Köpråd: Audi A3 -99 vs VW Golf -99

Hej, jag undrar lite vad ni tycker och tänker om de här bilarna? Jag har lite svårt att bestämma mig och vill gärna se för- och nackdelar med de här bilarna, vad tycker ni är mer prisvärt? vet också de är väldigt identiska. Jag tar mer än gärna emot andra förslag som ni tycker är en bra bil som drar lite bränsle, gärna lite för- och nackdelar med de också. Lite skillnader mellan dessa bilar VW Golf: 17" fälgar AC (Förmodar att den har det, har inte kollat upp) Baslåda osv. Rullat 16800 Pris: 36 500 www.blocket.se/goteborg/Volksvagen_Golf . 15&w=2 Audi A3: 15" fälgar Klimatanläggning Rullat 15*** Pris: 42 000 www.blocket.se/goteborg/Svart_Audi_A3_2 . 15&w=2 Tack på förhand!Svar på inlägget: Köpråd: Audi A3 -99 vs VW Golf -99A3an du länkar har ambition dvs sportpaket: uppstyvat chassi, sänkt 20mm, 3 ekrad sportratt och trevliga sportstolar. Gokart! Mao lite sportigare körkänsla än golfen skulle jag tro. Tycker dock audin är lite dyr. Inga större problem att hitta en fin 1.8T ambition för 40 lakan...


Tycker du ska satsa på en 1.8t istället för en 1.6. Det är inte mycke det skiljer i pengar men desto mer i effekt. Du kommer att tröttna fort på 1.6an tror jag och dom går inte så billigt heller vad jag har hört. Har kört min 1.8t på 0,65 långkörning.


Tack för tipsen! Är tacksam för fler förslag och lite för- och nackdelar.


Om du ska ha en Golf 1.6 så rekommenderar jag en 16-ventilare (kom 2001 om jag inte missminner mig). Lite uppfräschad - 4 extra pållar, DOHC, lite lägre förbrukning. Jag har rullat långkörning under 0.55 med en sådan motor i en VW Bora.


1,6an är lite halvtrist (ingen riktig lastbilskiller när det det blir enfiligt om 400m ), men funkar helt klart om man inte har "bråttom" Antar att det är 1,6 8v-motorn jag kört på en Golf -00. Gissar även på att A3:or har lite styvare chassi som standard än Golfarna, Golfarna är nästan lite svajiga om man provocerar hårt. Jag tycker nog nästan att Golfen har lite tuffare design utvändigt, men A3:an är lite mysigare inuti. Fint med röd instrumentbelysning i A3:an istället för den halvläskiga blåa i Golfen. Audi A3 + Mysig interiör Bättre chassi (?) Instrumentbelysning - Halvtrist exteriör VW Golf + Trevlig exteriör Stilig interiör - Instrumentbelysning Kränger vid hårdkörning ** Är det någon större skillnad i servicekostnader A3:an kontra Golfen? Kan vara en intressant punkt att ta upp.


Kan även tilläggas att du nästan kan få två stycken Skoda Octavia ~99 1,6 med lägre miltal för priset av en GolfIV/A3:a, men det är väl inte direkt komfort/prestige-valet.


Det är ju i princip samma bil, även oktavia. Jag hade garanterat valt en Audi i alla fall, den högre kvaliteten motiverar gott och väl merpriset. Men som sagt så tror jag 1.8t är en bättre motor än 1.6an


Gillade 1.8t motorn och växellådan väldigt mycket i min förra A3a. 10000mil och inga problem med motorn eller drivningen. (gick ganska hårt)


Tack för rådgivningen och tipsen! Jo det är sant det med servicekostnader är en intressant punkt.


Tack för rådgivningen och tipsen allihopa! Jag har får kolla vidare på det och se olika bilar. Eller har ni några andra bra bilar att tipsa om i samma prisklass ;P


Skoda fabia är inte en dum bil, samma klass som A3 och Golf eller varför inte en Seat. Det finns mycke att välja på. Själv så blev det en Golf 4 Gti turbo för att det va en sån jag hade velat ha länge men så tillslut så fick jag råd och då slog jag till och har inte ångrat mig än trots snart 1,5 år med bil och ca 2000mil.


Jo det är sant, jag har faktiskt kollat på de bilarna som du nämnde där. Men hur är kvaliten på skoda och seat har inte så bra koll faktiskt?


Kan rekommendera en Mercedes A-klass, väldigt praktisk (säten kan fällas undan/tas ut gäller alla utom förarsätet) och "stor" bil. Alltså liten till yttermåtten endast 3.5m lång men känns som en stor bil i stabilitet och komfort. Är trots allt en Mercedes så det är smarta lösningar hit och dit samt lite kvalitet, dock känns A-klass inte riktigt lika välbyggd som de större Mercorna. Nackdelar; Lite rostkänslig, en del reparationer är svindyra som tex startmotorbyte, lite småstötig över större hinder i låg fart. Men en lättkörd toppenbil i övrigt, när jag letade bil i denna klassen blev det just en sådan. Ett tips jag fick är att en A190 med Elegance-paketet är den "bästa" modellen. A190 har nämligen bättre bromsar än övriga och Elegance är den bekvämaste fjädringen. Hittar du en sådan (eller en med mindre motor, det är inga större skillnader) så är det en bil jag kan rekommendera. Och välter gör den inte längre, chassi, fjädring osv är ombyggt så det är helt ok. Och i kombination med ett ESP som inte går att stänga av så är den inte sämre än andra bilar Edit: Alltså tex denna: http://www.blocket.se/kalmar/Mercedes_A . 20&w=3


Tack så mycket för rekommendationen Rquired! :) Jag ska kolla runt lite och se. :)


en vältis?? hade inte tänt på en snubbe som satt bakom ratten i en sådan bil inte.... hehe....a3 får jag säga!! försöker själv spara ihop till en..


Tråkigt då den är hyggligt bra bil i alla fall. Tur jag har en Bmw också, kanske lite bättre?Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka