Köpråd: Bmw 523 eller en S40 t4?

Hej igen! Vet inte helt om jag ska ha en bmw 523 (kanske 528) eller en volvo s40 t4. Skulle vara tacksam med lite hjälp med olika info jämförelser m.m



Svar på inlägget: Köpråd: Bmw 523 eller en S40 t4?



Här kan du devis jämföra båda bilar. http://www.zeperfs.com/en/perfs.php?Action=Duel


Provkör båda så vet jag garanterat vilken bil du kommer välja sen..


Vad skall du ha bilen till? Trimma? Bruksbil? Bana?


jag hade nog valt bmwn ... känns som det är mycket mer bil än volvon tycker både s40 och v40 känns ganska smäckiga ... även om t4an går ganska fort


Knepigt val, komfort och "klassisk" körglädje jämfört med bruksbil och en lite annorlunda typ av körglädje som är mer effekt mindre förfining. Den sistnämnda är då Volvon. Tycker du skall välja mellan en 323i/523i eller ännu hellre en 328i/528i istället, mer motor med samma driftskostnader. Då har du en bil som slår Volvon på alla punkter oavsett vilken du väljer, det är mer en fråga om vad du söker: 5-serie är mer tillbakalutad och bekväm medan 3-serie är mer en busbil. Klart en turbobil är lättare att plocka ut effekt ur, men vad spelar detta för roll i praktiken? Detta har inget samband med körglädje, och en 328i är riktigt kvick redan original och går att få mer effekt ur enkelt (En fördel mot x23i).


Även jag vet vilken han kommer välja!


Vilken? blev gött nyfiken


Brukis... blir väl till att byta avgasrör och luft filter, lite sånt


Håller med lite där.. men t4an kanske går en hel del billigare i stan? svårt att veta






Då hade jag valt BMW:n, åkte för inte så längesen i 523 och den var magnifik om man ser till komfort och kvalitetskänsla, speciellt om man jämför med gamla S40, är en Volvo-människa men gamla S40 tycker jag hör till en av Volvos sämre modeller, faller inte mig i smaken alls. Sen känns det som att det snarare är S60 som är i samma "segment" som 5-serie BMW.


tack fan!


BMW... S/V40 är en budgetbil. Fyrbult till fälgarna osv.. Helt olika bilar. S60/S70/S80 är mer en rättvis jämförelse. En 523 är nog inte så mycket långsammare än en T4. De har mindre häst på pappret än i verkligen, folk har bromsat dem till 180-185 hästar. Provkörde själv en 523 touring innan jag köpte 540in och den gick faktiskt riktigt gött. Sexorna låter ju riktigt gött också, går att köra snålt med dem också.


jag hade en s40 t4 -98 och den var chippad, filter , avgassystem. och den gick billigt samt billig i försäkring och i delar . samt att dom är billiga att köpa ..nakdel är framvagnen som brukar vara dålig men sånt kan du kolla upp när du skall titta på en!!


Tjena Curt! ja den var allt go! vet du på ett ungefär va den drog i stan?


Vad är det för årsmodeller/pris vi snackar om? Om du ska köra på en S40 så kika på en FasII isåfall,bättre kvalité på dom än på FasI(som jag har)


tror nog inte en stressig turbo laddad 1,9 liters 4a går mycket billigare än en avslappnad rak 6a


jag har med haft den funderingen!


Jag ligger på 1l/mil blandad. Landsväg utan att stressfläkten får jobba 0.75l/mil Komfortmässigt så åker du skönare i en Bmw 5serie. Och en sexa låter skönare,motorljudet är nått jag saknar från min 850 T5..


okej va är det bättre kvalité på?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka