Köpråd: Opel Vectra 1996

Tja! Letar efter en ny bil och tänkte kolla hur det är med Opel. Bilen är en Opel Vectra 2.0 16v -96 Automat så nu undrar jag hur dessa bilar är och vad man bör tänka på innan köpet? ex. Automatlådan? tror att det är 136HK men det räcker (hoppas jag) Skatt? Driftsäker? Styling? kjolpaket etc etc tackar på förhand!Svar på inlägget: Köpråd: Opel Vectra 1996Jag gillar designen på dem men de har väl inte något vidare kvalitetsrykte så vitt jag vet.


Jag har en, och den har gått LÅNGT, inga problem med någonting, dom senast 7.000 milen har den fått smaka kan jag lova. rostar dock en del i skärmkanter, men min är helt rostfri under. Styling finns det massor utav. däremot, om det är en kombi så kan du antagligen glömma att hitta "styling-baklampor" jag har letat som en tok men hittar inga.


Köp en Opel och bli belåten se naturen genom plåten! Nää, så farligt är det säkert ej med rost, är den välskött så rullar den säkert många mil till! Bara att provköra, lyssna och känna efter. Lycka till!


Då lär du ha hört bra mycket fel, eller stött på nåt måndagsexeplar. Hade en 97a 2.0 CD och den var kanon. Visst, slitagedelar fick väl bytas men vilken bil får man inte det på? Sen detta förb. rykte om rost. ALLA bilar som är gjorda av plåt rostar om dom har varit misskötta. Men är ditt exemplar en fin bil till ett bra pris - köp den. Prisvärd bil som ger dig många sköna mil till inte allt för stor bensinförbrukning. Automat=lite högre förbrukning.


Okej, och vad grundar du den teorin på?, tomma intet enligt mig.. Vectra B är en mkt trevlig bil med en motor som är helt kanon (så länge man sköter service osv) Finns dock några kostsamma punkter som Vectra är mindre bra på som man bör hålla utkik efter: *kolla så kamrem är bytt (kostar 4800kr annars) *Kolla bromsrör noggrant, speciellt längsgående och tvärgående bak (dyrt att byta) *främre bakvagnsbussningarna upp i golvet *kolla handbroms och bromsskivor bak, vanligt de rostar och kärvar *kolla rost i bakre skärmanterna (det säger mkt om hur bilen är skött) *kolla så fjädrarna inte är brustna Annars så är det som sagt bra bilar som man kan lita på. Lycka till nu! mvh


ok grabbar! tack för hjälpen


Ja jag har inte själv haft någon så jag har ingen erfarenhet av den men det är vad jag hört och läst, dels i diverse biltidningar och dels på nätet. Om det stämmer vet jag inte men driftsäkerheten verkar ofta kritiserad när det gäller Vectra (och andra Opel från 1990-talet) http://www.carsurvey.org/reviews/opel/vectra/1996/ http://www.carsurvey.org/reviews/opel/vectra/1997/


En Vectra B är inte ett dugg mer rostbenägen än andra bilar av samma årsmodeller, det var tidigt 90-tal och tidigare de var lite extra rostbenägna i skärmkater och trösklar Mycket bil för pengarna är allt jag kan säga, Epapowers lista är klockren. Det är alla de vanliga felen. Jag är toknöjd med min 2,5V6 i alla fall, har fått byta tändspolen/modulen utöver vanlig service på snart två år.. Styling finns det gott om till bra priser. Automatlådan har jag ingen erfarenhet av men känns den bra och växlar bra när du provkör är det garanterat inget orosmoment.


vet dock inte vart han får 4.600 ifrån..? Det är ju till V6an. En komplett kamremsats med vattenpump till 1.8an kostar iaf 1.500-1700 någonting ungefär på mekonomen.


Har inte haft nåt av de problem på 97'an jag hade. Enda jag fick göra var att fylla på ac'n. Slitagedelar räknar jag inte.


Kanske är om toppen ryker..


Det är priset man får betala för att lämna in och byta kamrem på firma (jobbar själv på auktoriserad Saab/Opel verkstad så ja vet upgifterna stämmer) Finns det kamrem INKL. vattenpump för 1500-1700 kan du ju köpa ut någar satser till mig, för det är billigare än det kostar någonstans häromkring. Vattenpump runt 1100kr och kamremsats runt 1600-1900kr (2 löphjul,1 spännrulle,1 rem) + arb.kostnad = 4400-4800kr. För utgår ifrån att TS inte kan byta kamremmen själv? mvh


Det är inte utan att jag själv blir lite sugen på en Vectra. Har som sagt alltid gillat designen på dem. Hur är ekonomin i övrigt på dessa? Hur är bränsleförbrukningen? Och hur är komforten?


De är bränslesnåla men 1,8L motorn upplevs absolut inte slö för det. Ligger väl runt 0,8L/mil blandad om man inte har alltför tung gasfot, vilket ja tycker helt okej.. Komfortmässigt är de helt okej, sköna stolar, låg bullernivå och allmänt trevliga enligt mig.. mvh


Epapower Artikelnr: 16-55306701 Benämning: Kamremssats inkl vattenpump Pris: 1699.00, hur många ska du ha? Priserna jag pratar om är UTAN arbete självklart.


Jag själv ska köpa en vectra B 96a nu idag.. Och detta gjorde mig mycket lättare inför köpet.. Tack för denna underbara köpråds tråden.. MVHKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka