter. En gammal Colt är livsfarlig i jämförelse med de andra nämnda bilarna. Du bör kunna hitta en 1.6 i stockholmsområdet också. När det gäller rostskydd så är det väldigt stor skillnad på mitsubishi och golfen, polo har ett sämre skydd och är mer jämförbar med colten


Har ingen erfarenhet av vw men kan rekommendera opeln! Bränslesnål pålitlig bil men 12 års rostskyddsgaranti, vettig krocksäkerhet, ingen problembil och även så blir den ganska snygg med lite fälgar och sänkning.. Ett tips om du ska köpa opeln är att kolla över så den är välservad, kolla bromsrören så de inte är rostiga, kolla så inga fjädrar är brustna och att kamremsbyte/vattenpumpsbyte är utfört (ska bytas 6000mil/4 år).. lycka till..


va fan det finns ju för fan inga hyffsade bilar i sthlm län för 20.000-40.000:- vad ska man göra:( kan nån kolla med förslag... max 40.000:- , driftsäker tack på förhand:)


Då får du nog vidga vyerna lite och söka hela landet... testa söka på angränsande län på blocket... Är det Golf IV 1.6 du söker nu ? /mvh soyd


aa eller nått liknande..(opel, mitsubishi, toyota,) mhv/alexander


Satsa på en bil med AC.


okey....


mer förslag tack:)


Toyota Corolla, Mitsubishi Colt gti, peugeot 206/205 gti (gokart till reapris) Opel Corsa, Bmw 316/318 compact, Mercedes A140 (dyr att reparera), det finns massa bra val.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka