Köpråd: Volvo V40 2.0SE -97 eller annan "inte-slita-på-finbilen-släde"

Min gamla Mersa har fått lite vård och startar och går nu som tåget. Men när snödjupet på bondvägarna hemma är 1-2 dm är den lite lömsk. Har svurit några gånger... Hade tänkt att behålla den som förstabil och bara köra Chrysler vid högtidiliga tillfällen men kanske får man tänka om? En snubbe som hyr lägenhet hos oss har en V40 på parkeringen som är i trafik men inte vill starta efter 2 veckors stillastående! Den är vit och mycket fin. 30000 mil!!! ACC fungerar (Inte så dumt när man är van) Den står bara 2 km från garaget så det kan ju lösas med bogsering. Vågar man köpa en gammal skrammelvolvo som gått så långt? De är ju inte kända för samma driftsäkerhet som ex. en 940. Tar den sig fram på vintern? Eller ska jag slå till på en Subaru istället? Priset är lockande: "Ge mig några tusenlappar för skiten" sa han. Tanken är ju att ha en extremt billig bil och slit-å-slänga med. Så 10-15000 är max. Har kollat på Saab med.



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo V40 2.0SE -97 eller annan "inte-slita-på-finbilen-släde"



Söker du framkomlighet i en högre klass än din Mercedes känns det onödigt att skaffa en annan tvåhjulsdriven bil, dessutom en som driver fram. Köp V40n, reparera den, sälj den om du tror det är ett enkelt fel och köp en Subaru eller liknande bil för din budget och ev. vinst från V40-affären. Kanske en gammal Vitara, Rav4 eller liknande hade passat in?


en paj v40 e värd 10-15000.. kolla blocket


Inte i mina trakter. http://www.blocket.se/goteborg/Volvo_V4 . 15&w=2 Som exempel. Kanske ska tittat på Impreza sent nittio-tal istället...


http://www.blocket.se/ostergotland/Volv . 11&w=3 http://www.blocket.se/ostergotland/Volv . 11&w=3 http://www.blocket.se/stockholm/Volvo_V . 11&w=3 http://www.blocket.se/kronoberg/Volvo_v . 11&w=3 http://www.blocket.se/uppsala/V40_gds_3 . 11&w=3 http://www.blocket.se/kronoberg/Volvo_v . 11&w=3 ....



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka