Köpråd: Amerikansk bil max 40 000:-

Hejsan det är så att jag har tänkt att leva ut min "dröm" fullt. Har alltid varit lite mera intresserad av bilar som kommer från Amerika. Har därför tänkt att skaffa mig min första amerikanare. En bil som fallit mig i smaken är Chevrolet Caprice 1977-1990, Men har upptäckt att dom helt plötsligt verkar vara lite svåra att få tag i om man inte vill åka Hgw eller pilsner bil(inget fel med dessa bilar, faller dock inte mig i smaken) Vill spendera max 40 000 kronor och vill ha en i ganska bra bruksskick. Jag har läst lite om dom och verkar vara ganska så slitstarka bilar med reservdelar som inte kostar hela månadslönen(har jag fått för mig?). Vad ska man kolla efter när man kollar på en Caprice?, rost vet jag att det kan finnas gott om på dessa bilar, även detta med motorolja och växellådsolja, att det inte ska lukta kattpiss och inte glittra i oljan. Tycker Chevrolet verkar vara ett bra märke att börja med, men ni kanske har flera tips i ungefär samma årsmodell, prisklass och kvalité?. Överaska mig bara är lite halv ny på dessa bilar . Mvh// V



Svar på inlägget: Köpråd: Amerikansk bil max 40 000:-



Chevrolet Malibu är en bra amerikanare som är driftsäker och som har helt ok kvalite.


Hej!, Har kollat lite på Malibun, den faller inte mig i smaken riktigt . Mvh// V


Du kan tjacka min Caprice 91a om du orkar skruva en kväll för att få den besiktigad. Skicka pm så kan jag berätta mera.


För 40 tusen kan du få tag på en väldigt fin Caprice http://www.blocket.se/orebro/Cheva_Capr . 14&w=3 http://www.blocket.se/ostergotland/Capr . 14&w=1 Annars så finns det Cadillac som går för samma summa, DeVillen som jag har är jäkligt go att köra. Dock så är den lite mindre än Caprice men märks ändå, ta bort bakre ljuddämparen så får man ett riktigt gött muller när man trycker ner gasen.


Kontrollera att den inte drar olja. 80 tals modellerna ( vet ej exakt när men när nya motorn kom med direktinsprut ). Den hade problem med detta. Vi har haft en caprice i familjen och vi hade detta problem. Annars gick den som en dröm Så köp en med förgasare mitt tips.


Aa det verkar som att man kan få en fin caprice för 40 000 kronor, men blir nog ingen 90 talare just nu, utan siktar på 70/80 talaren. Cadillacen tycker jag är riktigt snygg, men hur är det med delar och sånt till dom?, känns som att cadillac är lite häftigare och dyrare? hehe , Mvh// V


80-tals modellerna av caprice har aldrig haft direktinsprutning..


Få tag på delar till en Cadillac ska inte vara något problem, när jag hade min beställde jag från norrlands custom och fick grejerna 1-3 dagar efteråt. Annars kanske en sån här vore nåt http://www.blocket.se/stockholm/Plymout . =9&w=3


Paltodlarn: Den bilen va riktigt nice!. ska kolla lite mera på cadillac!. Mvh//V






Är väl inga mer "klassiska" fel på Capricer än dom du sa, rost o oljedrickande, som jag hört talas om. Är väl i så fall att dom nästan alltid är utrustade med elhissar, elsäten, AC osv. och sånt brukar ju ofta vara ur funktion på gamla bilar. Rosten brukar ofta sitta i dörrgångar o bakskärmar.. Har haft en sån själv och dom är väääldigt sköna och köra, men en Cadillac från 60-talet är bekvämare än en Cheva från 70-talet, enligt mina erfarenheter hehe är väl olika från bil till bil dock.


Ligger lite i betraktarens öga vilken bil som är hätfigast Tycker båda är häftiga å kostar ungefär lika mycket å äga, om man ser till reservdelar så finns det gott om delar till GM märken i Sverige, och hittar man inte den del man söker googlar man å vipps så hittar man delen man behöver.


Tack för många bra svar, cadillac är ju lite häftigare egentligen, får kolla lite mera på dom, fast gillar inte riktigt dom från 80 talet, så kapade rövar på dom , Mvh//Robin.


Om du ska ha en Cadillac så tycker då jag att en 70-talare är mycket fränare än 80-talarna. Typ en sån här kanske http://www.blocket.se/ostergotland/Cadi . =9&w=3 Ska ju vara fullsize!


Försökte byta till mig den där


Men han ville inte? Hade köpt den om det inte vore för att det börjar vara lite trångt på gårdsplanen hehe


Han var inte sugen på framhjulsdrivet


En Chevy Nova lär du nog kunna få i ett hyffsat skick.


Chevrolet Nova är riktigt snygga bilar. Verkar vara lite svåra att få tag i när man snackar 40 000 . Mvh/ V


Capricen är riktigt fin glidare som man kan få för ganska låga pengar. Hittade min för strax under 40, rekomenderas starkt



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka