Köpråd: Volvo Amazon vs VW Bubbla

Sitter i tankarna att köpa en Amazon eller en Bubbla att ha som "slit och släng". Tankarna kom först på en modernare bil men med mer eftertanke skulle det vara kul att köra runt i nån gammal fräsch go'ing. Vad ska jag tänka på om jag köper en Amazon resp Bubbla? Vilka årsmodeller är roligast? Bilen jag skulle köpa är till för att användas då och då och vill helst inte ha massa fel att fixa på den jämt. Är det bättre att köpa en annan bil då? Har inte tummen mitt i handen och har resurser för "småmek". LarssaSvar på inlägget: Köpråd: Volvo Amazon vs VW BubblaAmazonen är en bättre bil om du ska köra en del. Ska den vara "bra" så ska du ha en nyare än 65-67, ska du ha en fin klassiker så ska det vara äldre än 65. Vad har du för budget? En amazon är inte så billig att äga idag om den behöver lagas och hållas fin. Tyvärr. Ska väl lägga till att om du bara ska laga den så den håller så är den helt okej, men vill du fixa med "originaldelar" från nån av nasarna som säljer prylar till dem så drar det iväg. Men tekniken är ju väldigt basic.


Ska du åka på vintern så väljer du en Amazon för den har riktig värme..... /Benny


Budgeten är varierar beroende på vad ni säger här och vad det kommer upp för alternativ. Tycker att det skulle vara roligare att åka runt i en relativt fräsch Amazon än en 850 Har ni förslag på andra gamla fina bilar som inte sticker iväg i pris så välkomnas de också! Larssa


Men Larssa.....gamla fina bilar sticker iväg i pris, det är så. Vet inte vad jag ska kunna föreslå! /Benny


Med den inställningen så tycker jag absolut du ska satsa på en amazon! Men helt klart så är de nyare än -65 bättre bilar. Flera tekniska lösningar blev bättre i form av bakvagn och bromsar. Stolarna är bättre på -65. Men vi snackar om nästan 50 år gamla bilar. Det handlar om att titta på olika exemplar. En från -70 kan vara tokslut och en 64 jättefin. Såklart! Men som sagt, -65 så blev det en bättre bil. Jag har haft en -64:a. Om jag skulle köpa en idag skulle jag satsa på en -67a med b18 (är väl sista året med b18?) om jag vill köra, eller en så gammal som möjligt om jag ville putsa och glida.


Gamla Engelsmän är kraftigt undervärderade. Samtida bilar är inte sämre än en Amazon. Och då ingår ofta läder och valnöt.


Jag tycker att du ska kolla på BMW Nej men skämt o sido, Amazon är ett bra val, det finns fortfarande en hel del i trafik och det borde inte vara allt för svårt att finna en i någorlunda bra skick. Annars finns också Volvo 140, Saab 99, Ford Cortina eller rent av en Valiant.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka