Köpråd:Dator

Funderar på att köpa en ny bärbar dator nämligen en Dell Vostro 1720 Intel Core 2 Duo P8600. Är det någon som har den? om det är någon som kan säga om den är bra.



Svar på inlägget: Köpråd:Dator



Köp för guds skulle inte en "färdigbyggd" dator.. Går något sönder utanför garantitiden får du köpa en ny dator.. Igen.. Köp ett uppgraderingskitt/komplett dator som levereras utan burk som du köper ett chassi, nätagg, skärm, tangentbord och mus till.. du får säkert lägga ut någon krona extra (beror på vad den du kollat på kostar), men du har möjlighet att byta innehåll hur du vill senare.


fast nu skulle ju killen ha en bärbar.. vad man nu ska med en sån till.. har en bara för att kunna kolla på tv medans jag lirar poker.. annars håller jag med murvald om att du sparar pengar om du köper en stationär i delar.. plus att du kan fixa chassi och nätagg som går så tyst som möjligt..


Bygga en egen laptop är väl inte så lyckat?


Nu är det så att jag ska ha en bärbar,det är lite tungt att ta med sej en stationär.


Har själv en Acer, ska du ha en sådan så satsa på någon av de lite värre sakerna. Alltså någon av speldatorerna eller Gemstone serien tex. Har just en sådan och är väldigt nöjd, men det känns ändå som att kvaliten är kass. Lite plastig, lite saker som jävlas, batteriet "glappar" (alltså rent fysiskt så känner man hur det sviktar, det ger spänning som det ska) Jag tycker nog du skall satsa på en Vaio eller något med lite mer kvalitet, Dells bärbara är bra saker tex. Har du kollat på den nya studio XPS?


Ju mer prestanda ju kortare batteritid. Har en Fujitsu Siemens med Core 2 7800 med 8600gt kort. Funkar skitbra att spela på och klarar fan allt. MEN! 61 min batteritid tid fulladdat. Spelar man äre 30 min.. hur värt är det?


Fujitsu har alltid haft skräptider på batterierna. Tycker man ska hålla sig från Fujitsu, Packard Bell och Acer om man vill ha en bra laptop..Fujitsu har som sagt batteritiden, Packardbell är bara genomgående usla (kvalitetsmässigt med) och Acer har sämst kvalitet av alla laptops. Fråga vilken återförsäljare som helst så kommer de säga att största felprocenten ligger hos Acers datorer. Tycker du ska titta åt HP faktiskt, får mycket för pengarna. Dell är visst okej datorer, men det är lite som med Sony Vaio, man betalar mer än det smakar. Konkurrenter kan ge likvärdiga datorer för flera tusen mindre. Ganska svårt att ge tips på vilken dator en person ska köpa mer specifikt eftersom du inte säger dina krav på datorn. Ska den vara lätt och liten att ta med, ska den klara fjorton instanser av Photoshop samtidigt, ska den spela Crysis med 100 fps osv? Personligen värderar jag vikt och format högt samt hyffsad prestanda (vill kunna köra photoshop och lite 720p filmer utan problem) och då fick det bli en HP DV2-1110. Även om det inte är den snabbaste datorn i världen, så klarar den dessa grejer galant och ska man nu ha en bärbar dator så tyckte jag att datorn verkligen ska vara bärbar och inte ha 17" och väga 4.5kg



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka