Köpråd: Mitsubishi EVO III

Hej, Är lite sugen på att köpa en EVO III:a och skulle vilja ha lite tips på vad man skall tänka på och lite tips angående t.e.x. Rost, Drivlina m.m. //Tony



Svar på inlägget: Köpråd: Mitsubishi EVO III



www.wroom.org/evoclub där hittar du de mesta. jag har haft en etta o vill aldrig mer se på en igen. det är min erfarenhet


Oj då låter inte bra varför om man får fråga? Angående detta AYC, så finns detta inte på III:an väll vad jag förståt?


Nej det gör det inte. Prioritera en bil med nybyggd motor före exteriört skick. Dessa bilar har en förmåga att stå på verkstäder alltför ofta. Min bil rasa rätt omgående utan förvarning och notan sluta på över 30' för motorrenovering. Det är dessutom väldigt kul när mitsubishi inte hittar delar i sina datorer och säger att de kan ta upp till 4 månader för att få nån liten skitgrej som kostar en hundring.


det är därför man lämnar bilen/motorn till nån som är kunnig på sina saker, i princip alla saker finns att få tag på via tex eBay..


Okej, Då ska man titta efter bilar som har gått så lite så möjligt då


Självklart är det så. jag beställde allt mitt ifrån USA istället. Jag vill bara poängtera det så man inte tror att de ligger grejer på hyllan hos mitsubishi om de krånglar. Det är säkerligen en kanonbil med en nybyggd motor men man ska veta att dom är långt ifrån pansarvagnskvalitet. Föreslår att trådägaren går in på min tidigare nämnda länk o kollar igenom teknikdelen på dom gamla evosarna så får man en uppfattning om hur bilarna är att äga.


Okej läste det du pratade om att det kan ta lång tid för mitsubishi att leverara , men är skapligt sugen ändå. Någon annan som har en åsikt?


Självklart ska du höra fler personers erfarenheter och åsikter. Lycka till hur det än blir


Frågan är väl mest om du ska trimma eller nöjjer dig med steg 1 eller kanske orginal? Sök annars här på garaget för ämnet har varit uppe förut. Läs även på ämnet "crankwalk" som ofta våra 7bult motorer råkar ut för.






Hmm okej ska kolla upp detta, ehh hade tänk köra med den orginal över vintern och till våren/sommaren och "Kanske" lägga lite på motorn då.


Jag har kört i evo i två år och min erfarenhet är att det bara är att tanka och köra. Förutom när jag köper godis titt som tätt som ska monteras Är gamla prestandabilar som körs väldigt hårt, så visst, det går sönder till slut (som andra bilar med iofs). Men i överlag så verkar dom hålla ihop helt sjukt bra. Kan hända att jag haft tur med mina Välj rätt bil, tryck inte billigast först på blocket och köp nån av topp tre Är knappast nån garanti för att den håller ihop för att bilen kostar mer, men rent generellt kan man säga att det är så Lite drygt med mitsubishi som inte kan få fram artikelnummer ens på skitgrejer som packningar Underbar bil att köra. Men var beredd på att den kan kosta pengar


Hehe okej låter ju lite bättre, men jo jag är allt beredd att den kommer kosta men tror den allt är värd det , Någon annan som har något att säga tips m.m.


suck, du måste skita pengar, du köper ju bilar oftare än jag byter kalsonger


hej när vi ändå är ine på tråden evo 3 jag skulle vilja köpa en evo 3 motor var kan jag få tag på en?? och kan man besikta en Mitsubish lancer exe 1992 men en evo 3 motor??



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka