Köpråd: Saab 93 Aero 01.

Hej! Jag har planer på att köpa en Saab 93 aero årsmodell 2001. Bilen är i fint skick, har kollat på den noga. Bilen har gått 14500 mil och har gjort den stora servicen på 11000 mil. Inga missljud hörs i bilen. Den är besiktigad och nyskattad. Det är en kompis som har haft bilen i 3år och han har kvitto på allt som gjorts på bilen. Jag har läst allmänt om Saab 93 aero och tycker det verkar bra. Det enda är SID-displayen där det är lite döda pixlar, som är ett vanligt fel i saab har jag hört. Priset på bilen är 55000 prutat och klart, är detta för mycket? har jämfört med blocket och hittar mest bilar som gått 20000-25000 mil. Man brukar säga att man inte ska ta första bästa.. men känns säkrare att köpa en bil av någon man känner. Tacksam för alla tips och råd!



Svar på inlägget: Köpråd: Saab 93 Aero 01.



Tycker priset låter lite högt, men bara lite, men om skicket är riktigt fint så kan den nog vara värt det. Säker att du inte kan pruta ner 5k, borde vara i hans intresse att göra en snabb och smidig affär också. Kolla Turbo, Kamkedja, Vevhusvent., Servicehistorik, Fjäderben fram, Rost/Galvsläpp i dörrar och bakskärm, AC-funktion. Är väll det vanligaste felen på gamla 9-3 som missas av besiktning. Om servicen inte är skött helt 100% läta helst upp ett annat exemplar. http://www.blocket.se/horby/Saab_9_3_2_ . 17&w=3 Gått lite längre men en handlare som har den och snäppet billigare. Göra affärer med väner kanske låter tryggt, men tror bilhandlare är att föredra eller någon privatperson man inte känner. Om nått i affären går snett slipper man ju bli ovän med en vän utan med någon man inte kännt sen innan och hos handlare får man ju garanti på bilen om något skulle hända.


Tack för tipsen! kan tyvärr inte pruta mer den mer då jag skulle få köpa den för 50 först, men han skattade den, besiktade, spände handbromsen och byta en liten del i avgasröret. Den är i likvärdigt skick som den du länkade, sätena osv i bilen. Men den har ju gått mindre, vet inte hur pass mycket dom 5000 milen är värda. Sen vet man ju aldrig.. en bil kan alltid börja spöka och gå sönder, han har haft den i 3 år utan några större fel, så därför känns det bättre, och jag vet att den inte är buskörd då den har varit ägd av honom och en barnfamilj innan det.. Svårt beslut, men priset är nog inte rent åt skogen!


Den är för dyr. Titta på denna istället, eller be kompisen sänka priset till en marknadsmässig nivå. Kompispris brukar ju betyda billigare: http://www.blocket.se/uppsala/Saab_9_3_ . =9&w=2 En årsmodell nyare, 4k mil mindre. Samma pris.


"OBS!! Missljud uppstår när bilen fjädrar. Stödlager till stötdämpare fram behöver bytas för att lösa detta problem. Kostar 700kr/st/sida. Inget som påverkar bilens beteende. ---INGENTING BESIKTNINGEN ANMÄRKER PÅ--- Två mindre rostmärken finns, samt en repa på huven, kan maila bild på dessa om så önskas. " den jag tittar på är 100% rost och repfri. + det som ska lagas..



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka