Köpråd: Audi S4 cab. 03-04 / BMW M3 Cab / Mercedes SL 500 / Mercedes SLK 350

Hej Funderar lite på att åka ner till tyskland och köpa någon av dessa fyra modeller Audi S4 cab. 03-04 / BMW M3 Cab 01-03 / Mercedes SL 500 02-03 / Mercedes SLK 350. 05-06. Först och främst så skulle jag veta om där är några vanliga fel och servicekostnaden för normal och stora servicar. Tacksam för svar.Svar på inlägget: Köpråd: Audi S4 cab. 03-04 / BMW M3 Cab / Mercedes SL 500 / Mercedes SLK 350Akta dig för tecken på tillbakavriden mätare, mao om bilen känns spec sliten på t.ex. mattor lack osv. Det är alltid detta man bör tänka extra på med importerande bilar.


Jo det vet jag har läst ett par guider samt pratat med några bekanta som har importerat bil så just den biten känner jag att jag har ganska mycket information om. Och jag ska bara handla av en handlare och kommer även kolla på lite fler modeller. Det är mest servicen jag undrar över så man inte hamnar på +- noll pga dyr service för då försvinner hela meningen med att importera.


Lagt till lite fler modeller.


Svårt att peka på någon, är så olika modeller, när det gäller "fyrsitsig cab med mkt motor" som två av dem kan kallas hade jag utan tvivel valt M3. Audi S4 är framtung, okänslig och inte alls en rolig bil på samma vis. Annars är det svårt, senaste Mercedes SLK är en snygg bil. Men en Mercedes SL500 smäller onekligen högre, beroende på vad jag skulle ha bilen till hade jag valt mellan denna eller en M3. Lägger jag däremot till egna erfarenheter av Mercedes och de kvalitetsproblem de haft de senaste åren försvinner SL500, en M3 skall vara mer av en "Driver´s car", jag väljer den.


Jo en M3 vill vi ju alla ha men största problemet med den är försäkringen får betala runt 40k (blir 21 i år och står själv för försäkringen) dom tre övriga hamnar på mellan 22-32k. Där S4an och SLKn är billigast. Tar gärna emot tips om liknande bilar.


Sl500 Alla dar i veckan.......


Då (Om vi räknar bort M3) är SLK fräckast tycker jag, visserligen inte en massa motor i 350 men liten och rolig ändå. Dessutom bör den vara billigast att äga av dessa i och med att det är varken en värstingmodell (M, AMG, S) och dessutom ingen lyxbil i konstruktionen på samma vis som SL och liknande bilar. SL500 smäller som sagt högre, men är det värt merkostnaden för vad som trots allt är en äldre bil? Det får du själv avgöra


angående service tycker jag att du ska ringa en verkstad o fråga, så får du veta på ett ungefär vad de olika kostar.


Slkn är den snabbaste 0-100 även om det är minsta motorn. Men det lutar nog mest åt en slk då den passar min budget bäst. Tackar för informationen.


BMW M3 utan tvekan!Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka