Köpråd: Dyra reservdelar till Audi A4?

Hej! Jag är i bilköpartagen och har blivit så förtjust i en Audi a4 02:a. Men många säger att det är så dyra reservdelar till Audi och att dom är dyra att äga. Försäkring har jag kollat och där skiljer det inte mycket mot t ex en saab 9-5. Men hur är det egentligen med reservdelarna? Stämmer det att Audi är dyr där? mvh sofiaSvar på inlägget: Köpråd: Dyra reservdelar till Audi A4?Jag kan inte säga att jag har haft mycket dyrare delar till mina Audisar än någon annan bil jag ägt. Nu har jag en 2.7T med mycket skumma givare i som kan dra iväg lite i pris samt 2st Turbosar som verkligen kan dra iväg i pris så denna bil är rätt dyr att äga ja. Men syrran har en A4 3.0 -02 och den tuffar på bra och har bara kostat 900kr i rep hittils och det var en ny tändspole + arbetet att byta den.


Ok! Det känns som att dom fått det här ryktet bara. Dom jag pratat med som har el har haft audi är jättenöjda. Övriga har uppfattningen att det är en dyr bil. Den jag kollat på är en 1.8 T, automatlåda. Vet du något om den? vanliga fel osv.


Alltså, läs rubriksanvisningarna och ändra din rubrik till nåt bättre innan den blir låst, och bestäm gärna vad tråden ska handla om, reservdelar eller köpråd på A3 (som det redan finns trådar om)..


sorry, är helt ny här. Ska kolla om jag hittar en bättre plats och rubrik...


Platsen är rätt. Men måste specificera sig när det är ett så stort forum, blir omöjligt att hitta trådar annars. Så handlar det fortfarande om reservdelspriserna eller e de köprådstråd nu?


Egentligen kan man säga att det är en kombination Jag vill veta om reservdelarna är så rackarns dyra som vissa säger, så jag vet om jag ska våga köpa denna bil eller ej. Skulle skriva in köpråd i rubriken bara jag visste hur jag gör ändringen! Måste lära mig hur detta forum funkar först...


Dyra delar, tja det beror ju på vad man jämför med. Men Audi har inte dyrare delar än vad Volvo och Saab har. Däremot så kan de vara lite dyra att serva, i alla fall vissa modeller när det är dags att byta kamrem. Men Audi är bilar som håller bra så det är ingen bil man behöver springa och byta delar på stup i kvarten. Även om den då har delar som är dyrare än (märke och modell) så kommer det inte bli så mycket dyrare eftersom du inte behöver köpa delar så ofta. Enklaste sättet är väl att läsa på i lite olika testet, på Teknikens värld ( www.teknikensvarld.se) kan du ju leta upp deras gamla tester av modellen och ladda hem dessa som PDF gratis. Men jag tycker inte du skall avgöra bilvalet på reservdelspriserna, en bil är ändå så dyr att äga sett över ett år att ett par % mer eller mindre inte gör någon större skillnad. Hade det varit en bil som har dyrare delar OCH går sönder oftare än konkurrenterna, tex en Alfa Romeo. Då skulle man kanske tagit en funderare. Men nu handlar det om en bil som håller bättre än genomsnittsbilen och med reservdelspriser som ligger någonstans runt snittet i klassen. Inget att oroa sig över tycker jag


Nu har jag inte haft min A4 så länge men min uppfattning är att många bitar så som bromsskivor och andra mekaniska delar inte är direkt dyrare än något annat! Däremot elektroniken kan lätt springa iväg i pris... Och ja 18' mil servicen är underbar:) Min kommer gå på runt 19' kr dock med 1 nyckel från Tyskland + omprogramering av box och gamla nycklarna(tror det gick på ca 2k). Detta är hos en mindre VAG verkstad, men då byter dom Tändstift,Luftfilter,soppa filter,bromsolja,Vattenpump+kylvätska och luftar systemet etc, kammrem, tändstift och motorolja + filter! (longlife olja). Så visst kanske det kostar lite mer ibland men det är värt pengarna! Four rings to rule them all!


Ok, tack för synpunkterna! Provkörde en igår som jag bara älskade. Har dock gått 16100 mil och då är ju den där 18000-servicen nära. Är det dumt att köpa en som gått så pass långt? Vill köpa en bil kring 80-90 000 kr. Kanske det är svårt att hitta en som gått kortare för de pengarna? Behöver en bra dragbil (kör häst) och står och väger mellan saab och audi just nu...


om du drar hästsläp så är ju quattron ett måste!(skulle rekomendera quattron i vilket fall!) kanske även kan va värt att titta på en diesel för vridets skull? Och Audi dieslarna går LÅÅÅNGT! Jag skulle tro att vattenpump + kamrem redan är bytt på den bilen du kollar på brukar bytas runt 12'mil på 1.8t. men värt att kolla upp! och är det bytt kan du dra av ca 10k från 18' servicen.... Lycka till med köpet!


Jag antar att du även är ute efter vägarna på vintern, så jag rekomenderar att du köper quattro=) Man vill ju veta att man kommer fram! hehe Har själv en a4 me Quattro, som ja e så jäkla grymt nöjd me=)


jo vintertid kan det absolut vara bra med fyrhjulsdrift! Med min gamla volvo 740 fick jag planera väl var jag åkte med finkan och när... Den här bilen jag kollade på är dock 1.8T, ej quattro. Kamrem ej bytt vid 12000, tydligen fanns det inte behov av det vid det tillfället. Hur mycket mer drar quattron i soppa då? Jag vill ju komma så nära den omöjliga ekvationen som möjligt, en stark bil som man får dra med på b-kort och som är soppasnål Ska nog kolla lite fler bilar innan jag slår till. Med audin är en stark kandidat helt klart! Underbar att köra


Du får min -04 för 90 000.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka