Köpråd: Chevrolet Blazer ~95

Jag har kört en Cheva S10 -95a i lite skog o snår några gånger nu och fann det mkt roande Därför kom jag på att jag ska skaffa mig något liknande till nästa vinter. En S10 pickis går bort direkt eftersom jag måste ha 4 säten, då hitta jag blazern som ser ut o va exakt samma bil fast med just baksäte då Är det en bra bil? Det jag tycker är väldigt tilltalande jämfört med andra snarlika modeller är att Chevan känns väldigt modern och fräsh. Kollar man på japanare lr Jeep så känns de väldigt mkt 80tal. En annan fördel är ju att man får dom för kaffepengar. Hur är blazern (årsmod ~95) att den drar massa soppa räknar jag med, men driftsäkerhet mm ..och vad finns det för alternativ som skulle va bättre?Svar på inlägget: Köpråd: Chevrolet Blazer ~95Kom igen nu?


Jag har också funderat på en sån men såg att de är ganska dyra att försäkra men det kanske du redan har kollat upp? För mig skulle den kosta nästan dubbelt så mycket att halvförsäkra som 940:n samt 1000kr mer i skatt. Sen verkar de inte ha något som helst rostskydd samt opålitlig drivlina, jag har sett annonser på Blazers där bakaxeln viner eller automatlådan slutat driva innan den ens gått 20'000mil. Här är ett exempel, en 99:s som bara gått 8500mil som slumpas bort pga. trasig drivlina: http://www.blocket.se/stockholm/Chevrol . =8&w=3 Det finns alltid en anledning till att vissa bilmodeller är billigare att köpa än andra.


dessa bilar är extremt tåliga samt driftsäkra OM dom är servade på rätt sätt med jämna intervaller. har jobbat med dessa bilar i nästan 10 år och kan säga att dom kunder vi haft har mycket sällan råkat ut för några större haverier. kolla service historik bara sen är det bara att köpa. oljan i lådan ska vara klar röd och inte lukta fränt. är den brun eller tom svart så ska bilen vara billig för då kan det hända att det inte hjälper med att byta olja och filter i lådan för att rädda den. luktar oljan fränt så är den bränd och då är till 99% lådan oxå det. sen att det skulle vara fel på axlarna tycker jag nog är lite fel då jag inte kan minnas att jag renoverat en enda axel på dessa bilar. däremot på jeep/chrysler är det mycket vanligt med dåliga lager i axlarna. dom är dock riktigt törstiga dessa bilar, räkna med minst 1,2l/mil farsan har en 00a som han kör korta sträckor med å upp till stugan den drar 1,4 blandad körning.


Min gissning att de är så billiga är just för att de drar så mkt soppa och är allmänt olämpliga i dessa miljötänkartider.. något jag skiter i Jag har kört V8a i flera år så 1.4L är inget nytt för mig. Kolla färgen på oljan kan jag ju göra men luktar fränt? Kan du ge mig någon liknelse , jag tycker ATF-luktar rätt stark även när den är som den ska.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka