Köpråd: Opel Kombi

Jag är lite nyckfull av mig, och har fått för mig att kanske pröva på Opel. Har just nu en V70, är visserligen mycket nöjd med den, men det är ju alltid kul att pröva något nytt Så det i Opelväg jag letar efter är såklart en kombi, bensindriven, storleksmässigt och standardmässigt i klass med V70;n. Manuell eller automat spelar egentligen ingen roll, såvida inte någon av dem är vanliga svagheter hos Oplarna? Årsmodell, ja runt 97-02 kanske. Finner jag något lämpligt så finansieras det genom försäljning eller byte med Volvon. Vilken av modellerna är lämpligast? Omega? Astra? Admiral?Svar på inlägget: Köpråd: Opel KombiSkulle säga en Vectra 2.0T, går rätt friskt och är ganska snål Omegan skulle jag säga 3.2 v6 & automat Dock rostar de betydligt mer än ovanstående.


Astran är minstingen så det är nog Vectra eller Omega du ska ha, hade också valt Vectra (gärna Vectra C, Vectra B är den jag har) då den är mer modern på de flesta vis. Dock är Omegan ganska mycket mer komfortabel tycker jag! Vad är din V70 värd ungefär?


Lite svårt att avgöra, men skulle jag köpa den, så skulle jag vara beredd att lägga runt 25-30,000:- på den. Är Opel fortfarande rostgeneratorer, eller är det gammal "merit" som lever kvar?


Vectra B rostar knappt alls. Farsan ahde en sån förut, en 97a, helt rostfri. Min är så gott som rostfri förutom bakskärm, och lite på bakluckan.. Tror det enbart är där dom rostar, ser åtminstone ut så när man kikar annonser på blocket. Många har rostprickar på bakluckan, och lite rost i skärmkanter bak. Edit: under verkar dom klara sig otroligt bra, min är långt ifrån en lågmilare, och har inte ens rostfläck under så.. Bor dessutom i Dalarna, så nog går den i salt allt..


Låter ju bra Vart går gränsen för B och C?


# 1 Vectra A (1988-1995) # 2 Vectra B (1995-2002) # 3 Vectra C (2002-2008) Enligt wikipedia. Dock har jag åtminstone aldrig sett en B som är äldre än 96..?


Jag kan även intyga att rost var gammalt problem. Inte ens värt att nämna i nyare modeller


Omega B (och a för den delen) rostar som fan, när vi plockade bort listerna och kollade på vår så fanns det nästan ingen plåt kvar bakom..


Mja, det är ju typiska problemställen för alla bilar egentligen, där samlas ju smutsen och fukten, och frodas fint. Så B eller C gäller då, troligen B pga. årsintervallen. Råkade för övrigt övervärdera min bil tidigare i tråden, efter att ha tittat runt lite mer så är nog 15-20 en rimligare slant:P Tackar så här långt för responsen=)


Sant, men lite plåt tycker man ju att det borde finnas kvar så , Omega är nog ovanligt känsliga där. Rostar också mycket i skärmkanter och så brukad det ploppa upp rostbubblor lite här och där. Men om du har riktat in dig på en vectra så är det ju inte ditt problem.


Kör vectra c kombi typ -04 och uppåt, de ligger ganska schysst i pris och är bra många ggr bättre än både Omega och vectra B vad gällande rostskydd osv.. Har haft flera vectra från -03 och uppåt på jobbet som gått bra mkt över 20 000mil och ingen rost alls, (12 års rostskydds garanti också) Sen är de också vädligt rymliga och förvånansvärt lättkörda trots sin storlek.. Men vill råda dig om du ska köpa Vectra, att helst handla en välservad och en 2,0t, alltså inte 1,8/ 2,2 sugmotorerna, köpa en som gått 10-15 000 mil är ofarligt så länge service osv, är skött.. För har varit och är mkt problem med kamkedjor och högtryckpumpen (bränsle) på 2,2 mkt kostsamma saker... Och 1,8L är för trött motor för den stora bilen så den rekommenderar jag dig att undvika också.. Sen kan ja även säga att 2,0t är bra mkt trevligare att köra och ska du ja manuell låda så finns de bara med 6 petad, mkt trevligt=) lycka till nu, hör av dig om du undrar ngt.. mvh


Gammal merit, helt klart. Dock lever många kvar i det gamla, därav de kanske inte sålt så bra senaste åren (men nu börjar det vända) Dock har bakskärmarna vart ett problem på Oplarna om det inte sköts ändå upp till -02, men sedan har de blivit helt okej.. Så köpa Opel efter -01/-02 är ofarligt enligt mig..Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka