Köpråd: köpa saab 900ng bästa motor för att trimma

har funderingar på att testa köpa en saab ng900 och trimma den lite. har läst runt och tittat på uppgraderingpaketen som finns att köpa. har aldrig hållt på med saab innan så jag vill ha lite tips på vad man kan göra för att komma upp i cirka 300-330 hk. läst till mig att laddtrycksstyrningen sker i boxen så man chippar så höjs laddet. vilken motorvariant rekomenderar ni? Saker som jag har liggandes som jag kan använda är:t3/t4 turbo god för 350hk passar t3 flänsen på saab? walbro 255 pump tänkte eventuellt köra med e85 dumpventil stylingbutiken funkar det o köra med de? Kopplingen ska uppgraderas Byta spridare till större iom e85 3" från turbon hela vägen fullflödes katalysator öppet filter alu ic så frågan är vilket chip ska jag använda mig av? vem ska jag vända mig till?Svar på inlägget: Köpråd: köpa saab 900ng bästa motor för att trimma2.0T, finns bara ett motoralternativ till ng900 med turbo.


Vågar du mappa själv? Isåfall fixar du ihop en egen lite kontakt sen använder du T5suite och fixar med. Annars bör du nog låta något företag t ex maptun mappa bilen eftersom turbon skiljer sig mot dom man brukar montera för dom effekterna. Finns inte så många olika alternativ på motor till NG900. Alla turbomotorer är likadana och håller förbi 400 hk utan problem. Dumpen kan du köra orginal om du vill, många byter dock till en evo6 dump. Men gör som du vill, alla funkar på T5 styrsystemet. Filtret kan du köra öppet eller insats, välj det som du gillar mest. Glöm bara inte bort väghållningen!


här kan du ju kolla lite http://www.maptun.com/tuningGuide.php?k . istorder=1 och här ifall du vill ha ytterligare lite mer tryck i bilen http://www.maptun.com/tuningGuide.php?k . istorder=1


jag har lite kompisar som är bra på att mappa och hålla på med löda el system. dom har dock aldrig hållt på med saab men med lite elcheman och så så ska det inte vara några problem. har du kanske nån länk till vad man ska göra för att koppla in allt? ska kolla det med dumpen. då kör jag nog hellre insats filter klarar icn av laddtrycket? väghållningen tänkte jag köpa nya hårdare fjädrar typ 60/40 mm sänkning och sätta lite stabiliserings stag uppe och nere både fram och bak. byta till hårdare motorkuddar. breda däck. räcker det? tack för snabba svar


oj va mycket pengar det handlar om. jag förstår vad du menar, jag kollar vilka saker dom använder.


ok då vet jag de, tack


Googla efter T5Suite så hittar du deras sida, finns mycket info där. Annars har dom säkert ett forum du kan fråga på samt saabturboclub har ett eget forum och där finns det många som sysslar med det också. Sen för att hitta lite andra samt billiga saker rekomenderar jag http://www.exd.se/shop/ Han har även ett forum där han presenterar kommande prylar. Nya bussningar, fjädrar och dämpare gör en hel del. EXD har skrivit en liten guide om vad han anser vara bäst. 900an och 9-3an är väldigt spårkänsliga enligt mig så satsa inte på allt för breda däck. Kan även tillägga att hårdare motorkuddar var riktigt underbart på min bil!


tänkt på att väghållning och bromsar knappt duger för original effekten, så poly bussningar, koni dämpare,styrväxelklämma, samt bättre bromsar bör du lägga till också. rent motormässigt håller dom bra, 400+ funkar på en saab t5 motor med org bottendel med ommappat org. sprut.


Någon som har tips på vilken koppling samt tryckplatta jag ska använda? har hittat någon på en sida som tål 700 nm, så mycket behöver jag inte. Hur mycket klarar original pumpen av o leverera soppa till? Som det ser ut just nu kommer jag göra följande:td04-19T större spridare typ 600cc+ walbro 255 insatsfilter 3" från turbon och hela vägen med sportkat alu ic mappa den antingen på firma eller själv, ska höra med lite folk. om man laddar runt 1.4-1.5 bar. kommer motorn klara detta länge, med rätt mappning osv såklart. ungefärlig effekt? själv hoppas jag på runt 300hk, rimligt?Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka