Alfa 156, körställning? (Köpråd)

Går i tankarna att byta bil och har sneglat lite på alfa 156 2,0 TS men verkar få intrycket att det är väldigt speciell körställning i dessa små italienare. Anledningen till att jag undrar är att jag är 2 meter lång och vill veta om det överhuvudtaget är möjligt för mig att klämma mig in i en sånhär bil, jag har tidigare haft en opel tigra och där var inga problem att sitta "normalt", dock fick ingen plats att sitta bakom, men men. Det finns väl väldigt få bilar som är anpassade efter människor som är 2 meter långa. Så min fråga till er som har kört eller äger en alfa 156 om ni tror att det är möjligt för mig att äga en sånhär bil utan att lida för mycket. Anledningen att jag vill byta är att min nuvarande T4 är lite för törstig för en student, och jag behöver en något bränslesnålare bil, men jag vill fortfarande inte somna bakom ratten, finns det något bra alternativ till alfan i samma prisklass? (max 40.000) Bilar under 100 hk är inte intressantSvar på inlägget: Alfa 156, körställning? (Köpråd)Min chef har en sån alfa med sexa i, o den drar ungefär som min 945a turbo, så jag skulle tippa på att du tyvärr inte tjänar in nåra pengar på bensinen där tyvärr, samt att det är oerhört dyra reservdelar till dom, o knepigt att mecka o så. Men man sitter som en kung och det är ett jävla drag i den. Växellådan var lite knepig att hitta rätt lägen i, men det är väl en vanesak. Själv är jag 1.94, o det var inga problem att få plats i den.


Varför inte byta till en S40 2,0T? Dom är snålare och du "känner" redan bilen


Du sitter riktigt bra i en 156:a, jag ansér att det borde inte vara nga problem för dig att få plats. Ang törsten så är min erfaranhet av TS, att de går riktigt snålt och fint, till skillnad från 2,5 V6. Det är bara och provköra, du kommer gilla den ! (tips, se till att den STORA servicen är gjord innan du köper, det är nämligen dyyyyrt) Lycka till !


Tack för de svaren! Då verkar det inte helt hopplöst iallafall att få plats, det blir väl till o åka o kika på någon och få testa på egen hand också. Som sagt är det 2,0:an som är intressant, V6an känner jag kommer bli ungefär lika törstig som T4an så den går bort tyvärr, det hade varit roligt med en 6a. Och någon volvo kommer det nog tyvärr inte bli, har testat det nu och det kommer nog inte bli någon X40 igen.. EDIT: Vid vilka mil ska stora servicen göras på 156an?


En närmre två meter lång bekant fick plats bakom ratten på pappas alfa när vi körde den en gång, däremot blev det obefintligt med benutrymme över om någon behöver sitta bakom föraren. 156 i sig är en väldigt trevlig modell som håller bra mycket högre kvalité än vad ryktena om italienska bilar påstår. V6 är som sagts riktigt törstig, men 2.0TS är däremot riktigt snål. När 156an slipper den tunga V6an i nosen blir dessutom väguppträdandet bättre och understyrningstendesen minskar. Så köp en sådan! Du får en trevligare, roligare och snålare bil med högre kvalité än x40, om än med mindre pulver än din T4. Edit: Service har varit i 12000mils intervaller, sedan sänktes den eftersom remmarna inte höll. Om jag inte minns fel är den nere på 6000mil för 2.5 V6 och 2.0TS. Om det sedan var vad Alfa själva rekommenderar eller vad ägarna/kännarna säger man bör hålla vet jag inte


Som Rquired säger:Service har varit i 12000mils intervaller, sedan sänktes den eftersom remmarna inte höll. Om jag inte minns fel är den nere på 6000mil för 2.5 V6 och 2.0TS. = HELT RÄTT !!! *********************************************************** Detta rekommenderas av Alfa Romeo själva, det är byte av bl.a. remmar, stift (dyrt) och lite annat vanligt smått o gott. Därav såg jag tidigare när jag hade bra koll på Alfa modellerna att många ville sälja sin kärra typ 500 mil innan de passérade den STORA servicen. Så hittar du ngn som du är sugen på hos ngt företag, då vill du ha att den servicen är gjord, så slipper du tänka på detta ! Jag själv har alltid varit mycket nöjd med alla Alfabilar (förutom en del V6 modeller, där har det varit mycket stora problem med LMM, men jag har inte hört talas om nga problem ang detta på TS modellerna) så köp en TS !


Kul att du funderar på en Alfa, (äntligen en riktig bil ) Det är inga större problem med körställningen i 156orna. Värre är det i dem gamla bilarna, men även i dem går det utmärkt att vara två meter och fortfarande sitta som en kung Serviceintervallerna har, som tidigare nämnts, sänkts till 6000 mils intervaller. Kan starkt rekomendera två bra Alfa-sidor där det finns mycket kunnigt folk. Den första är Alfa klubbens egna hemsida och den andra heter Alfa power. Besök dem gärna innan eventuellt köp. www.alfaromeo.org och www.alfapower.nuKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka