"Köpråd" Vilken Volvo V40?

Vilken som bara de är turbo. Även halvskinn minst för tygsätena är otroligt tråkiga. Gärna elhissar och lite sånt för vevar passar inte bilen Ha så kul med framvagn och hjullager om du väljer första.



Svar på inlägget: "Köpråd" Vilken Volvo V40?



WORD!


Finns ju en 1,9d också. Den lär ju vara snålast. Annars blev bensin versionerna snålare 2001 (Fas-2) då de fick variabel insugs kam. Ytterligare minskad förbrukning fick de till 03 då det gjordes en del förbättringar, 04 var sagan slut...


Tack för snabba svar! Det uppskattas! Det ser ut som att det blir en 2.0t Fas 2. Nu måste man bara hitta en! Tack igen för snabba svar!


Hade en 2.0T -04 just 04... Den gick riktigt billigt vill jag minnas. Tyvärr gick inte barnvagnen in så den blev en V70 istället året efter.


Jo, 03-04 går billigast. Innan Autotech programmerade om min, körde jag Gbg->Västerås->Gbg, en tur på 80 mil. Fick i 47,2 (0,59L/mil.) liter efter den turen. Dessutom går både T4an och 2.0T lite bättre än 01-02orna. Kan tänka mig att 2.0T går ändå snålare, då den har klenare lågfriktions kolvar. Inte riktigt moderna diesel siffror, men nära! Jag har bara lyckats få förbrukningen över litern EN GÅNG under de tre åren jag haft bilen. En vinternatt i snöstorm, var jag ute och busade upp en hel tank, större delen gick mera på bredden än rakt fram. Då hade jag en förbrukning på 1,01 liter/mil. Normal stadskörning till och från jobbet i rusnings tid ligger min på ungefär 0,8L/mil. Då kör jag igenom stan i värsta trafiken, bor på ena sidan, jobbar på andra.


2.0t fas2 går att köra under 0.6/mil på landsvägen. Snitt utan att direkt tänka sig för 0.93/mil. GDI (mitsubishi carisma) går att köra under 0,5/mil men hoppar upp mot 0.75 även den under normal körning. Diesel är helt klart bäst om man vill tanka sällan. Där 2.0t drar 0.6 drar min V70 på 225hk 0.44/mil och då är det en betydligt större bil :-)


min t4 går att köra 0.86 blandad



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka