Köpråd: Mercedes C320, A4 3.0, BMW 530, Saab 9-3 Aero

Såhär ligger det till. Kravet är att bilen ska vara bekväm på motorväg och även funka på svensk vinter. Den måste ha en skön automatlåda. Inte dra fööör mycket bränsle men jag tror inte någon av dessa gör det. Kvalitet är också självklart viktigt. Hehe höga krav, men kom med förslag gärna på andra bilar också och anledning till varför just den. Mercedes C320 Audi A4 3.0 BMW 530 Saab 9-3 AeroSvar på inlägget: Köpråd: Mercedes C320, A4 3.0, BMW 530, Saab 9-3 Aerointe Saaben skulle jag säga. Har väldigt många dåliga erfarenheter med saab och ärligt talat har alla jag känner som någon gång ägt en saab haft rejäla problem med dom. Farsan fick bärga sin 95 3ggr de 3 första åren från att den var ny för att nämna en grej...


hur kom 530 in som ett alternativ? Menar eftersom dom andra bilarna är i storleksklass med 330


C320 är en rapp liten bil som drar jävligt bra och elegant med lackbehandling, toning och 19" så är den en pussymagnet! samma sak med 530 .. dock antar jag att du siktar på bilar från 01 och uppåt. PS. mercan drar mest av alla de bilarna du raddat upp, därefter AERON. skulle våga säga att audin och bmwn drar minst. samt beroende på körsätt!


Vill även tillägga BMW 330 Jaguar X-Type 3.0 Som sagt ska de vara motorvägsbilar. Glida i 110+ och det ska vara tyst och skönt i coupen. Är det inte så att Audi har bäst automatlåda, deras Multitronic sägs vara bäst har jag för mig. Jag nämde 530 för den finns i samma prisklass som de övriga bilarna medans Mercedes E klass tycker jag är så gammal... och inte snygg. Förutom efter 2003 då är den riktigt fin men dyr.


Rent spontant känns det som att du hittar de åsikter du letar efter bara genom en enkel sökning. Att Audi skulle ha bäst automatlådor är inget jag hört, finns nog många olika åsikter om det kan vi väl säga. Men att Multitronic skulle vara bäst vågar jag påstå är fel, har läst hur mycket klagomål som helst om den lådan. Ryckig och obekväm skall den vara vad jag hört. Skulle våga påstå att efter egen erfarenhet har Mercedes och Bmw bäst (läs smidigast och bekvämast) lådor. Du skrev Saab 9-3, syftar du då på förra eller senaste generationen? Den senaste generationen är ingen bil som håller i närheten av samma klass som uppräknade tyskar och engelsmän, men är däremot en trevlig och rolig bil till skillnad från sin föregångare. Och när ändå Saab och turbo-fwd finns på tapeten känns det självklart att åtminstone föreslå Volvo S60. En bil som inte är lika "lätt på foten" och körvillig som 9-3ss men å andra sidan lite mer tillbakalutad och bekväm. Svårt att ge förslag utan någon budget. Men skall du köra mycket motorväg är valet självklart bilar som Bmw 5-serie, Mercedes E-klass eller Audi A6 tycker jag och inte dess mindre syskon. Ytterligare ett alternativ jag tycker kan vara värt att se över är Lexus GS, ser man till statistiken är den mer driftsäker men å andra sidan är kvalitén på inredningen inte bättre än i en Toyota Corolla för 150.000:-. (Ett udda val är Alfa Romeo 166, mycket karisma och bitvis mycket hög kvalité men som helhet är den inte i närheten av bilarna ovan. Däremot gör Alfas dåliga rykte ett dåligt andrahandsvärde, så det är väldigt mycket bil för pengarna. Och Alfas 3L sexa är enbart i sig värt att köpa en bil för!)


På motorvägen är Mercedes med sin bekväma fjädring och ljudisolerade kupé svårslagen. Ett litet frågetecken för kvalitén dock. Honda Accord kanske kan vara ett alternativ? Dirket styrning, bra arbetande chassi, skapligt bekväm och det tyngsta argumentet, driftsäkerheten, som knappt tyskarna rår på. Eller varför inte unna dig något riktigt gott i en Volkswagen Phaeton?


ta en C320, om inte så en 530 o om inte en heller så en 330. förstår inte hur jaggan och saaben platsar i din lista.


Tack för alla bra svar. Jag insåg att Passat från 2001 (efter facelift) är också en fin bil med den trogna 1.8T motorn. Men även där kan man ju få en BMW 330 eller C320 för samma pengar. Budgeten hade jag tänkt mig mellan 70-90.000 Låter som att 330, C320, Passat och X-Type är dom som kvalar högst. Alla får man till ungefär samma pris. Allt mellan 150hk-230hk. Perfekt för motorväg och ganska tillförlitliga. Honda Accord 2.4 gillar jag men de håller ett ganska högt pris. Många är kombi också och då är den riktigt ful tycker jag. Medan sedan modellen är snygg. Audi gör riktigt fina kombi bilar, inte så många andra som lyckas med det. Vad gäller Alfa Romeo så har jag haft 156 2.5 V6 och den motorn var fantastisk!! Men en 166 vet jag inte om jag vågar äga, finns väldigt få i sverige och många är hårt körda. Tåls att fundera på iaf om det dyker upp ett fint exemplar.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka