Köpråd: Saab 9000 Aero

Hej! Har varit och kollat på en Saab 9000 aero från 98. Bilen är i toppskick, haft 2 ägare och är väldigt välvårdad och regelbundet servad, bilen går kanonbra och priset är 30 000 kr. MEN den har rullat 32 000 mil. Men jag får lägga betydligt mer för en likadan som rullat mindre men endå är i samma skick. Frågan är om de är värt pengarna? Vanliga fel vid sånna mil tal? Bilen har även lite smågodis som: lackade lister och speglar, dumventil och öppet luftfilter köpta på speedparts och 3 tums rör efter katalysatorn. Tack på förhand!Svar på inlägget: Köpråd: Saab 9000 AeroDet finns inga 9000 Aero -98. De sista är av årsmodell -97. Står det Aero i reg. beviset?


Oj fel av mig! det är en 97a.


det kan ju osså vara så att de är hårdkörda, men då väl omhändertagna, alltså att den inte har varvats speciellt mycket förs än motorn är varm osv. så de är på både gott o ont tror jag men jag skulle letat efter en annan, för de priset o de milantalet är väldigt dyrt för en aero... runt 25 max borde den kosta isåfall! PRUTA! Mvh Patrik


Är nog förmodligen en 9000 Classic med 225hk motorn, Du kan se det på bla att det "bara" är jubileumssotalarna, alltså inte aeros pilotstolar. finns ju självklart mer grejer,,, //Jojje


Jo han har ju gasat med den men också skött den väldigt bra. Inte kört sönder den på något sett. Bilen finns bara 2 mil från där jag bor så jag ha sett den ute på vägen ibland och de går lugnt och sansat av de lilla jag sett.


http://www.blocket.se/stockholm/Saab_90 . 11&w=1 bättre köp, dock inte nära dig, men du kan ju jämföra bilarna!


Tror jag kan få ner den till 25 iaf!


ett bättre köp då, jag skulle inte bry mig speciellt mycket med mil antalet, om den är regelbundet servad osv, då håller de ju bra endå, trotts milen.


Jag har kollat den också, har ju bara bild att jämföra med nu men den jag varit och tittat på ser trevligare ut.


Han har nyss bytt alla packningar och slipat toppen, påstår även att han bytt olja var 500ade mil:)


om de nu är gjort o allt stämmer så låter de riktigt bra! bara du får ner priset på den så köp


Jo jag är riktigt sugen, då kan jag äntligen göra mig av med gammla 740in;)


hahah, ja då förstår jag ditt sug efter o gasa dom går ju riktigt friskt dessa bilar! så jag tror det är ett bra köp!


Få ned priset? En sen Aero som är välskött och har haft täta serviceintervaller för 30 000 låter rimligt. Att den sedan gått dryga 30 000 betyder kanske att någon bussning bör bytas men annars så bör det iste ställa till med några större problem. Om allt nu verkar i sin ordning och du kanske får ned den till 25 så bör du inte tveka


Jag tycker att det låter som ett vettigt pris.. Du får ju sjukt mycke bil för pengarna.. Inget att tveka på..


ska man byta bussning på verkstad är de inte så billigt, eller de beror på dåra, men endå billigare o bättre


Att han har satt fixat saker som dumpventil, öppet filter, 3 tums rör efter katalysatorn, satt in turbo och oljetrycksmätare samt lackat lister och speglar tyder ju kanske på att han har kört hårt. Men å andra sidan är de saker som jag antagligen gjort, men nu är de redan fixat så de slipper jag. Grejerna är köpta på speedparts och är ju inte helt gratis. Menar att ska jag fixa alla de grejerna på en original så kommer de ju kosta ett antal tusenlappar.


Nej, är bara bilen ordentligt skött så spelar varken miltalet eller eventuellt hård körning någon större roll. Men kolla drivknutar, att tändkassetten är okej, att laddtrycket är som det ska, att alla elfunktioner fungerar som de ska och så givetvis rost. Väldigt grovt är det nog de fem punkter jag skulle ägna extra uppmärksamhet åt, som kan vara unikt för just CS-Aero. Är bilen svensksåld? För i så fall tycker jag att det faktum att bilen bara haft 2 ägare till dags dato (12-13 års tid) säger en hel del. Dvs att de varit/är kanonnöjda med bilen och att det inte är någon problembil. Är det import ser jag fortfarande inga bekymmer med det, då dessa bilar är riktigt bra byggda, kunskapen och delarna finns samlade här i Sverige och reservdelspriserna tämligen låga (om man tillförlitar sig på att skruva själv och fixa delar på den privata marknaden). Tycker inte heller priset är i överkant, för en sista årsmodell 9000 CS Aero om den nu är så välskött som det låter. Visst finns det bilar med lägre miltal, men det som är viktigt är hur bilen vårdats genom alla mil. Inte hur många/få mil den rullat. En bil som gått 20.000 mil kan vara mer illa däran än en bil som gått 30.000 mil. Man kan också tänka sig att vid 17.000-20.000 mil ... Det är väl då mycket börjar hända, så att köpa en bil med lägre miltal sparar en inte alltid alla bekymmer. På en bil som gått 32.000 mil bör mycket redan vara åtgärdat. Gäller förstås inte generellt, men för en bil med endast 2 ägare genom alla år bör det vara mer rimligt att stämma. Låter som ett vettigt pris och ett vettigt köp i mina öron i alla fall.


Japp bilen är svensksåld. Första ägaren va en man i 40 årsåldern och nummer 2 en 20-årig kille. Visst har han gasat med den men också skött den bra. AC är trasig är väl de enda felet som han berättar iaf.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka