Köpråd: Audi S4

Funderar på att byta bil och har tittat in mig på Audi S4/S6. De med den äldre karossen, från 1991(?). Finns de något speciellt man ska titta på när man kollar på de och hur är de generellt att köra, skatten osv. Behöver lite mer kött på benen helt enkelt. Hur jag har fattat de så ersattes S4 med S6 1994 och att de är i princip samma bil ?Svar på inlägget: Köpråd: Audi S4S4/S6 av äldre modell bör kollas noggrant innan du köper den, trimmad? hur många ägare? finns fullständig historik? (dvs kan den vara mätarskruvad? nej, skruva mätare är mig veterligen inte olagligt i sverige) klonk i drivlinan? krockskadad? import? historik innan eventuell import? hopkärvade bakre bromsok? strejkande acc? rasad katt? pulserande laddtryck? (detta problem finns såklart inte på V8:orna) felaktiga avgasvärden? är servicen skött som den ska? (framförallt då kamremsbyte) snedslitna däck? tänk även på att bara för att det är just en S-audi så kostar reservdelarna därefter. visst, inte lika mycket som till dagens S-modeller men billiga är de inte. att köra dem är väl enklast beskrivet som att köra ett slagskepp, stadiga i alla väder och bra knuff i ryggen. Ett M-test är kanske att ta i på en så pass gammal bil men kan vara en bra idé om du inte kan ta med dig någon kunnig som kan hjälpa dig att titta.


Mätarskruvning i sig är inte olagligt, men att sälja den och påstå att den har en annan mätarställning än den faktiskt har är det däremot


Tack TS_quattro för ett bra svar !


Det är lok. Stora och tunga men med 245:or runt om går det att åka fort runt krökarna. har för mig att skatten ligger på 2300 eller något i den stilen. Pixelfel i displayen är i standard. Tror att nya bromsarna kom 94 eller något sånt. Ufo-bromsarna kostar fläsk att byta. Har själv bromsar från en s6:a på min. Att tro att e importerad s4 skulle ha gått 20k är ju inget att tro på. Verkar vara väldigt mycket skruvade mätare om man kollar på blocket.


Ja, att köpa en importerad har jag lagt ner.


Vad dricker V8:an om man kör lungt på motorvägen?


Antagligen inte super mycke.. Men hur ofta kommer det hända tror du.?


Santsant, var mest intresserad för att de finns mer med V8:an än 2.2t på blocket.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka