Köpråd: Funderar på att köpa en golf VI

Goddagens, jag undrar om ni kan sprida lite ljus i mina funderingar kring bilköp, det är med sorg som (manipulerad av frun) det är dags att göra sig av med sexan då bara jobbpendelbränslekostnaden är 1900 kr / mån att ligga o köra köer. Efter mkt diskussion och funderingar har vi kommit fram till att det ska bli en Blue Motion golf-diesel med DSG-automat. Hos volkswagen Sthlm är det just nu kampanj med Dark label (masterspaketet + extra lull-lull) för 199 tkr + 14500 automat + 5000 metalliclack = ca 220 tusen. http://dinbil.net/vw/vwsthlm101113.pdf Samtidigt har de denna i sitt lager med 333 mil på mätaren, masters o automat men inte lull-lullet. http://www.blocket.se/stockholm/Volkswa . 11&w=3 Ska dit på måndag och värdera bimmern som inbytesbil. Hur ska jag tänka? Tror ni att det finns gott om prututrymme på den beggade iom att de har kampanj just nu på sprillans? Är det svårt att få med en motorvärmare eftermonterad på köpet? Passar mina sprillans nya Hakkapelitta 7 (205/x/16) att montera på ett par plåtisar till nya golfen? Har aldrig köpt en bil av bilhandlare tidigare, alla tips och funderingar inför detta uppskattas. (kommer också ta billån oavsett, 20% kontant, har lånelöfte hos min bank redan men kan tänka mig att ta hos vw annars om det är förmånligare).



Svar på inlägget: Köpråd: Funderar på att köpa en golf VI



Att köpa en ny bil är inget bra sätt att minska milkostnaden. Bara värdeminskningen på en ny bil kan vara lika hög som totala milkostnaden på din nuvarande BMW. 1900kr i bränsle på en månad låter ganska normalt. Säg att din nuvarande bil kostar 30kr/mil totalt. En ny golf kommer kosta säkert 40-50kr/mil första åren, även om den går på diesel. Om du vill sänka milkostnaderna så köp en äldre bil som gått lite längre med liten motor som inte kostar så mycket i inköp och pendla med. Man kan ju ställa av BMW:n tills man får lust att ta fram den igen. Det som brukar kosta mest är att ha en ny fräsch och fin bil samt att byta bil ofta på bilfirma. Mitt tips är att gå tillbaka och räkna lite tillsammans med frun. Ta med alla möjliga kostnader som service/försäkring/däck/värdeminskning/reparationer osv med i beräkningen. Kolla på www.konsumentverket.se/sv/bilar/Bilkalkylen för schabloner. Är man bilintresserad så kan det ofta bli rätt mycket överarbete när man går och funderar på alla detaljer man skulle vilja fixa på bilen. Ett sätt att minska bilkostnaderna kan vara att ligga lågt ett tag med förbättringarna/fixarna.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka