Köpråd: V70 II AWD eller Audi A4 Quattro

Vilken beslutsångest! Har kört farsans Legacy -04 automat en del nu och 4wd ger så gryyyymt skön väghållning. Ska själv byta bil strax och ska ha automat, diesel och 4 wd. Subarun har för taskiga stolar för att jag ska orka sitta i dem. Funderar på en V70 II AWD eller en A4 Quattro. Budget kring 200k. Har en känsla av att det är lite mer småstrul med Audin och jag formligen hatar min lokala Audiverkstad. Men Volvon är ju ingen riktig 4wd Hilfe!



Svar på inlägget: Köpråd: V70 II AWD eller Audi A4 Quattro



Varför skulle Volvo´s nutida fyrhjulsdrift vara sämre än Audi´s? Nej gå inte på det där snacket om att quattro skulle vara något speciellt. På samma vis skall du inte gå på att Volvo skulle vara något tryggt eller problemfritt alternativ, för det finns mycket skitfel på dem nuförtiden; Lika mycket som på en Audi i alla fall. Verkstad är däremot en annan sak, en verkstad man inte kan lita på är aldrig tryggt. Jag ser det så här; Du söker fyrhjulsdrift på grund av väghållning, du tror inte du ger fyrhjulsdriften lite väl mycket credit? Hur mycket fyrhjulsdrift gör för en bils väggrepp går att diskutera, men vad 4WD gör är framför allt att ge drivhjulen grepp eller förbättra greppet på en hal vägbana. Legacy är en bil med fin och spånstig väghållnig, vilket mer beror på dess chassi än att den är 4WD. Vad jag menar är att en Volvo V70 (4WD eller ej) aldrig blir en spänstig eller rolig vagn. Allt 4WD på denna ger är ett lite tryggare beteende med mindre hjulspinn på hal vägbana. 4WD i all ära, men Volvon känns precis som en framhjulsdriven bil och denna köper du för komfortens skull och då tycker jag lika gärna du kan köpa en XC70! Audi är däremot lite mer sportig, senare årsmodeller beter sig till och med bakhjulsdrivet (De skickar 60% av kraften till bakhjulen numera). Men tidigare A4 är framtunga, sävliga bilar. Det är helt klart en spänstigare och roligare bil än Volvo, men Subaru-körglädje har den inte! För jag tror inte du hittar en fin A4 B8 (Senaste modellen) för 200´ med en rolig motor. Subaru är en spänstig och balanserad bil att köra, du tycker dock att de inte har tillräckligt bekväma stolar? Har du funderat på en BMW? Jag tipsar om dem av tre anledningar; 1. De är pålitliga och har Sveriges nöjdaste ägare, precis som Subaru (BMW och Subaru brukar slåss om förstaplatsen tillsammans med Toyota) 2. Även en BMW är en balanserad, spänstig körupplevelse. Precis som en Subaru! 3. BMW´s fyrhjulsdrift xDrive är bevisat effektiv och har i många tester slagit både Subaru´s 4WD och Audi quattro på fingrarna. Härlig fyrhjulsdrift som man upplever alltid skickar kraften till rätt hjul och med ett bakhjulsdrivet beteende, det går inte rakt fram (Understyr) hela tiden som många 4WD och de flesta Audi gör. Lycka till med köpet!


Audi över Volvo vilken dag som hellst!


Senast redigerat av LIVINL0UD (2011-04-27 10:36)


GILLA KNAPPEN!!


haha nå har man då suttit förmycket på facebook


Måste kommentera ditt inlägg.. Gillar BMW skarpt och förstår varför dom ligger i top på Sveriges nöjdaste bilägare.. Fan har precis sålt min BMW så jag vet dom är grymma... meeen ska sanningen fram så dominerar subaru den toppen dom sista åren. Detta är inte skrivet i sten då jag inte är 100 på det men har för mig det så ut så här.. 2007 Subaru 1a BMW 2a 2008 BMW 1a Subaru 2a 2009 Subaru: 1a BMW:2a 2010 Subaru: 1a BMW 2a 2011 Subaru 1a Bmw 2a Det som jag tycker är klart trevligaste om man jämnför två helt nya bilar, redan där ser du skillanden priset! Personligen tycker jag stolarna i subban är helt ok! Men BMW gör riktigt bra stolar med. Givetvis propagerar jag för subaru då jag själv kör det=) märkligt annars. När jag skulle välja bil så föll jag för 4wd på subban, samt nöjda kunder index.. Så många gånger kan man inte ha fel, subarun är absolut inge lyxåk som kanske en del modeller av BMW är men en riktigt schysst bruksbil om du frågar mig. 0,6l milen diesel är väl ok för permanent 4hjulsdrift, landsväg går det komma under ochså. 0,57 har jag kört på. Där har ochså BMW par riktigt snåla bilar! Dock vet jag inte vad deras 4wd drar? Där emot delar jag din uppfattning av volvo till 100% samt att jag tror det blir svårt hitta en audo med rolig motor under 200k


BMW tog förstaplatsen 2009 och Subaru 2010 vet jag, resten kan jag inte svara för men det jag skrev skulle inte tas bokstavligen utan mer tolkas som att Subaru, BMW och Toyota ligger i topp med små skillnader sinsemellan. Så stor roll spelar den exakta placeringen inte, eller? Oavsett är bägge märkena ett bra val, och vi verkar bägge överens om att åtminstone vi väljer dessa över en Audi eller en Volvo.


Hörde något om att Audis FSI motorer inte fungerar sådär jättebra i kyla, har en del strul med dem i arbetet. Å andra sidan hade vi ett jäkla bängel med volvos 2.0 dieslar i kylan också så det jämnar ut sig Jag skulle nog välja en Volvo före Audin, men kika mer åt en XC70 än V70 AWD, där är skillnaden stor enl mitt tycke.


Som sagt tog tabellen ur minnet, vet att BMW tog första platsen ett år.. Men håller helt med dig, BMW eller Subaru...:-) Audi o volvo har jag provat och tackar nej till äga fler såna



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka