Köpråd Mercedes 320E

Merca 320 E-klass e enligt mig en av dom snyggaste bilar som byggts, så har haft ögonen på dom ett bra tag. Men undrar hur dom e i allmänhet, tänkte en 320E från -03. Hur e det med delar, servicekostnader, kvalitet mm, E klassen har ju en roststämpel från 90-talet men har hört att det ska va bra efter -03 och uppåt. Vill igentligen ha en S-klass men tror inte ja har råd med dom kostnaderna. tacksam för svar.



Svar på inlägget: Köpråd Mercedes 320E



Inte vidare bra efter min erfarenhet, rostskyddet sägs vara bättre efter 2004 men även dessa har jag sett flertalet rostiga av. Hur de senaste modellerna klarar sig får framtiden utvisa. Dessutom har Mercedes haft lite problem med elen, allt från tända motorvarningslampor till att saker som tex. den inbyggda telefonen inte fungerar. I övrigt så är det bilar byggda med kvalitet och finess, och som är lätta att trivas i. Bilarna håller bra bortsett från ovanstående och delar och service är inte dyrare än snittet i klassen. En E-klass är inte dyrare i underhåll än motsvarande Volvo S80 tex. E-klass är lite av en mini-S, det vill säga likt i mycket men mindre baksäte. Visst, en E-klass lever aldrig upp till den lyxkänsla S-klass bjuder på men är en bra bit på vägen. Dessutom billigare att köpa samt äga och smidigare att köra. Har du snöat in på Mercedes är E-klass inget dumt val



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka