Köpråd: honda civic type R Ep3 (04-05) Vad ska man tänka på??

Tjena!! Funderar så smått på en honda civic type R Ep3 (04-05) och undrar vad man ska tänka på, finns det några speciella saker som brukar krångla eller liknande? Vilken färg kan ni rekomendera, You name it!! Allt uppskattas //AndreasSvar på inlägget: Köpråd: honda civic type R Ep3 (04-05) Vad ska man tänka på??Varför byta ner dig, vad är fel på 2008an?


Rubriken redigerad och tråd rensad på OT inlägg. Ni som inte har något att tillföra trådskaparens fråga kan helt enkelt låta bli att posta.


Absolut inget fel på 08:an men känner att Ep3 är roligare att köra därav vill jag ha en sådan istället Inte det att min går långsammare rätt fram, de går antagligen ungefär lika bra men ep3 är råare Min är mer finstilt inuti och utanpå, kanon fin att äga men har alltid velat ha en ep3. Lika roligt för en billigare peng helt enkelt!


Jo, läst om det och sett det i bland annat Top Gear. Men de nämnde också att den nya är betydligt bekvämare och lättare att leva med till vardags, så såvida du inte brukar köra på bana varje dag är det kanske värt att ha kvar din nuvarande?


Japp precis min är lättare att leva med till vardags, goare (mjukare) stolar mm men jag vill ha nått råare! Och köper jag en billigare bil har jag dessutom råd att meka lite Men tack för tips!!


Ok, tänkte att det var lika bra att skriva det. Men du verkar veta vad du ger dig in på (Inget illa menat)


Gearbox


Importera en Honda Civic Ek9 Type-R istället om du vill ha något som rått


Japp precis! Det är växelådan jag är orolig för, vissa får problem med att växlarna hoppar ur mm.? Hoppas man inte får ett sådan ex. Ja en Ek9 är rätt fet om man säger så men kanske lite väl rå? Vill ju kunna köra bilen till vardags hehe


Allting går ju att köra till vardags om man vill Och vill du ha en ovanlig bil som du antagligen kommer piska många bilar med så skulle jag satsa på en EK9 istället för EP3an ^^


-Testa växla främst 3-4 på höga varv se om det skrapar. -Kolla att värmereglaget fungerar, inget allvarligt fel, men grymt störande. Dra på max värme och max kyla. -Hör efter "klonk" i framvagnen. Krängningshämmarlänkarna och topplagringarna brukar kunna väsnas. I övrigt en mycket bra bil.


Jaa den är hur fet som helst Men får se om jag vill leva med den alltid Kanske bara ska ha en sommarbil och då kan jag faktiskt tänka mej en!


Tack så mycket för tips! Ska kolla detta! Integra är ju rätt ok också får jag säga


Det jag kommer på är att testa växlingen från 1:an till 2:an......resten är ju som vilken annan bil som helst. EP3 är ju en grymt rolig bil så tror ju att deras ägare tar väl hand om dem .....kika gärna in i motorrummet, e lite utav en överblick i hur han/hon tagit hand om bilen. Mvh Filipe.


Japp det kommer jag göra! Har varit extrem pedant med min Fn2:a och kommer se till att hitta ett riktigt fint ex av ep3! Sen får vi se vad jag har för framtidsplaner, får ju som sagt lite pengar emellan mellan min och en ep3 hehe


Dags att väcka tråden till liv igen! Någon som har något mer råd?


Är också intresserad av CTR, vad har vi kommit fram till att man ska kolla på? Växellådan? Är det det enda man ska kolla? Förutom det vanliga..? MVH


Testa växla främst 3-4 på höga varv se om det skrapar. -Kolla att värmereglaget fungerar, inget allvarligt fel, men grymt störande. Dra på max värme och max kyla. -Hör efter "klonk" i framvagnen. Krängningshämmarlänkarna och topplagringarna brukar kunna väsnas. I övrigt en mycket bra bil. typ det jaKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka