Köpråd Focus ST170 vs. Golf 4 GTI

Funderar på att köpa ny bil, ST170 och GTI ligger på fronten, runt 80-85 000:-, Kollat lite på blocket, har nu hittat två bilar av intresse, ska nu bestämma mig vilken jag ska ha. Bilarna kommer inte förbli orginal, lite sänking, fälgar, avgassystem, toning ev. en triming.. Någon som har några fördelar / nackdelar med bilarna så man kan bestämma sig? MVHSvar på inlägget: Köpråd Focus ST170 vs. Golf 4 GTIPersonligen hade jag valt golfen.. Det finns väldigt mkt styling/trim till golfen samt att den känns mer solid än focusen tycker jag. Focusen känns billigare i materialet i kupén enligt mig. Focus känns helt enkelt som en sämre bil för pengarna tycker jag.


Svårt val, Golf känns tråkig i utförandet och Ford känns billig i utförandet. Nej jag slänger nog in ännu ett förslag, Honda Civic Type-R. Kanske något över budget, men med lite prut bör det passa in och den fyran är verkligen något extra


Golfen kommer ge mer prestanda för pengarna, samt jag anser den är bra mycke snyggare!


kan hålla med om Type R, kör en själv för tillfället


och jag röstar på focus bara för den helt enkelt är en trevlig och snygg bil.


Golfen är väl den enda av dem med turbo, vilket underlättar trimning. Om man nu gillar turbo. Utbudet av styling tar aldrig slut. Personligen har jag alltid gillat Golf och är inne på min andra i stort sett felfria bil förutom normalt slitage. Ford är jag vanligtvis skeptiskt till för de känns billiga, förutom de nyare karosserna som ser underbara ut. Tänker t ex på senaste Focus RS.


hade nog kört på focusen. har testat båda bilarna och det är 2 jättepigga motorer, st170 känns lite sportigare och har grymt bra väghållning. kan kännas lite plastig inuti men det är inget man tänker på när man är ute och kör med den! mitt tips, prova båda bilarna och avgör själv!


hmm..det är svårt fan focusen blir ju lite mer sportigt medans golfen blir lite dold racer haha får nog ta en redig funderare.. Ingen som har en r32 för 85? haha


Jag hade helt klart valt golfen det är ju en helt annan klass på bil en betydligt bättre bil än forden men som rquierd skrev är ju civic type r en bil du borde titta på.


Golfen är en mycket bra och solid bil. Visst många tycker tyskar är tråkiga o så. Men det är välbyggda bilar. Finns en anledning varför det heter Golf-klassen.


Fiestan ser ju sportig ut, golfen ser precis ut som en icke GTI. Tror fiestan bjuder på lite mer action. TS snackar om att inhandla trim och styling, i detta fall tycker jag att TS ska satsa på en golf R32, lite dyrare men om man börjar räkna lite på vad summan utav trim och styling till GTI:n hamnar på, tror jag att man tjänar på R32. Snabb info om R32: 240hk standard, Haldex fyrhjulsdriven, 6vxlad, xenon, sköna sportstolar (oftast alltid i läder), trevligt ljud vid gaspådrag, stilrent kjolpaket m.m.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka