Köpråd: Förslag på bilbygge, nybörjare.

Godkväll! Ursäktar om Ämnet inte är så direkt väl beskrivande, men kan tyvärr inte komma på något bättre för ämnet.. Men så här ligger det till, jag är tekniskt lagd och har lätt för att lära mig, och bilar har alltid intresserat mig, dock så har jag inga större erfarenheter av bilmekanik om man säger så, kopplat lite ljud och baslådor, nån gång sådär bara, men inga större ingrepp som sagt.. Men vad jag verkligen för allt i världen vill är att köpa en begagnad "mindre bra" bil och bygga om den precis så som jag skulle kunna tänkas vilja ha den givetvis.. Fan vad svårt jag har för att vara klyftig i mina ordval i kväll, sorry igen... Men som sagt, köpa någon bil på blocket för kanske max 10 tusen, och med året (har ingen större brådska med att bli klar!) som kommer meckat ihop bilen både inre och yttre så det blir en shysst bil, snabb, bra acc, med mera.. Ja ni förstår... Jag vill helt enkelt köpa en dålig bil och göra den grym för ändå en rimlig summa då jag inte är direkt rik.. Kruxet är ju då att jag inte kan sådant här alls, så därför hade jag velat ha förslag på billiga "skrot" bilar, som inte är för avancerade att jobba med, alla vet väl vad jag har fått lära mig att volvo är enklast att pilla med, vet inte riktigt varför det är så men det är vad folk säger i alla fall, men volvo är inte min favorit direkt.. Samt då hänvisningar till någon smidig läromedia på nätet eller biblioteket eller något... Vill liksom lära mig utav att skruva men samtidigt veta vad jag skruva för något, om ni förstår hur jag tänker då... I början på nästa år kommer jag att få full tillgång till att låna ett garage med lift och rejält med verktyg på helgerna så då hade jag tänkt hitta en bil tills dess... Och som sagt jag har ju ingen brådska men samtidigt vill jag ju sätta igång så snart som möjligt, och tänkte även om ni kan tipsa sidor som har delar för shyssta priser, jag kommer ju inte lägga 300tusen på det här bygget som sagt, så komma så billigt undan, få ihop en shysst bil som rullar så fort den kan för pengarna, samt lära mig, det som är stor del utav syftet, jag vill lära mig det här! Den skruvande vägen.. De områden där jag har kontakter så jag kan få lite hjälp samt komma undan lite billigare är lackering, däckservice, samt ljud & ljus & lite diverse allmänna grejer.. All hjälp uppskattas och alla tips ska läsas med stora ögon! TACK. Hoppas jag inte varit allt för otydlig.. Trevlig natt på er, och tack på förhand... Med vänliga hälsningar 2x



Svar på inlägget: Köpråd: Förslag på bilbygge, nybörjare.



Vad jag tror är, trots ditt misstycke om Volvo, att en Volvo typ 240,740,940 vore bra att börja med..Haynes reperationsböcker finns till detta..går att köpa på biltema och lite varstans, där står allting om service och byta delar. finns även Haynes tuning och styling böcker..mycket bra info där. Om du inte är så kunnig så börja med att låt säga köpa en 940, köpa haynes boken och gå efter stegen där för att byta service grejer..såsom stötdämpare o.s.v.. Det är mitt tips iaf.


Okej det lät vettigt faktiskt Tack för snabbt och intressant svar. Kollade upp Haynes hemsida och kollade det där med böckerna och den enda volvo modellen av äldre typen jag skulle kunna tänka mig är en 850 då, dem tycker jag är shyssta faktiskt.. Då fann jag denna boken för det: http://www.haynes.se/Products/product_SV3213.htm Men då stod det: "Behandlar ej modellerna T-Gul och T-Röd, eller dieselmotorer." Vad menas med T-Gul och T-Röd i modellform? Jag trodde direkt att de menade: http://sv.wikipedia.org/wiki/T-R%C3%B6d Men det kan ju inte jag få in i meningen "Behandlar ej modellarna T-Gul och T-Röd.." Men jag kanske är totalt ute och cyklar.. Och då hittade jag en som Volvo 850 som verkade vara något att utgå ifrån: http://www.blocket.se/kalmar/Volvo_850_ . 11&w=3 Den är ju inte direkt skrot! Men kan ju utgå från den kanske.. Och byta ut så jag får en kraftfullare 850, vet dock knappt vad man byter, men vad gör man för att få bättre acc och hastighet etc, som sagt kan ju inte det här Tack på förhand igen. Mvh 2x


T-Gul och T-Röd är deras sportmodeller på :-) Bägge hade vä runt 250hk har jag för mig, mer exakta siffror kan ju nån annan lägga in. Sportigare chassie osv. Volvon du länkade till är nog ett fint utgångsprojekt. Fixa till den med lite saker, sen när du känner dig hyffsat färdigt så använder du den som bruksbil och skaffar dig ett annat lite mer avancerat projekt :-) Lycka till.


Skriv vilka bilar du är mest sugen på. Finns det bilar som lockar mer än 850 ska du inte köpa en sådan bara för att Volvo är lättmekat. Kan finnas andra bilar som är lika lätta som 850? Roligast och lättast att lära sig på borde vara på en bil man gillar.


De är sant, men i det här fallet tycker jag en bil med en fullständig reperationshandbok vore perfekt. Dock vet ju jag inte om bilen han gillar har Haynes boken. Så skriv vilken bil du gillar, kolla upp om de finns Haynes bok till den, annars går det ju bara att köpa en gammal volvo, för att bara rusta upp den lite och sälja..sen köpa en bil du vill ha.. för att känna på och ha steg + bilder framför sig hur man gör.. bara ett tips


Personligen tycker jag Bmw är mer lättmeckat än Volvo


850:n är framhjulsdriven, så kan du tänka dig framhjulsdrift så är ju saab turbosarna ett vettigt val.. Billiga i inköp och lätt att hitta delar till, annars ploppar det upp vr6:or på blocket ibland under 10,000:- gränsen.. Golf vr6 finns det ju dessutom en massa stylingprylar till om man vill ha sånt..



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka