Ska lacka bilen mattsvart - köpråd

Ja, som rubriken säger.. ska lacka min golf III vr6 i mattsvart tänkte jag, lite flashigt så där. Men vill att det ska bli ett lyckat resultat, har sett en hel del misslyckade lackningar av mattsvart. Vart finns det bra färg? Ska försöka få tag på kompressor och lackspruta. Billigaste och bästa alternativen?Svar på inlägget: Ska lacka bilen mattsvart - köprådFörsta frågan, kan du lacka? annars ska du nog inte vara så säker på ett bra slutresultat Du bör ju köpa 2-kompontents bilack om du ska få bra resultat, men sån är Dyr, vad är det för prisklass? Annars kan du köpa metallfärg för utomhusbruk på vilken färgafär som hälst, var noga med tvätt/slipning av bilen bara.


matt lack och flashigt passade sådär. flashigt är ju glans, blixt skimrande osv och matt är inte det..


Som sagt har du lackat förr? Ska du ha den vettig i lack är det ju RIKTIG billack du ska köpa som man häller ner något medel som gör lacken matt. MEN matt lack är ett rent helvete o lackera för om du gör fel någon stanns så måste du lacka om den delen igen eftersom du inte kan polera upp ytan om du tex får rinning eller liknande. Polera en matt lack så blir den blank! Men ska de vara "Garage" lack som ska vara billig så åk till en färg affär, köp hem färg och se till att den blandas rätt och spruta. Men resultatet kommer inte bli som dom som lackas med riktigt billack!


Jag tror han är fullt medveten om det. Och skulle göra det till en rolig grej genom att säga motsatsen. Och lite kul var det fakiskt


Nej, jag har aldrig lackat förut men någon gång måste vara den första. Och kompisar har jag, som har lite erfarenhet.


Sidenmatt ska du köra för att det ska se bäst ut! den blir lite "halvmatt". Sök på satin black på google och jämnför med "vanlig" mattsvart så ser du skillnaden.


Det ser fint ut!


där jag köper riktig billack heter Coolormix, sen finns där PPG, Indasa, och lite andra märken som har lacksaker och särskilt 3M är grymt bra men dyrt


Vill att priset hamnar högst på 5000, eftersom jag inte vill lägga ut för mkt pengar på bilen. Går det få någon bra lack för runt 5k?


Manfred köper direkt av återförsäljare i gbg och då kostar inte lacken mycket så ta ett snack med hanKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka