Köpråd: Nytt telezoomobjektiv

Nu ska man äntligen utöka kameraväskan med ett nytt objektiv men vet inte vilken tillverkare man ska välja Har kollat ut dessa två:Sigma 70-300 för 1799kr http://www.japanphoto.se/product/objekt . acro-sony/ Tamron 70-300 för 1699kr http://www.japanphoto.se/product/objekt . 6-di-sony/ Det skiljer 100spänn mellan dom och nu undrar jag om någon vet skillnaden mellan dom förutom priset? nån som testat båda eller nått av som och kan säga hur dom ärSvar på inlägget: Köpråd: Nytt telezoomobjektivTamron är väl sådär men bra för dom pengarna..Sigmat har ja ingen erfarenhet av.. Båda presterar väl för pengarna så att säga..


du har PM =P


Jag har ägt ett 70-300 mm (förut, dock ett Nikon) och till slut tröttnade jag på att behöva byta varje gång till annat objektiv beroende på vad man fotograferar för någonting. Framför ett 70-300 mm skulle jag hellre satsat på ett 18-200 mm Sigma, eller hellre det sparat ihop och köpt ett begagnat Nikon 18-200 mm (allround-objektiv är båda) så har du 18 mm i det också o kan använda det till allt möjligt.. personligen använde jag sällan zoomen upp till 300 mm, då räcker 200 mm perfekt också - även det är bra zoom! Så hade jag varit dig hade jag hellre satsat på ett allround så har du "allt-i-ett" så att säga, Sigma har bra kvalitet på sina prylar med o kostar betydligt mycket mindre än Nikons objekiv.. och även sigma är riktigt prisvärt! Nu vet jag inte vad du har för kamera.. men som sagt Sigma 18-200 skulle jag satsat ihop pengar till o sparat till.. som dock kostar mer än 70-300 mm. Visst rörde tråden endast 70-300 mm men enligt erfarenhet hade jag inte mitt 70-300 någon vidare lång tid utan sålde det ganska snabbt o inhandlade ett 18-200.


Har ett 80-210 Tamron adaptall från mitten på 80 talet på EOSen, funkar hur bra som helst. Men det är knappast nån stor skillnad mellan >Sigman och Tamronen


rekom. inte något av dom faktiskt. Ingen vidare autofokus eller skärpa. Det finns en anledning till att dom är så pass billiga. håller med andreas79. Spara ihop lite mer cash och köp ett 18-200 t.ex. vet att det inte är det du villa ha som svar, men iaf ett tips. take it or leave it.


Hej! Kolla denna länk så kanske du får svar på din fråga:http://www.fotosidan.se/forum/showthrea . ght=70-300 Mvh


vadå? manualfocus är ju grejen med Tele


haha, va? Är Manuell fokusering grejen med Teleobjektiv? oj, då måste jag ha missat något.. Undra hur fotograferna gör på rallytävlingar, STCC, Rallycross, Cross tävlinget osv osv.. grymt jobbigt att fokusera manuellt kan jag säga.. ( en som vet) Nu till topic. Vad hade du tänkt och ha ditt objektiv till? Vad jag vet så har båda dom objektiven väldigt seg autofokusering och inte den optimala bilden. Jag hade nog satsat på Sigmas objektiv, ser att du valde till en Sony kamera. tyvärr så är man väldigt begränsad med dom kamerorna med objektiv, Nikon eller Canon finns det mer att välja på! Men ett tips är att gå in på http://www.fotosidan.se/reviews/ och skriva in vad objektiven heter och kolla vad andra tycker om dom, även se bilder som har fotats med objektiven!


Har haft tamron-linsen 70-300, köptes som ett test för att se om man gillade brännvidden inför ett dyrare linsköp. Kan säga att fokusen i tamron-linsen är ruggigt slö och för en del oljud. Finns ju en del CA också. Ingen lins jag hade satt på kameran igen. En par testbild från när jag hade linsen. Canon 400D hus. Ska du inte göra annat än dokumentera så funkar linsen säkert bra. Skulle dock inte använda den till nått seriöst. Sigman kan jag inte uttala mig om.


Jamen där kommer ju saken fram. Beroende på objektivets användning kan man ju fundera på vad hurudan fokusering som lämpar sig


Kommer fota bilsport natur samt diverse annat


Ingen vettig fotograf står och fokusera manuellt vid fotografering av tex banracing iaf Däremot kör jag alltid manuellt vid stativfoto så som porträtt, naturbilder, bilbilder osv, där det inte finns nån rörelse. "bollen" Tror dock inte du blir missnöjd med tamron-linsen, bara det att det finns så mycket bättre linser att välja på, förstås dyrare.


Jo det lutar åt att det blir Sigma-linsen faktiskt


Jag har det Sigma objektivet och det är väl rätt hyfsat för en amatör som en annan men lite för ljussvagt och låter lite mycket. Provade ett Nikon 70-300 med VR och det var stor skillnad när man panorerar med t.ex en bil, så jag skulle rekommendera ett sådant och Nikon objektivet var bättre i skymningen också trots att de har samma F-tal på dom. Edit: va blind man är, du har ju Sony, leta upp ett Pentax eller Sony då med VR för det funkade över mina förväntningar


Jag behöver ej ha bildstabilisering i objektivet då jag redan har det i huset


Har hört att sigmalinsen går sönder väldigt lätt pga för stark fokusmotor på A200/A300 samt A700/A900


Jag skulle köpa sonys 70-200/ 2,8. Riktigt nice och tyst, snabb fokus, bra närgräns och ljusskarpt. När man väl testat det så vill man inte ha något annat. Jag är inte något för multi objektiv. typ det ni snackar om 18-200. Att byta objektiv tar inte så lång tid och du får då mera kvalité när du köper bättre objektiv. Jag har själv börjat med ett 70-300 sigma... Aldrig mera... Trött och segt som räven. Låter mycket i autofokus. 70-200 bra när det gäller porträtt/sportfoto/natur (ej macro). Mvh MaxGKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka