Köpråd: Liten bil stor motor (upp till 45k)

många bra förslag! Om vi går vidare till uppgraderingarna på de aktuella bilarna, vilka är de vanligaste alternativen för att få lite extra "krydda". Samt vad brukar kostnaden bli, om man ser till enbart delarna.Svar på inlägget: Köpråd: Liten bil stor motor (upp till 45k)På BMW så är det väl turbo riktigt lätta att konvertera. Om jag skulle vara dig så skulle jag köpa mig en RWD då kan man åka på ställ om man känner för det:D


hur står sig hondorna(vti,v-tech) emot de nämnda bilarna. Finns det andra trevliga alternativ där ute som man lätt missar?


Jag hade satsat på en Civic HB Vti från 92-95 du kan komma ner i 950kg ganska lätt och då kör du ifrån många bilar med mer effekt och störremotorer. Har kört mot ett par civics med 125hp motorn med min type r som har bytat grenrör och avgas och filter typ så där borde vara runt 135hp i dom och dom hänger på mig ganska hyffsat 0-100 har även sätt en civic köra ifrån en annan CTR. Och då får du iaf 25-30hp mer i en VTI och bytar du grenrör och avgas och luftfilter så får du lite till. Dock så är en honda inte så snabb över 150 där börjar du tappa mot bilar med större motorvolym. Sen är kvaliten väldigt bra på honda dessutom har snart kört honda i tre år och har aldrig behövt byta något mer än slitage delar under denna tiden.


Saab 900/9-3 coupe, kanske lite för stor? Fina linjer och bra trimpotential iaf!


Tja en drevsats från Quaife går väl lös på ca. 35000:-, kör en diffbroms ifrån samma tillverkare för runt 10-15000:- and there's your added spice! Du vill ha effekt, du vill alltså gasa. Du kan nog plåga en Civic 10ggr mer än vad du kan en 900/9-3, då lådan lär ge sig på Saaben. Tack vare att den är just så trimvänlig, och riktig kul. Tills det blir dyrt. Fort. Det var min cup of tea, och jag körde knappt ens hårt med min, men ack se att laddtryck i en Saab kommer göra dig illa ifall du inte börjar uppgradera från rätt håll först; transmission/kraftöverföring.


Dessutom skrev TS även:"Även väghållning och körkänsla står högt upp på listan" Och 900/9-3OG är inget annat än värdelös på den första punkten, och körkänslan är helt obefintlig. Sedan är det ingen liten bil heller


Ah yes, missade det. Till TS; lägg ytterligare 10-15000:- på coilovers samt polyuretanbussningar =P


mja det finns många billigare sätt att förstärka lådan och framförallt är det körstilen det hänger på. Men som Rquired så är NG900/og9-3 ingen liten bil och ingen bil med bra väghållning. I sånna fall skulle jag rekomendera en og900/99/90 med T16 motor. det går att trimma dom till 230 hållbara hästar och en lättad 900 väger strax under 1000 kilo väghållningen i dessa är underbar dessutom.


Och inte ens det gör rimligen samma väghållning som förslagen ovan. Körkänslan är inget att göra något åt, det sitter i komponenterna i sig inte i chassiet. Eller ok, allting är möjligt men då pratar vi om en annan budget och sedan är det knappast mycket original Saab kvar...


Det går att få riktigt bra väghållning i 900 ng också o kör man lite försiktigt så håller det för 300hk i alla fall lille brossan crille 900 t hadde 300 hk i sin 900 o det höll även för lite strippen körning . Han har även haft en honda delsol vtec det är goa bilar o köra men riktiga rostburkar.


Tvivlar starkt på att det går att få samma väghållning som i de Honda och Bmw-modellerna ovan, men även känslan saknas. Framför allt är det priset, varför lägga en massa pengar på väghållningen till en sådan Saab när du ändå har bättre väghållning i slutändan (och framför allt som sagt en annan känsla) i en originalbil av ett annat märke? Angående hållbarheten får den som skrev svara för det själv Edit: Och oavsett, den är knappast liten!


Golf 3 VR6 Pontiac Fiero 2.8 liters bakmonterad V6 Pegga 205 GTIKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka