Köpråd: Att leva med mustang

Min sambo och jag har äntligen bestämt oss för att förverkliga en dröm vi har. Nästa bil ska bli en mustang. Vi ser oss köpa den inom en treårsperiod, vi tänkte spara så mycket vi bara kunde för att slippa så mycket billån det går. Vi har lite pengar som sitter i vår nuvarande Toyota Yaris också, som vi köpte kontant efter att ha sparat en massa. Nu skulle jag behöva lite svar på några frågor jag har, om hur livet är tillsammans med en mustang. Det vi vill ha i en bil är att den ska vara en ordentlig bruksbil, men även en bil att se världen med. Eller i alla fall europa. Vi vill inte ha V8, då varken jag eller min pojkvän är speedfreaks. Vissa kanske undrar varför vi kollar på muskelbil om vi inte bryr oss om styrka så, men jag är svag för skönheten, personligheten och karaktären. Jag vill ha en bil att älska lite mer än andra bilar, och mustangerna har alltid varit mer speciella än andra i mina ögon. Vi kikar just nu på lite äldre av de nya mustangerna, runt -05, -06, sportkupé, V6. Inget extra. Men nu till lite frågor; 1. Hur lämplig är mustangen i vardagen? Jag vet att man ska köra dem extra försiktigt under vintern, men hur är det annars? Finns det några störande vardagsaspekter med en mustang? Bökigt att fickparkera? 2. Hur slitstarka är de? Finns några problemområden man ska vara uppmärksam på? Hur är det med reservdelar och priser på reparationer när något väl skiter sig? 3. Törsten är vi allt för medvetna om, men vid mjukare landsvägskörning och motorväg, vad man man få ner dem till? Vi kör sällan i stad, men när vi väl gör det får vi ju räkna med lite mer bränsleåtgång. 4. Nog för att alla bilar är individer, men i grova drag, vad är det allra bästa med att leva med mustang? Och allra sämsta? Tacksam för alla svar!Svar på inlägget: Köpråd: Att leva med mustangKöp en V8! Ni kommer att ångra er annars. 1. Parkeringar kan vara ett litet problem ibland, då du sitter så långt ner i en Mustang. Så att du har inte den blekaste aning om vart fronten är på bilen, när du parkerar. Men det lär man sig efter ett tag! 2. www.grufmanbil.se Mycket bra utbud av det mesta till Mustang. 3. Lägger du i farthållaren i normal hastighet på landsväg/motorväg, så drar bilen inte mer än 1L/milen. Just därför ska ni ha en V8, det är ingen märkbar skillnad jämfört med V6an. 4. Finns inget dåligt med att ha en Mustang! Lycka till med bilköp!


det är ett satans ljud i dom vid belastning. men det ska ju vara bröt i en sånt bil men som sagt jobbigt i längden


Köper ni en spritt ny så säger jag faktiskt, v6an är fan inte dum! v6an levererar på 2010ans årsmodell 210 hästar! Och nästa år kommer 5.0L v8an tillbaka med 412 hästar direkt från fabriken. Men jag säger, v8an. Inte stor skillnad men ni får mer karaktär med v8 och ljudet!


Letar man lite bland Mustangerna från 04 och framåt så kan man gott hitta en V8a som endast kostar runt kanske 50-60k mer än V6an. Man behöver ju inte vara ett speedfreak för att njuta av V8ans ljud.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka