KÖPRÅD mellan Volvo 940 LTT eller BMW E-36

Leter efter bil nu till vintern och de bilar jag är sugna på och köpa är följande: * Volvo 940 LTT * Bmw E-36 serien Jag vill ha en bil som man kan sladda med och "leka" lite med utan problem. Vilken prisklass ska man ligga på ? Jag hade tänkt ligga under 25k. Har även hört att man inte ska köpa en Volvo 940 Ltt som gått mer än 25000 mil om man inte är så kunnig på bilar. Hur många mil gäller det för BMW? Är det samma miltal?



Svar på inlägget: KÖPRÅD mellan Volvo 940 LTT eller BMW E-36



Köp Volvon. Som gammal bilhandlare ryser jag vid tanken på en äldre BMW. Fast de är underbara bilar när de fungerar...


Stirra dig inte blind på miltalet. En välskött och välservad bil med lite fler mil mätare är tryggare och i längden ett bättre val än en mindre välskött bil med färre mil på mätaren. Om huvudsyftet med bilen är att sladda runt nu under vintern så duger en BMW 318is utmärkt Fartsersurserna är medelmåttiga men chassit är välbalanserat, styrningen kvick och växellådan smidig. 940 är en solid och stryktålig vagn men ganska klumpig, åtminstone enligt mig.


Så sant. Så sant. Volvon gör skäl för att kallas "sossecontainer" och "klumpig" Men den sladdar friskt den med. Som IceEyes säger är väl i så fall en 318iS att rekommendera! En gammal 316 kan ju oxå vara ett fynd men se upp med mil och ägare! Inte allt för många gasglada 18-åringar tack! BMW kan leva ett hårt liv! Volvon tål det lite bättre. BMW:n drar mindre. Och som han säger: Det finns fler märken! Opel Omega av "nyare" modell är helt ok. Likaså Mercedes w124 med lite motor i (Även de törstiga) om du kan hitta nån 300E manuell. Men stryktåliga. Kolla runt!


Jovisst är en 940 klumpigare än en E36, men fortfarande så tycker jag att den ändå är ganska lättkörd och smidig för sin enorma storlek. Andreas: Håller med tidigare talare och säger att man bör aldrig stirra sig blind på miltalet, inte förrän det börjar närma sig 35-40000. Kolla istället på hur välskött bilen är. Sen så har ju båda bilmodellerna sina sjukdomar, även om de på en 940 inte är många. 940 håller väldigt väldigt bra och går sällan sönder. En sak som händer på i stort sett alla 940 är att limmet som håller dörrsidornas beklädnad blir mjukt av sol/värme och att beklädnaden därmed glider iväg och korvar sig så att dörrsidorna blir fula längst upp. I övrigt kommer jag inte på någonting faktiskt som är en sån där typisk "940-grej". E36 tycker jag är en bättre bil sålänge allt är som det skall på den, förutsatt att man dessutom tycker om dess utseende (något som jag inte gör jättemycket personligen). E36 har t.ex. problem med rostande framskärmar (längst ner) och lossnande dörrsidor. 316 är nog lite väl klen dock. Satsa på 318/318iS och uppåt om du skall ha E36. Sen får man inte glömma att BMW E36 är en 9år nyare plattform än Volvo 760, som 940 är baserad på. Och detta märks när du väl sitter bakom ratten. Kan precis som IceEyes starkt rekommendera en välskött 318iS. Välbalanserad, tillräckligt med kraft för att leka, oftast hyffsat med utrustning, och alltid bromsad differential. Mycket prisvärd tycker jag. Nu vet jag inte var du bor, men här är ett exempel: Blocketannons Mvh Jens


Jag får tacka för alla svar! Kul att man får långa och förklarade svar så man förstår för och nackdelar. Ska kolla innan jag köper bilen vilken ålder som haft bilen. Klart det finns 18åringar som kör lugnt och vårdar bra, men de flesta är nog inte jätteförsiktiga! Jag bor i Örebro och skulle som mest kunna åka ungefär 8 mil för att kolla på en bil. Kom gärna med lite "blockettips" som berthelsen gjorde Jag kollar lite på denna bil och skulle vilja försöka pruta ner den lite... http://www.blocket.se/orebro/BMW_320_Ci . =8&w=2 Vad tycks? Tror ni det går att pruta lite? Vad står alla dessa bokstäver för i slutet av namnet? BMW 318Ti BMW 320i BMW 320Ci


T står för touring, C för kupé.. i heter alla Bmw, vetifan vad det står för Bilen du länka kan du garanterat pruta, 27k för en 320 är mkt, speciellt en med skrikröd inredning


Ser väldigt fin ut. Säljaren har skickligt dolt nummerplåten på alla bilder. Slumpen..? Att skriva 26900 luktar bilhandlare i många fall. Be om numret på den innan du åker. Ring tidigare ägare om inte haft så länge.


Lätt volvon. Turbo är alltid turbo. Visst kan du ha turbo i bmw:n men de kan ju va gött o köra någonlunda lagligt iallafall.


"i" heter inte alla BMW, men däremot alla bensindrivna modeller med insprutning. (rätta mig om jag har fel, någon?) Det finns dessutom fler bokstäver att hålla koll på. A=automat k=katalysator (t.ex. vissa E30 på den tiden när det var nytt och "coolt" med katalysator) d=diesel x=fyrhjulsdrift M/m=Om bokstaven står i kombination med annan bokstav som t.ex. "i" så brukar man mena att bilen har minst "lilla M-paketet" (som innebär M-ratt och M-växelspaksknopp typ), eller hela vägen till M-Tech kjolpaket osv. Står bokstaven med en annan siffra, som M1, M3, M5, M6 så är det en "äkta M-bil" så att säga. "Äkta M-bilar" är kan även vara modeller som Z3 M, Z4 M, X5 M och X6 M. De äkta M-modellerna är alltså toppmodellen i varje serie. Sen kan "C" även stå för Cabriolet, alltså inte bara Coupé.






1. Turbo är inte alltid bättre. Speciellt inte när bilen i så fall har mindre effekt än en motorvolymmässigt sett motsvarande BMW men med lite mer vridmoment och en bra mycket tyngre bil. 2. Alla kanske inte gillar turbovissel och fågelljud varje gång man släpper av gasen? 3. Du förlorar en massa gasrespons med turbo (och förväxla INTE det med effekt/Vridmomentskurva!), och där med prestanda ut ur kurvor. 4. Prestanda rakt fram är inte allt.


Han skrev han ville leka. Du skrämmer upp effekten i en volvo turbo bra mycket lättare och billigare än en sugmotor bmw det kan du knappast förneka. Försöker du få mig att framstå som någon volvoturbokioskraggarfjortis så har du ingenting för det, jag är en dragracer ut i fingerspetsarna det är blower som gäller.


Absolut, du får upp effekten mycket lättare till en viss nivå i en turbobil, det sa jag ingenting om. Däremot så skrev trådskaparen även att han skulle ha en bil till vintern att sladda i. På vintern har man sällan torr asfalt att sladda på, speciellt såpass långt upp som i Örebro. Det behövs inte mer effekt än vad en 12-1350kg tung 318iS/320 kan leverera. Och du får ursäkta om du tog det som stötande, ville inte få dig att framstå som någonting. Bara la fram andra sidan av det hela. Allt behöver ses ur olika perspektiv och med hjälp av olika personers kunskaper. Skulle tro att trådskaparen skapat tråden just för att få hjälp, information och fakta, och det är det vi ger honom genom diskussioner med varandra och honom. Så åter igen, var inget illa menat.


Det har du rätt i. C står dock bara för Coupe (kupé på svenska). Cabriolet och compact har andra förkortningar.


Och det har du rätt i. Officiellt talat. Däremot så gillar folk att skriva inofficiella förkortningar också, så det kan även vara bra att tänka på att C också kan betyda Cabriolet och Compact i folkmun/folkskrift. Glömde förövrigt skriva med bokstaven "S" förut. Det är sportigare modeller av de vanliga bilarna, såsom E30 318iS, E36 318iS, och E90 320Si. Alltid med diffbroms och annat godis.


Beror lite på vad du ska ha bilen till och vad du vill göra med den, men 940in kan du helt klart få till en mycket roligare bil, bara att pystrimma lite och chipa så har du 200hk! bara en sådan grejj...


berthelsen skrev:


Vill du åka rejält brett så är det Volvon som gäller. Så fort man tror att man ska snurra är det fan bara dra ett extra varv Omegan är roligare på så sätt att den nästintill alltid diffar, vilket Volvon sällan gör Sen går den mycket snålare, riktigt lätt att hålla på ställ och snälla returer


Fan va är det med folk och miltal? Gå efter skicket på bilen inte miltalet! Jag köpte nyligen en 940 "LTT" Nu FTT med 31000 mil på mätaren och den funkar hur bra som hellst. Sladda med en sån är inga problem. billig att äga jag betalar 230kr halvförsäkring +mer i månaden Den drar 0.8-0.9 blandat Min är en 96a Manuell Sedan jag gav 20 000kr


Och i BMW:n så känner du direkt vad som händer så att du kan parera sladden/kontrollera stället snyggt, utan att behöva göra en pinsam extrasnurr för att du inte hade något val =P



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka