"Köpråd" Dodge Magnum eller 300c ?

Bilarna verkar ganska snarlika, någon som vet för/nackdelar med dessa bilar? Hemin tror jag blir lite dyr så troligtvis blir det v6:an. Men är intresserad att få veta lite mer om dessa bilar.Svar på inlägget: "Köpråd" Dodge Magnum eller 300c ?Det är väl gamla Mercedes E-klass i grunden? Det bordar för att det är en toppenbil, då mercans enda egentliga fel var rosten. Men med ny kaross är det bara att hoppas Chrysler gjort ett bättre jobb, i så fall tror jag det inte är några större fel på den bilen. Som du skriver drar nog Hemi en del, men det finns ju de mindre motorerna (också från MB väl?) som kanske är lämpligare?


Egentligen är det bara dekaler och front du ska välja mellan, och enligt mig är Magnum mycket snyggare. Har någon sorts unik och mer rund design till skillnad från 300C. Priserna är ju rätt snarlika, så det är upp till designen egentligen. Lycka till!


Det är i princip samma bil, två olika namn för två olika marknader. Dodge Magnum låter ju rätt mäktigt, jag hade valt den bara för namnet


300c tycker jag ser mkt brutalare ut! Sätt på ett set stora fäljar och sänk den så blir dem as-feeeta


Magnumen är för den amerikanska marknaden och 300c för europa, där är skillnaden, Exakt samma bilar annars.. För övrigt är Hemin inte JÄTTE farlig i soppa förbrukning m.m, den går ju ner på 4cyl när de är läge så de blir inte så farligt..


det är som sagt samma bilar men jag hade tagit Dodge magnumen tveklöst


Tycker det känns lite sådär att köpa en ny bil som är baserad på en två generationer gammal mercedes, men det är väl bara jag.


Hade lätt valt 300c, tycker den är fränare på nåt vis


Rille_745 har en Chrysler 300C med Hemi-motorn och när vi åkte Skåne runt i juni sa han att den drar ca 1½ liter milen på landsväg, nästan det dubbla inne i stan.


Dodgen tycker jag är grymt mycket snyggare och brutalare, hade tveklöst valt den.


Tycker också du ska välja dodgen...helt klart coolare.


Utseendemässigt så är ju Magnumen fetare, 300C ska man köpa om man ska va "pimp" i mina ögon


Är mer inne på Dodgen faktiskt, men hur är det med kvalitè, ludnivå m m. kommer ordna en provkörning, men om den blir sågad här lägger jag inte energi på det, men det verkar vara en juste bil iaf utseendemässigt. att den är baserad på en 2 generationer gammal merca, vad menas med det? vad är det som är merca i den?


Äsch finns det folk som fortfarande köper Saab 9-5 så kan man nog gott köpa sig en sån där


att chassiet, hjulupphäningen är merca. Den är dvs stadig och fin på vägen. Bra väghållning men endå god komfort. Dieslarna är också merca. Förövrigt är även Dodge Challenger bygd på detta chassie. Kanske därför den är så stor?


Gissa vilken jag rekommenderar


Jag tycker om amerikanska bilar mer än alla andra men samtidigt så ska man vara ärlig att sammansättningskvalite, precision och våghållning inte är prioriterade områden. En 300c eller magnum köper man för utseendet och motorerna (Hemin och srt8AN) mestadels, sen att den är de bästa Chrysler har gjort beror nog på grunden i gamla e-klass mercan. Jag tycker båda magnumen och 300cn är hur fräna som helst Men finns de ekonomiska utrymmet ta en med 8a iaf, annars blir som en Firebird, Camaro eller mustang med v6, alltså jäkligt avslaget liksom, motorn och utseendet är ju grejen med dom här bilarna.


magnumen är snyggast.


Den bygger rent tekniskt på förr-förra (1996-2003) generationens Mercedes E-klass, en jättebra bil så det är absolut inget negativt. Med risk för att reta upp jänkebilsälskare vågar jag nog påstå att Mercedes grunden är trots sin ålder betydligt bättre än något dagens Chrysler skulle skruva ihop. Om det finns bättre alternativ eller inte beror ju på vem man frågar, jag tycker definitivt modellen är värd en provtur i alla fall Edit: Dodge Magnum såldes inte ny i Sverige och är ovanligare, därav är det mitt val bland dessa två.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka