Köpråd: Bensinsnål bil i 60.000:- klassen

Behöver tips på bilar som uppfyller dessa små riktlinjerna: - 50-70.000:- klassen (prio) - Billig försäkring (prio) - Hyfsat utseende - Gärna 4 dörrars Har funderat på: - BMW E46 316 - AUDI A3 1.6 (-04) - Mini Cooper 1.6 (-02) Tipsa på!



Svar på inlägget: Köpråd: Bensinsnål bil i 60.000:- klassen



Hmm 50 000 - 70 000. Personligen skulle jag kunna tänka mig en sådan här. Högsta driftsäkerhet och en allmänt trevlig och snygg bil (med andra fälgar) som känns rätt modern gör att de står sig i värde bättre än de flesta. Finns säket exemplar närmre 80 000! http://www.blocket.se/alvsborg/Toyota_C . 14&w=3 Men som jag ser på dina förslag kanske du är ute efter lite mer körglädje än snittbilen? Och så är jag nog en av inte så jättemånga som kallar den för snygg, är väl mest en alldaglig bil. Jaja, lyfte iaf upp din tråd lite...


Tackar för förslaget men ja precis, letar lite efter en gnutta körglädje/utseende på bilen


Du har redan en golf så varför inte en till?


Borde väl kunna lägga till 318i (E46, 02+ 143hk), de brukar finnas på annonser för c:a 70 000. Ofta touring, men även en del sedaner med miltal på runt 15000. Borde inte vara mycket törstigare än en 316.


Bmw, Audi och Mini är väl dyrare än snittet försäkringsvis, i alla fall där jag bor. Men av de tre du har valt så skulle jag satsa på en mini.


Skoda fabia RS. En bränslesnål och samtidigt rapp liten bil. Tror den har 130 dieselhästar och ser helt ok ut.


Vill du har en bil i Golf-klassen så rekomenderar jag en Mini Cooper. I annat fall så tycker jag Saab bjuder på mkt! Bränslesnål, körglädje och fart. O för dom pengarna kan du få en fin Saab. Jag syftar främst på 9-3 Aero


Du är redan inne på rätt modell, Bmw E46 är snål i förhållande till effekten och billig i drift. 316i är ingen raket men å andra sidan snål med dropparna vilket du söker, en 318i är däremot piggare utan att dricka märkbart mer i praktiken. I och med att 318i är mer populär av ovanstående kommer den behålla värdet lite bättre, frågan är om det inte blir ett nollsummespel för din del men att du får en piggare bil "på köpet". Annars har du 320i-330i, pigga och snåla sexor och fortfarande klassens billigaste underhållskostnader*. Men det var lägst förbrukning och inte prestanda du sökte? Titta vidare på E46, gärna senare årsmodeller som 2004-2006. Då får du längre rostskyddsgaranti (12år) och sedan heter det ju att en modell är aldrig så bra som när den slutar tillverkas. Glöm inte att du hittar en bra köpguide för modellen på Autopower.se/begagnatguiden. *Enligt en undersökning i Teknikens Värld 07/2005.


Tackar för de fina råden! Är nog själv mest inne på just BMW 316/318 alt. Mini Cooper. Ska dock ta en titt på Saab 9-3 Aero!






En 9-3 Aero hamnar upp mot litern blandad körning. Visst, den är rolig, men den är inte billig någonstans. Den motorn inbjuder ju inte till lugn körning heller, så det går ofta mer soppa än man har tänkt sig.


Jaså, jag tycker den går skitbra att slököra med. Du vet, ecodriving och sådan pussybusiness Annars håller jag med, den drar inte fullt så mycket som litern blandat, men en Skoda Fabia RS diesel lär dra mindre blandat än vad en Aero gör under ren landsvägskörning (0,6-0,7). Jämför man med Golf GTI och bilar i den klassen står sig Aeron dock bra när det gäller förbrukning.


A2! Ingen tvekan. 1,2 liter och diesel gör att det knappt drar bränsle alls. Försäkring för en bil utan vikt och knappt har motor kan inte vara mycket. Har 4 dörrar. Synd bara att den är så liten...


Vet ej hur försäkringen ligger på dessa och förbrukningen. Men de har hyffsat utseende och körglädje borde de nog ha http://www.blocket.se/gavleborg/Toyota_ . =7&w=3 http://www.blocket.se/halland/Toyota_Co . =7&w=3 //Martin


Motorn är skoj (om man gillar att varva högt), men i övrigt är det väl inget utmärkande med Corolla T-sport (tycker jag). **** Gällandes Saab 9-3 SS så borde väl ts även kolla in 2,0t (175hk) / 1,8t (150hk) (9-3 Linear, Arc eller Vector). Lite större urval än Aero-modellerna, särskilt i prisklassen det gäller.


Jag har aldrig kommit ner på några 0.6 med min Aero, hur mycket jag än försökt. Men under litern blandad körning ligger jag väl, runt 0.93 på mina senaste 400 mil. Men att komma över litern är ju inte heller något problem Det som är ekonomiskt är ju växellådan, drygt 2000 varv/min i 90 km/h.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka